En Russisk Sojus-Rakett Lanseringen Mislyktes, Men Dens Avbryte Safety System Spart Liv

0
48

En Russisk Sojus-Rakett Lanseringen Mislyktes, Men Dens Avbryte Safety System Spart Liv

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter |

Oktober 11, 2018 05:21pm ET

 • MER

Rocket science er alltid en risikofylt virksomhet, som er grunnen til at mannskap kapsler og raketter som starter dem bære en rekke systemer bygget i for å ivareta sikkerheten for de om bord, som verden husket i dag.

En av de lengste servering og mest anerkjente raketter rammet av en alvorlig lanseringen svikt kort tid etter oppskytning under hva som var ment å være en rutine mannskap tur til den Internasjonale romstasjonen i dag (Okt. 11) bærer NASA astronaut Nick Haag og russiske kosmonauten Alexey Ovchinin. Astronautene landet trygt og en undersøkelse er allerede i gang om hva som gikk galt.

Det vil ta en stund for fullstendige detaljer om hendelsen til å bli satt sammen, men så langt, NASA har medverka på et problem som oppstod under booster separasjon av Sojus-rakett slår lanseringen. Som utløses en advarsel lys for å slå på innsiden mannskapet kapsel, NASA astronaut Reid Wiseman sa under en pressekonferanse arrangert i dag. [Bilder: Romstasjonen Mannskap Avbryter Oppgave Etter Sojus Lanseringen Feil]

På dette punktet, mannskapet kapsel automatisk sparken motorer som bar den, og astronautene bort fra den urolige booster og dets gigantiske stash av ekstremt brannfarlig rakett drivstoff. Etter et par øyeblikk av fritt fall, kapselen er fallskjermer utplassert. Duoen tok litt mer enn en halv time til land og ble umiddelbart møtt av en russisk søk-og rednings-team som hadde vært utplassert som en del av standard prosedyre for lanserer.

Haag og Ovchinin venstre deres kapsel, ble undersøkt ved søk-og rednings-team, og begynte på en reise tilbake til Baikonur-Kosmodromen i Kasakhstan for å gjenforenes med familiemedlemmer og NASA og Roscosmos tjenestemenn. Snart etter, de vil dra tilbake til Star City i Moskva, der astronautene live mens de forbereder for lansering.

Mens hva som forårsaket avviket er selvfølgelig av dyp bekymring, NASA tjenestemenn ble klart for stress deres tillit i russisk romfart og deres lettelse at alt — bortsett fra at anomali — utført perfekt.

Raketten, Russlands Sojus-systemet, er en av flere varianter av den samme grunnleggende rakett landet har vært å lansere siden slutten av 1960-tallet, for mannskap og uncrewed oppdrag likt. Dagens kjøretøy type, en Soyuz-FG rakett, er det bare design for øyeblikket er sertifisert til å frakte mennesker. Det har vært lansere siden 2001, og har lenge vært planlagt å bli erstattet med en nyere modell, selv om det ikke tidligere har mislyktes, Asif Siddiqi, en plass historiker ved Fordham University, fortalte Space.com.

Selv over full historikk av Sojuz-raketter, feil har ikke resultert i noen dødsfall under lanseringen, la han til. De to andre alvorlige lanseringen skjedde i 1975 og 1983, henholdsvis.

1975-feil “var trolig den mest farlig,” Siddiqi sa, “fordi de måtte tåle mye Gs kommer tilbake, og de landet vei ut av kurs.” I løpet av re-entry, Sovjetiske kosmonauter erfarne over 21 G av tyngdekraften, eller mer enn sju ganger som oppleves av Haag og Ovchinin i dag.

Den første russiske Soyuz-kapselen for å bære et mannskap på astronauter til den Internasjonale romstasjonen var Sojus TM-31, som ble lansert i 2000.
Kreditt: NASA

I løpet av 1983 lanseringen, Sojus ikke hadde ganske lansert når mannskap måtte raskt kommandoen kapselen er escape-tårnet for å aktivere etter rocket booster tok fyr. Hadde flykte mekanisme tatt selv bare et par sekunder lengre, kosmonauter sannsynlig ville ha dødd, senere analyser foreslått.

Likevel, etter mer enn 100 mannskap lanseringer av Sojuz-raketter, som i dag er hendelsen er fortsatt bare den tredje alvorlige lanseringen feil, og alle astronauter har overlevd de hendelser. (Noen Sojus oppdrag har endt med dødsfall på re-entry, lenge etter at raketten selv hadde gjort jobben sin.)

Som sikkerhet posten, er takket være en godt konstruert sett recovery alternativer for mannskapet, Siddiqi lagt til. De vernetiltak som inkluderer, selvfølgelig, separasjon og ballistiske re-entry-sekvenser som automatisk ble igangsatt i dag som den sikreste flykte teknikk for situasjonen. [Se den Fantastiske utsikten fra en russisk Sojus-Rakett Som Lanserer i Verdensrommet]

“De har hatt mye av tett barbering, mange av dem faktisk, men de har klart av huden av tennene sine for å redde sitt mannskap,” Siddiqi sa. “De har en ganske god sikkerhet system på plass under lanseringen fasen for å gjenopprette mannskapet — og det fungerte, mannskapet er fint.”

Men mens bemannet oppdrag har generelt vært fortsetter i henhold til planen, Russerne har kjempet nylig med last oppdrag og med den beryktede liten luftlekkasje ombord på romstasjonen i August. Denne sammenhengen gjør dette ekstra hendelsen mer om enn det ville være på sin egen, Siddiqi sa.

“Det er en kumulativ forstand at den russiske romprogrammet er nedverdigende,” sa han. “Isolert sett er det alvorlig, men det er ikke en katastrofe.”

Men i lys av andre saker? “Jeg er ikke overrasket over at dette skjedde, fordi de arbeider med en rekke problemer,” sa han. Heldigvis, sikkerhet systemer var ikke blant dem.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Astronaut, Kosmonaut i “God Helse” Etter å ha Overlevd Sojus-Rakett Lanseringen Feil
  Plass

 • Tom Romstasjonen? NASA Forbereder seg på det Verste (men Håper på det Beste) Etter Sojus Feil
  Plass

 • Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET
  Plass

 • Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Astronaut, Kosmonaut i “God Helse” Etter å ha Overlevd Sojus-Rakett Lanseringen Feil

 2. Tom Romstasjonen? NASA Forbereder seg på det Verste (men Håper på det Beste) Etter Sojus Abort

 3. I Bilder: romstasjonen Mannskap er Opprivende Avbryte Landing Etter Sojus Lanseringen Feil

 4. Døende Stjerne Ranet av Sin Fremragende Masse av Covert Ledsager

 5. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden