I Bilder: Space Station Crew är Upprörande att Avbryta Landningen Efter Soyuz etapp

0
44

I Bilder: Space Station Crew är Upprörande att Avbryta Landningen Efter Soyuz etapp

Av Hanneke Weitering, Space.com Personal Writer |

11 oktober 2018 02:54pm ET

 • MER

Olycksaliga Soyuz Lyfter

Kredit: Bill Ingalls/NASA

En Soyuz-raket som var tänkt att skicka två Expedition 57 besättningsmedlemmar till den Internationella rymdstationen på Oktober. 11, 2018 misslyckats med att nå omloppsbana efter att ett fel har inträffat med en av de bränsleraketerna. NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin avbröt uppdrag och återvände till Jorden i en ballistisk återinträde i atmosfären. Klicka igenom galleriet för att se bilder på raketer och besättningen före, under och efter lanseringen. [Hela artikeln: Soyuz-Raket etapp Krafter nödlandning för OSS-ryska rymdstationen Crew]

Soyuz Crew

Kredit: Victor Zelentsov/NASA

Ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin och NASA-astronauten Nick Haag posera framför Soyuz under prelaunch utbildning Sept. 26, 2018.

På väg till Lansering

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Påtagning sin flight suit, NASA-astronauten Nick Haag går arm-i-arm med NASA: s Biträdande Administratör för Mänsklig Utforskning och Verksamhet Direktoratet, William Gerstenmaier. Till höger är en NASA-administratören Jim Bridenstine. [NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande]

Besättningen Farväl

Kredit: Bill Ingalls/NASA

NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin vinkar farväl när de är ombord Soyuz. De trodde att de skulle lämna för sex månader, men de kom tillbaka till Jorden för mycket förr än de väntat.

En Framgångsrik Liftoff

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Det Soyuz-raket tar till skyarna i denna olycksbådande utsikt från kosmodromen Baikonur. Medan de vita kolumnerna kan se ut som gravstenar eller någon form av minnesmärke, kedjan är faktiskt utformad för att skydda en underjordisk bunker som hus launch control center. I händelse av en etapp på eller nära launchpad, pelare skulle hjälpa till att bryta isär raket innan det träffar marken, minska svårighetsgraden av effekterna underground.

Starta Närbild

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Det Soyuz-raket lyfter från Baikonur kosmodromen i Kazakstan. Allt verkade gå enligt plan för de första minuterna av lanseringen.

Så Långt, Så Bra?

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Den ryska Soyuz-raket ses strax efter det lyfte från Baikonur kosmodromen i Kazakstan. Efter en av de bränsleraketerna misslyckades under uppstigningen, lanseringen avbröts, och besättningen kapsel återvände till Jorden i en ballistisk landning.

Utsikten från Rymden

Kredit: Alexander Gerst/ESA/Twitter

Europeiska rymdorganisationen (esa-astronaut Alexander Gerst knäppte den här bilden av Soyuz från den Internationella rymdstationen. “Glad att våra vänner är bra”, twittrade han. “Idag visade återigen vilken fantastisk fordon #Soyuz är, för att kunna rädda besättningen från ett sådant fel. Rymdfärder är svårt. Och vi måste fortsätta att försöka, till gagn för mänskligheten.”

Innan Avbryt

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Precis innan avbryta systemet aktiverades, allt verkade vara “nominella”, en NASA TV-kommentator sade under en live-sändning av lanseringen.

Flykt-System Som Aktiveras

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Detta foto av Soyuz togs sekunder efter lanseringen fly-systemet aktiveras, separera besättningen kapsel från bärraketer.

En Pelare av Eld

Kredit: Bill Ingalls/NASA

En lång exponering bilden visar lågorna under Soyuz-raket som lyfter.

Raketen Trail

Kredit: Bill Ingalls/NASA

En annan lång exponering skott av lanseringen, tagna från en längre räckvidd, visar raket på väg mot låg omloppsbana runt Jorden.

Efter Landning Kramar

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Efter en ballistisk återinträde i atmosfären, Soyuz MS-10 rymdfarkost landat tillbaka i Kazakstan, där sökning och återvinning lag som plockade upp dem och förde dem tillbaka till Baikonur. I den här bilden, Ovchinin (till vänster) och Haag (höger) anamma deras familjer. [Hela artikeln: Astronaut, Kosmonaut i “God Hälsa” Efter att ha Överlevt Soyuz-Raket Lanserar Misslyckande]

Astronauten Hustru

Kredit: Bill Ingalls/NASA

NASA-astronaut Nick Haag omfamnar sin hustru efter landning på den Nya Krayniy Flygplats.

Varmt Välkommen

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Alexey Ovchinin möts av en rysk-Ortodox präst samtidigt som du får läkarvård på Krayniy Flygplats.

Haag och Gamla

Kredit: Roscosmos

Astronaut Nick Haag och Roscosmos ledare Dmitrij Rogozin visas i ett fotografi taget efter en Soyuz-kapsel med lansering avbryta på Oktober. 11, 2018.

Försonande Nötter

Kredit: Roscosmos

Nick Haag snacks på nötter och samtidigt få hans livstecken kontrolleras efter nödlandning.

Hälsokontroller

Kredit: Roscosmos

Alexey Ovchinin vilar medan flygläkare in hans livstecken efter nödlandning.

Haag och Bridenstine

Bild: NASA/Bill Ingalls

NASA-Administratören Jim Bridenstine hälsar astronaut Nick Haag efter hans nödlandning under en besättning lanseringen till rymdstationen. [NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande]

Backup-Crew

Kredit: Victor Zelentsov/NASA

Den främsta besättning och backup besättning för Soyuz MS-10 flyg till den Internationella rymdstationen, från vänster till höger: backup besättningsmännen David Saint-Jacques i den Kanadensiska rymdorganisationen och Oleg Kononenko av President och premiärminister besättningsmännen Alexey Ovchinin av Sprit och Nick Haag av NASA.

Soyuz Rollout

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Det Soyuz-raket rullar ut mot launchpad på Oktober. 9, 2018.

Soyuz-Kontroller

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Arbetstagare kolla på en Soyuz-raket efter att det uppfördes på launchpad på Kosmodromen Bajkonur i Kazakstan.

På Launchpad

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Den ryska Soyuz-raket som kommer att lansera två Expedition 57 besättningsmännen till den Internationella rymdstationen på Oktober. 11 står högt på Kosmodromen Bajkonur i Kazakstan.

Prelaunch Frisyr

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Per protokoll, Nick Haag fick sitt hår klippt trevlig och korta i förberedelserna för hans resa till rymden. Bakom honom är backup crew-medlemmen David Saint-Jacques.

Expedition 56/57 Crew

Kredit: NASA

Besättningen på Expedition 56 strax innan tre astronauterna avgick tidigare denna månad. Kvar på stationen är NASA-astronaut Serena Auñón Förbundskansler, ryska kosmonauten Sergej Prokopyev och Europeiska rymdorganisationen (esa-astronaut Alexander Gerst, sett längs den övre till vänster på denna bild. [Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter]

Skulle du Också Vilja

 • Astronaut, Kosmonaut i “God Hälsa” Efter att ha Överlevt Soyuz-Raket etapp
  Utrymme

 • Empty Space Station? NASA Förbereder sig för det Värsta (men Hoppas på det Bästa) Efter Soyuz Misslyckande
  Utrymme

 • Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter
  Utrymme

 • Soyuz-Raket som Bär OSS Astronaut, rysk Kosmonaut Misslyckas Under Lanseringen, Crew Falla Tillbaka till Jorden
  Utrymme

Författare Bio

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

Hanneke gick laget vid Space.com i augusti 2016 som en personal författare och producent. Hon är en självutnämnd vetenskapsnörd från Söder med en passion för allt i denna värld! Hon har tidigare skrivit för Skolastiska, MedPage Today, Scienceline, och Oak Ridge National Lab. Efter att ha studerat fysik vid University of Tennessee i hennes hem stad av Knoxville, flyttade hon till New York City och tog sin examen i Naturvetenskap, Hälsa och Miljö Rapportering (SHERP) från New York University. För att hänga med Hanneke senaste arbete, följ henne på Twitter, Facebook eller Google+.

