Fisher Space Pen Firar 50 År i Rymden med Apollo 7 Penna Inställd

0
32

Fisher Space Pen Firar 50 År i Rymden med Apollo 7 Penna Inställd

Av Robert Z. Pearlman, collectSPACE.com Editor |

18 oktober 2018 10:26 ET

 • MER

Fisher Space Pen är som firar sina 50 år i rymden med en limited edition AG-7 astronaut space pen och mynt uppsättning.
Kredit: Fisher Space Pen

För femtio år sedan, Walt Cunningham blev en av NASA: s första astronauterna att flyga i rymden och, ombord på samma uppdrag, en av de första att använda en Space Pen.

Cunningham, tillsammans med sin Apollo 7 crewmates Wally Schirra och Donn Eisele, tillbringat 11 dagar i omloppsbana runt Jorden, kolla in Apollo kommandot och service modul-system. Lanserades på toppen av en Saturn IB raket på Oktober. 11, 1968, de tre astronauterna bekräftat att rymdfarkosten var redo att stödja kommande besättningar på flygningar till månen och tillbaka.

De kontrollerade också att en penna är utrustade med en trycksatt patron var lämpad för att skriva i mikrogravitation. [Apollons Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan]

“För femtio år sedan, jag flög med den första flugit Space Pen på Apollo 7. Jag litade på det då, och det är fortfarande den enda pennan jag litar på här på Jorden, säger Cunningham som återges på en liten plakett som följer med en ny jubileums utgåva av den ursprungliga penna.

Fisher Space Pen Company har lanserat “Apollo 7 50-Årsjubileum Guld Titan Astronaut Space Pen i firandet av den första Apollo besättning uppdrag och den första användningen av sitt skrivande instrument i rymden.

“Vi är oerhört stolta över att få fira 50 år i rymden”, säger Cary Fisher, vd Fisher Space Pen. “Min fader Paul Fisher var en visionär som personifierade den Amerikanska entreprenörskap och innovation. Våra produkter säljs över hela världen, men vi är fortfarande ett familjeföretag som tillverkar högkvalitativa, state-of-the-art skriftligt instrument, stolt som gjorts i USA.”

I motsats till en urban legend som NASA tillbringade flera år och miljontals dollar på att utveckla en penna för sina astronauter till användning (samtidigt som Sovjetiska kosmonauter som används helt enkelt pennor), Space Pen började som en idé av Paul Fisher, en etablerad kulspetspenna tillverkaren, som investerat sin egen $1 miljon till sin uppfinning. Ovanstående behovet av gravitationen för att dra bläck ner, Fisher ‘ s 1965 Anti-Gravitation 7 (AG-7) penna som används till en trycksatt patron och gel-liknande bläck så att det fortsatte att arbeta när du håller pennan upp-och-ned, i extrema temperaturer och även under vattnet.

Och, som det visade sig att det, i rymden.

Att inse sin penna kan vara en bra passform för astronauter, Fisher skickat prover av AG-7 till NASA, där det var få igenom och klarat tester. Space Pen har gjort sitt på bana debut ombord på Apollo 7. Ett år senare antogs det av det ryska rymdprogrammet. För fem decennier, Utrymme Pennor har varit ombord på alla bemannade rymdfärder uppdrag.

Astronaut Walt Cunningham skriver med en Fisher AG-7 Space Pen under Apollo 7 uppdrag i oktober 1968.
Kredit: NASA

Apollo 7 50-Årsjubileum Guld Titan Astronaut Space Pen återger AG-7-modell i mässing med guld titan-nitrid plätering. Pipan är graverad med en skildring av Apollo 7 rymdfarkoster som flyger igenom en stjärna fält. Varje penna är individuellt numrerade och finns inskrivet “APOLLO 7-Årsdagen” och “Första Apollo Crew | Okt. 11-22, 1968.”

Begränsad till endast 500 stycken, penna, kommer i en tydlig svart lack present med en jubileums-medaljong med Apollo 7 rymdfarkost på ena sidan och Fisher Space Pen “50” – logotypen på den andra. Setet är förpackad i en guld på den yttre förpackningen kartong och svart velour string-knyt påsen.

Apollo 7 50-Årsjubileum Guld Titan Astronaut Space Pen är tillgängliga via Fisher Space Pen Företagets hemsida för $500.

Förutom att vara den första flygningen i Rymden Penna och första bemannade uppdrag av NASA: s Apollo moon landing program, Apollo 7 var även de tre första-person AMERIKANSKA rymdfärder och det första uppdraget till att omfatta en direktsänd tv-sändning från en Amerikansk rymdfarkost.

Följ collectSPACE.com på Facebook och på Twitter på @collectSPACE. Copyright 2018 collectSPACE.com. Alla rättigheter förbehållna.

Skulle du Också Vilja

 • Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan
  Utrymme

 • Iscensättningar av månlandningen: 50 År Sedan Apollo 11 Var Ett År Från “Giant Leap”
  Utrymme

 • Sally Ride ‘ s Legacy: att Uppmuntra Unga Kvinnor att Anamma Vetenskap och Teknik
  Utrymme

 • Apollo Moon Rock Återupptäcktes i Kambodja Debuterar på Displayen
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Hur NASA Mars Lander ‘Steampunk’ Claw Kommer att Arbeta (Video)

 2. Månen Vetenskap! NASA Behöver Experimentera Idéer för Kommersiella Lunar Landers

 3. Efter Soyuz Avbryta, Ryssland Vill Ha 3 Framgångsrika Robot Flygningar Innan Nästa Besättning Lanseringen

 4. Fysiker Modell Elektroner i aldrig tidigare Skådad Detalj — Spoiler Alert: De är Runda

 5. Stephen Hawking är Sista Boken Säger att Det är “Ingen Möjlighet” av Gud i Vårt Universum