Hur man Får till Mars: ‘Banbrytande Experter Talar Röda Planeten Prospektering

0
30

Hur man Får till Mars: ‘Banbrytande Experter Talar Röda Planeten Prospektering

Av Doris, Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare |

18 oktober 2018 11:30 ET

 • MER

Panelmedlemmarna av “En Kväll med Föregångare — Är Vi på väg Till Mars?” på Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) på September. 26, 2018. Från vänster till höger: teoretisk fysiker Sylvester James Gates Jr; RPI Vd Shirley Ann Jackson, moderator och WMHT President Robert Altman; Ellen Ochoa, tidigare chef för NASA: s Johnson Space Center, och Space Foundation VD Thomas E. Zelibor.
Kredit: Rensselaer Polytechnic Institute

En monthslong resa. För på en avlägset som månen. Vilka scenarier som skulle göra en mänsklig resa till Mars möjligt?

I slutet av September, fyra experter deltog i en hourlong samtal om vad ett uppdrag till Mars skulle faktiskt ser ut. “En Kväll med Föregångare — Är Vi på väg till Mars?” tog plats vid Rensselaer Polytechnic Institute i Troy, New York, Sept. 26.

“Det är en romantisk aspekt på denna” teoretiska fysiker Sylvester James Gates Jr sade under evenemanget. “Eftersom Mars, av alla våra syster planeter, är den som har haft störst inverkan på vår kultur — i flera hundra år — som en plats att gå och tänka på.” [Om Vi Vill Gå på Mars, skulle Vi Bättre Få Allvarliga Om Planetariska Skydd]

En student frågar en fråga i slutet av panelen, “En Kväll med Föregångare — Är Vi på väg Till Mars?” på Rensselaer Polytechnic Institute on Sept. 26, 2018.
Kredit: Rensselaer Polytechnic Institute

Ellen Ochoa, tidigare rymdfärjan astronaut och tidigare chef för NASA: s Johnson Space Center, förklarade en del utmaningar i att utforma en resa till Mars.

“Vi har tittat på en mängd olika saker,” Ochoa sagt. “Och en av de saker som du har att brottas med omedelbart … det är egentligen bara typ två valmöjligheter: Du är det [Mars] för ett par veckor, eller om du är där i nästan ett år.”

Ochoa sade kort-uppdrag alternativ kan innebära i omloppsbana runt jorden eller landning på en av Mars låg gravitation månar, där besättningen kan försöka att skicka robotar att arbeta på planetens yta innan du försöker en människa landning. Och ett längre uppdrag kan handla om att föra människor till Mars yta och utför en närmare analys av den Röda Planeten är damm och jord och damm, för att kanske lära dig om det kan omvandlas till drivmedel, tillade hon.

Före detta astronaut och före detta chef för NASA: s Johnson Space Center, Ellen Ochoa, tar upp en fråga på evenemanget “En Kväll med Föregångare — Är Vi på väg Till Mars?” på Rensselaer Polytechnic Institute on Sept. 26, 2018.
Kredit: Rensselaer Polytechnic Institute

Ochoa också detaljerade utmaningen att bekämpa skadlig strålning: “problemet med strålning, den galaktiska kosmiska strålar, är att du får denna konstant dos hela tiden,” sade hon. Strålning kan öka en besättning risk för cancer och ändra deras kognitiva förmåga, enligt Ochoa. För att hjälpa till att hantera detta problem, forskare kunde fokusera på att designa en magnetisk sköld för att skydda passagerare och lära sig hur genetiska faktorer spelar en roll i känslighet för strålning.

Shirley Ann Jackson, är en teoretisk fysiker och ordförande i Rensselaer Polytechnic Institute, bekräftade under den paneldiskussion som dessa är alla möjliga faror. “Men på många sätt är den verkliga utmaningen, från en teknisk synvinkel, är att de är verkligen korsande utmaningar och sårbarhet” som skulle kunna behandlas genom att titta in i forskning i andra discipliner. “Men däri ligger möjligheten,” sade hon.