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

föregående | nästa

Olycksaliga Soyuz Lyfter

Kredit: Bill Ingalls/NASA

En Soyuz-raket som var tänkt att skicka två Expedition 57 besättningsmedlemmar till den Internationella rymdstationen på Oktober. 11, 2018 misslyckats med att nå omloppsbana efter att ett fel har inträffat med en av de bränsleraketerna. NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin avbröt uppdrag och återvände till Jorden i en ballistisk återinträde i atmosfären. Klicka igenom galleriet för att se bilder på raketer och besättningen före, under och efter lanseringen. [Hela artikeln: Soyuz-Raket etapp Krafter nödlandning för OSS-ryska rymdstationen Crew]

Soyuz Crew

Kredit: Victor Zelentsov/NASA

Ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin och NASA-astronauten Nick Haag posera framför Soyuz under prelaunch utbildning Sept. 26, 2018.

På väg till Lansering

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Påtagning sin flight suit, NASA-astronauten Nick Haag går arm-i-arm med NASA: s Biträdande Administratör för Mänsklig Utforskning och Verksamhet Direktoratet, William Gerstenmaier. Till höger är en NASA-administratören Jim Bridenstine. [NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande]

Besättningen Farväl

Kredit: Bill Ingalls/NASA

NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin vinkar farväl när de är ombord Soyuz. De trodde att de skulle lämna för sex månader, men de kom tillbaka till Jorden för mycket förr än de väntat.

En Framgångsrik Liftoff

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Det Soyuz-raket tar till skyarna i denna olycksbådande utsikt från kosmodromen Baikonur. Medan de vita kolumnerna kan se ut som gravstenar eller någon form av minnesmärke, kedjan är faktiskt utformad för att skydda en underjordisk bunker som hus launch control center. I händelse av en etapp på eller nära launchpad, pelare skulle hjälpa till att bryta isär raket innan det träffar marken, minska svårighetsgraden av effekterna underground.

Starta Närbild

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Det Soyuz-raket lyfter från Baikonur kosmodromen i Kazakstan. Allt verkade gå enligt plan för de första minuterna av lanseringen.

Så Långt, Så Bra?

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Den ryska Soyuz-raket ses strax efter det lyfte från Baikonur kosmodromen i Kazakstan. Efter en av de bränsleraketerna misslyckades under uppstigningen, lanseringen avbröts, och besättningen kapsel återvände till Jorden i en ballistisk landning.

Utsikten från Rymden

Kredit: Alexander Gerst/ESA/Twitter

Europeiska rymdorganisationen (esa-astronaut Alexander Gerst knäppte den här bilden av Soyuz från den Internationella rymdstationen. “Glad att våra vänner är bra”, twittrade han. “Idag visade återigen vilken fantastisk fordon #Soyuz är, för att kunna rädda besättningen från ett sådant fel. Rymdfärder är svårt. Och vi måste fortsätta att försöka, till gagn för mänskligheten.”

Innan Avbryt

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Precis innan avbryta systemet aktiverades, allt verkade vara “nominella”, en NASA TV-kommentator sade under en live-sändning av lanseringen.

Flykt-System Som Aktiveras

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Detta foto av Soyuz togs sekunder efter lanseringen fly-systemet aktiveras, separera besättningen kapsel från bärraketer.

En Pelare av Eld

Kredit: Bill Ingalls/NASA

En lång exponering bilden visar lågorna under Soyuz-raket som lyfter.

