Når Vil Vi Finne Planeten Ni?

0
235

Når Vil Vi Finne Planeten Ni?

Av Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter |

Oktober 18, 2018 07:30 ET

 • MER

Artist ‘ s illustrasjon av den hypotetiske Planeten Ni, en verden med omtrent Neptuns masse som kan ligge uoppdaget i det ytre solsystemet.
Kreditt: R. Vondt (IPAC)/Caltech

Planeten Ni er nok bare å spille hardt å få.

Bevis av en stor, usynlige verden i ekstreme ytre solsystemet fortsetter å montere. Ta den nylige oppdagelsen av den fjerne dverg planet 2015 TG387, kjent som “The Goblin.” Denne verden er svært elliptisk bane ser ut til å ha blitt formet av alvoret av en betydelig planet vei ut der i det mørke dypet — som har baner av mer enn et dusin andre fjerntliggende objekter, sier forskerne.

“Planet Ni egentlig er fortsatt den eneste levedyktige forklaring på alle ting som vi ser,” sa Konstantin Batygin, en teoretisk astrofysiker ved California Institute of Technology (Caltech) i Pasadena. [Bevis for ‘Planet Ni’ i Vårt solsystem (Galleri)]

Batygin er en stor spiller i jakten på Planeten Ni, som virkelig sparket i 2014.

Det året, astronomer Chad Trujillo og Scott Sheppard foreslått eksistensen av en stor “perturber” langt utenfor Neptun. En slik planet, forskerne sa, couldo forklare rare funksjoner i baner av dverg planetene Sedna og 2012 VP113, samt et par andre objekter som er langt borte.

I januar 2016, Batygin og andre Caltech forsker Mike Brown organiseres mer bevis for at denne hypotetiske verden, som duo kalt “Planet Ni.” Batygin og Brun tok også en stikke på å karakterisere den planeten, anslår at det er kanskje 10 ganger mer massiv enn Jorden og går i bane rundt 600 astronomiske enheter (AU) fra solen i gjennomsnitt. (En AU er Jorden-solen avstand, omtrent 93 millioner miles, eller 150 millioner kilometer.)

Ytterligere påvisning av fjerne objekter med processes baner som følges. Astronomer har nå oppdaget 14 kropper som bærer preg av en perturber er tug, Batygin sa.

At forlaget er først og fremst en markert clustering. I utgangspunktet, den avlange deler av objekter’ svært elliptiske baner peker i samme retning, på en måte spådd av Planeten Ni modeller.

Sjansene for en slik konfigurasjon utvikling av sjanse alene er mindre enn 0,1 prosent, Batygin sa. Og andre mulige forklaringer kommer til kort, har han lagt til.

For eksempel, noen forskere har foreslått at clustering resulterte fra det kombinerte slepebåter av mange små objektene i Kuiper-Beltet, ring av isete organer utenfor Neptuns bane. Men en “self-modulerende” kuiperbelte ville se veldig forskjellig fra den faktiske belte som vi ser, Batygin sa. Og, la han til, en fersk studie antyder at hele kuiperbelte (sans Planet Ni) havner ikke mer enn 2 prosent av massen av Jorden — ikke på langt nær nok til å forme organer’ baner i det observerte måte.

“Bevisene for Planeten Ni er mreally, veldig solid,” fortalte Batygin Space.com. [Vårt solsystem: Et Bilde Omvisning i de Planeter]

Han bandt den sannsynligheten av verdens eksistens på “over 90 prosent.” Sheppard, som er basert på Carnegie Institution for Science i Washington, D.C., er på samme måte bullish.

“Vi tror det er mer sannsynlig enn ikke,” fortalte Sheppard Space.com. “For meg personlig, er det sannsynligvis på 80 [%] 90 prosent nivå.”

Batygin og Brown har systematisk søkt etter Planeten Ni løpet av de siste årene, som har Trujillo og Sheppard (som refererer til den hypotetiske verden som “Planet X”). Begge lag har vært med Japans 26-fot (8 meter) Subaru-Teleskopet, som sitter på toppen av Mauna Kea på Big Island på Hawaii.

Andre forskningsgrupper rundt om i verden har sluttet seg til jakt, så vel. Likevel, det er ikke alt som er overraskende at den antatte planet forblir uoppdaget, Sheppard sa.

“Hvor vi tror planeten er — hundrevis av AU unna, hvis ikke 1,000 AU — noe enda så stor som Neptun skulle bli svakere enn de fleste teleskoper kan se,” Sheppard sa.

“Og de fleste av våre undersøkelser til dags dato ikke går som svak, trenger du ikke gå så dyp. Vi har dekket svært lite av himmelen til den dybde som er nødvendig for å være dekket for å finne noe denne svake,” la han til. “Du kan skjule en veldig stor ting i den ytre solsystemet veldig enkelt.”

Faktisk, søk har så langt dekket bare 20 prosent til 25 prosent av “premium himmelen,” områder der Planeten Ni er mest sannsynlig å være, både Sheppard og Batygin sa.

Det er vanskelig å spå om når Planeten Ni vil til slutt bli oppdaget, fordi astronomene vet ikke legemets masse, lysstyrke eller nøyaktig bane — eller til og med at det ikke eksisterer i det hele tatt. Men Batygin sa han mistenker at Subaru er i stand til å se planeten. (Subaru kombinerer god oppløsning, med et bredt synsfelt. Det siste kvalitet er nøkkelen. Noen instrumenter, som nasas Hubble-Teleskop, er trolig skarp-eyed nok til å oppdage Planeten Ni, men har så smale felt av vise at ved å bruke dem i jakten ville være upraktisk.)

Hvis Planeten Ni er for svak for Subaru, så Batygin, Sheppard og andre jegere sannsynligvis ikke fortvile. Hjelp vil snart yarrive i form av kraftige, nye instrumenter, som for eksempel den Store Synoptiske Survey Telescope (LSST), som er planlagt å komme på nett i de Chilenske Andesfjellene i tidlig 2020s.

“Hvis vi ikke finner den i de neste fem år eller så,” Batygin sa, LSST “er definitivt kommer til å levere den endelige ordet på Planeten Ni.”

Mike Veggen bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13 av Grand Central Publisering. Følg ham på Twitter @michaeldwall. Følg oss på @Spacedotcom eller Facebook. Opprinnelig publisert på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Nyvunne Dverg Planet ‘Goblin’ Kan Føre til Mystiske Planeten Ni
  Plass

 • Ingen Behov for Planeten Ni? Små Gjenstander ” Gravity Kunne Forklare Rare Baner
  Plass

 • Merkelig Plass Rock Gir Mer Bevis for Mystiske “Planet Ni’
  Plass

 • Planeten Ni: Teorier Om den Hypotetiske Planeten
  Plass

Forfatter-Bio

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Michael har vært å skrive for Space.com siden 2010. Hans bok om jakten på utenomjordisk liv “Der Ute” vil bli publisert på Nov. 13, 2018. Før du blir en vitenskap forfatter, Michael jobbet som herpetologist og dyreliv biolog. Han har en Ph. D. i evolusjonær biologi ved University of Sydney, Australia, en bachelor-grad fra University of Arizona, og utdannet sertifikat i vitenskapelige tekster fra University of California, Santa Cruz. For å finne ut hva hans siste prosjekt er, kan du følge Michael på Twitter.

Mike Veggen, Space.com Senior Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Hvordan NASA Mars Lander, s ‘Steampunk’ Klo Vil Fungere (Video)

 2. Månen Vitenskap! NASA Behov Eksperimentere med Ideer til Kommersielle Lunar Landers

 3. Etter Sojus Abort, Russland Ønsker 3 Vellykket Robot Flyreiser Før Neste Mannskapet Lansering

 4. Fysikere Modell Elektroner i Enestående Detaljer — Spoiler Alert: det er De Runde

 5. Stephen Hawking er Siste Boken Sier at Det er “Ingen Mulighet’ for Gud i Vårt Univers