Jackson föreslog att uppdraget-team designers kan lära sig genom att observera vetenskap som exempelvis biologin och onkologi för att utveckla djup-utrymme rymdfärder material.

Skulle samarbete mellan regeringar, som Jackson argumenterat för över vetenskapliga discipliner , vara nödvändigt för? [Hulu är “Det Första” Konfronterar Drama för att Få Människor till Mars]

Ett foto av panelmedlemmar och student publiken på “En Kväll med Föregångare — Är Vi på väg Till Mars? vid Rensselaer Polytechnic Institute on Sept. 26, 2018.
Kredit: Rensselaer Polytechnic Institute

“Just nu, det finns massor av konkurrens som händer”, säger Thomas E. Zelibor sade under evenemanget. Han är VD för Space Foundation, en ideell organisation som förespråkar för rymdverksamheten. “Om man tittar på de kommersiella företag som lanserar i rymden jämfört med, som jag kallar dem, de industriella och militära komplex, [eller] traditionell människor som vi tycker om, det är en enorm konkurrens som händer. Men jag tror att de kommer att tvingas in i ett samarbete,” Zelibor sagt. Annars, sade han, “det är bara inte tillräckligt med pengar för att göra det.”

NASA har rört sig i riktning mot privata företag partnerskap under de senaste 10 åren, enligt Ochoa. “Vi [at NASA] verkligen förändrat vår modell för hur vi ska arbeta med företag… vi finns nu att köpa tjänster, att vi inte har egna rymdfarkoster,” Ochoa sagt. Företag har nu beslut om hur de ska uppfylla rymdfärder krav, tillade hon.

Ochoa nämnda företagen är fria att söka andra kunder också. “NASA är fortfarande tydligt ankare kunden för mänsklig utforskning av rymden… det finns egentligen inga andra stora kund ute, men det finns hopp om att det kommer att växa,” Ochoa sagt. “Så, vi har verkligen ändrat modellen för hur vi arbetar.”

En fullständig redovisning av den händelse, som heter “En Kväll med Föregångare — Är Vi på väg Till Mars?” finns tillgänglig här.

Följ Doris Elin Salazar på Twitter@salazar_elin. Följ oss på @Spacedotcom, Facebook och Google+. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Mars Upptäcktsresande Kunde Leva i “Igloo” Nära Röda Planetens nordpol
  Utrymme

 • Med Förbigående av Paul Spudis, Vi Förlorade En av de Största Månen-Prospektering Experter
  Utrymme

 • Gifta Mars: om Fastställande av Vår Dysfunktionella Förhållande med den Röda Planeten (Op-Ed)
  Utrymme

 • NASA: s Insikt Mars Lander Lanserar för att undersöka den Röda Planeten är Djupt Inredning
  Utrymme

Författare Bio

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

Doris Elin Salazar gått Space.com som praktikant under sommaren 2017. Hon fick ett B. A. i Sociologi och Kommunikation vid Fordham University i New York. Hennes verk var tidigare publicerad i samarbete med London Mining Nätverk. Hennes passion för geologi och kosmos började när hon hjälpte sin syster bygga upp en modell av solsystemet i Bronx bibliotek. Doris gillar också att lära sig nya sätt att förbereda basilika sitter på hennes fönsterbräda. Följ henne på twitter på @salazar_elin.

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Hur NASA Mars Lander ‘Steampunk’ Claw Kommer att Arbeta (Video)

 2. Månen Vetenskap! NASA Behöver Experimentera Idéer för Kommersiella Lunar Landers

 3. Efter Soyuz Avbryta, Ryssland Vill Ha 3 Framgångsrika Robot Flygningar Innan Nästa Besättning Lanseringen

 4. Fysiker Modell Elektroner i aldrig tidigare Skådad Detalj — Spoiler Alert: De är Runda

 5. Stephen Hawking är Sista Boken Säger att Det är “Ingen Möjlighet” av Gud i Vårt Universum