Raketen Trail

Kredit: Bill Ingalls/NASA

En annan lång exponering skott av lanseringen, tagna från en längre räckvidd, visar raket på väg mot låg omloppsbana runt Jorden.

Efter Landning Kramar

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Efter en ballistisk återinträde i atmosfären, Soyuz MS-10 rymdfarkost landat tillbaka i Kazakstan, där sökning och återvinning lag som plockade upp dem och förde dem tillbaka till Baikonur. I den här bilden, Ovchinin (till vänster) och Haag (höger) anamma deras familjer. [Hela artikeln: Astronaut, Kosmonaut i “God Hälsa” Efter att ha Överlevt Soyuz-Raket Lanserar Misslyckande]

Astronauten Hustru

Kredit: Bill Ingalls/NASA

NASA-astronaut Nick Haag omfamnar sin hustru efter landning på den Nya Krayniy Flygplats.

Varmt Välkommen

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Alexey Ovchinin möts av en rysk-Ortodox präst samtidigt som du får läkarvård på Krayniy Flygplats.

Haag och Gamla

Kredit: Roscosmos

Astronaut Nick Haag och Roscosmos ledare Dmitrij Rogozin visas i ett fotografi taget efter en Soyuz-kapsel med lansering avbryta på Oktober. 11, 2018.

Försonande Nötter

Kredit: Roscosmos

Nick Haag snacks på nötter och samtidigt få hans livstecken kontrolleras efter nödlandning.

Hälsokontroller

Kredit: Roscosmos

Alexey Ovchinin vilar medan flygläkare in hans livstecken efter nödlandning.

Haag och Bridenstine

Bild: NASA/Bill Ingalls

NASA-Administratören Jim Bridenstine hälsar astronaut Nick Haag efter hans nödlandning under en besättning lanseringen till rymdstationen. [NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande]

Backup-Crew

Kredit: Victor Zelentsov/NASA

Den främsta besättning och backup besättning för Soyuz MS-10 flyg till den Internationella rymdstationen, från vänster till höger: backup besättningsmännen David Saint-Jacques i den Kanadensiska rymdorganisationen och Oleg Kononenko av President och premiärminister besättningsmännen Alexey Ovchinin av Sprit och Nick Haag av NASA.

Soyuz Rollout

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Det Soyuz-raket rullar ut mot launchpad på Oktober. 9, 2018.

Soyuz-Kontroller

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Arbetstagare kolla på en Soyuz-raket efter att det uppfördes på launchpad på Kosmodromen Bajkonur i Kazakstan.

På Launchpad

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Den ryska Soyuz-raket som kommer att lansera två Expedition 57 besättningsmännen till den Internationella rymdstationen på Oktober. 11 står högt på Kosmodromen Bajkonur i Kazakstan.

Prelaunch Frisyr

Kredit: Bill Ingalls/NASA

Per protokoll, Nick Haag fick sitt hår klippt trevlig och korta i förberedelserna för hans resa till rymden. Bakom honom är backup crew-medlemmen David Saint-Jacques.

Expedition 56/57 Crew

Kredit: NASA

Besättningen på Expedition 56 strax innan tre astronauterna avgick tidigare denna månad. Kvar på stationen är NASA-astronaut Serena Auñón Förbundskansler, ryska kosmonauten Sergej Prokopyev och Europeiska rymdorganisationen (esa-astronaut Alexander Gerst, sett längs den övre till vänster på denna bild. [Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter]

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Astronaut, Kosmonaut i “God Hälsa” Efter att ha Överlevt Soyuz-Raket etapp

 2. En Rysk Soyuz-Raket Lanseringen Misslyckades, Men Dess Avbryta Säkerhetssystem Räddat Liv

 3. Empty Space Station? NASA Förbereder sig för det Värsta (men Hoppas på det Bästa) Efter Soyuz Avbryt

 4. Döende Stjärna Rånade på Sina Stjärnors Massa av Hemliga Följeslagare

 5. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan