Empty Space Station? NASA Förbereder sig för det Värsta (men Hoppas på det Bästa) Efter Soyuz Avbryt

0
53

Empty Space Station? NASA Förbereder sig för det Värsta (men Hoppas på det Bästa) Efter Soyuz Avbryt

Av Mike Wall, Space.com Senior Writer |

11 oktober 2018 03:12 pm ET

 • MER

Den Internationella rymdstationen iss har varit kontinuerligt bebodd av roterande astronaut besättningar sedan November 2000.
Kredit: NASA

Om ett par månader nu, på den Internationella rymdstationen (ISS) kunde vara lediga för första gången på nästan två decennier.

Ryssland: s arbetshäst Soyuz-raket drabbats av ett allvarligt missförhållande bara några minuter efter att lansera två astronauter mot ISS idag (Okt. 11), vilket tvingar spaceflyers besättning hantverk att göra en nödlandning i Kazakstan.

De två upptäcktsresande — NASA: s Nick Haag och kosmonauten Aleksej Ovchinin — gjorde det genom ojämn sättning bara bra och är i bra skick, NASA tjänstemän sade. Men Soyuz kommer att vara jordad, medan den ryska utredare försöka lista ut exakt vad som hände idag, och hur man kan förhindra att det inträffar igen. [Foton: Den Hemska Soyuz Starta Avbryta i Bilder]

Medan Ryssland kommer utan tvekan att göra undersökningen en hög prioritet, det är oklart hur lång tid arbetet kommer att ta, Kenny Todd, NASA: s ISS verksamhet integration manager, stressad under en postlaunch presskonferens i dag.

“Vi får se om uppgifterna leder dem,” sade Todd. “Och om det är en månad, eller om det är två månader, eller sex — jag kan verkligen inte spekulera i längden av det.”

Haag och Ovchinin var tänkt att gå med tre besättningsmän redan ombord på ISS — NASA-astronaut Serena M. Auñón-Kansler, den Europeiska rymdorganisationen esa: s Alexander Gerst och kosmonauten Sergej Prokopyev.

Auñón Förbundskansler, Gerst och Prokopyev är planerad att återvända till Jorden i December (och har mer än tillräckligt med mat, vatten och andra förnödenheter för att pågå fram till dess, trots dagens etapp, Todd sa). Soyuz och dess tillhörande besättning craft — något förvirrande, kallas även Soyuz — har varit astronauternas bara rida till ISS eftersom NASA jordat sin rymdfärjan flottan under 2011. Så, om raketen är inte redo att flyga i ett par månader, som kretsar kring lab kan snart vara ledig.

Det skulle vara ett mycket udda utveckling faktiskt. ISS har kontinuerligt varit ockuperat av roterande astronaut besättningar, vanligtvis på fem – till sex månaders snäppa, sedan November 2000.

Det är möjligt att NASA, Ryssland och andra ISS partners kan utöka uppdrag av Auñón Förbundskansler, Gerst och Prokopyev, men bara med några veckor. Det beror på Soyuz har design livslängd på cirka 200 dagar på bana. Det är lite wiggle room i det, men inte så mycket; de fordon som kommer att ta den aktuella ISS-besättningen hem kommer att “gå ut” i början av januari, sade Todd.

Astronauterna genomföra ett stort antal experiment ombord på ISS, så lämnar kretsar lab tom skulle vara en vetenskaplig skam. Men de $100 miljarder utpost skulle inte vara utsatta; markkontrollen kunde hålla igång ett tag, sade Todd.

Rysslands Soyuz-MS-09 crew rymdfarkoster är visas dockad till den Internationella rymdstationen (ISS). MS-09 transporteras NASA-astronaut Serena M. Auñón-Kansler, den Europeiska rymdorganisationen esa: s Alexander Gerst och kosmonauten Sergej Prokopyev till ISS i juni 2018.
Kredit: NASA

“Jag känner mig väldigt säker på att vi kan flyga för en avsevärd tid” utan att besättningen, som han sade. Om “den pumpar göra sitt jobb, och alla andra system — [sol] matriser för att fortsätta att rotera, och vi hålla batterierna laddade — det finns inget som säger att vi inte kan fortsätta att bara borra hål i himlen och gör en minimal mängd av befalla.” [Soyuz-Raket: Ryssland Ärevördiga Booster]

Kritiska ISS-systemen har god redundans, Todd läggas till. Så, vi kan till och med tolerera några misslyckanden, vissa allvarliga brister, och fortsätter att driva stationen i en de-besättning sätt”, sade han.

NASA: s Kommersiella Crew Programmet har varit att främja utvecklingen av den privata Amerikansk astronaut taxi, tilldelning multibillion-dollar kontrakt till SpaceX och Boeing att utveckla fordon som heter Drake och Besättning CST-100 Starliner, respektive.

Men dessa privata rymdskepp kommer inte att vara redo att flyga astronauter på ett tag; SpaceX: s första besättning test flight är för närvarande planerad till juni 2019 och Boeings för augusti samma år.

Mike Wall bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13 av Grand Central Publicering. Följ honom på Twitter @michaeldwall. Följ oss på @Spacedotcom eller Facebook. Ursprungligen publicerad på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • En Rysk Soyuz-Raket Lanseringen Misslyckades, Men Dess Avbryta Säkerhetssystem Räddat Liv
  Utrymme

 • Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter
  Utrymme

 • NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande
  Utrymme

 • Ryska rymdorganisationen NASA: Utredning rymdstationen Läckan Är på Väg
  Utrymme

Författare Bio

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

Michael har varit att skriva för Space.com sedan 2010. Hans bok om sökandet efter utomjordiskt liv, “Där Ute”, kommer att publiceras på Nov. 13, 2018. Innan du blir en vetenskap författare, Michael arbetat som herpetologist och djurlivet biologen. Han har ett Ph D. i evolutionär biologi vid Universitetet i Sydney, Australien, en bachelor-examen från University of Arizona, och en examen certifikat i science skriver från University of California, Santa Cruz. För att ta reda på vad hans senaste projekt är, kan du följ Mikael på Twitter.

Mike Wall, Space.com Ledande Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Astronaut, Kosmonaut i “God Hälsa” Efter att ha Överlevt Soyuz-Raket etapp

 2. En Rysk Soyuz-Raket Lanseringen Misslyckades, Men Dess Avbryta Säkerhetssystem Räddat Liv

 3. I Bilder: Space Station Crew är Upprörande att Avbryta Landningen Efter Soyuz etapp

 4. Döende Stjärna Rånade på Sina Stjärnors Massa av Hemliga Följeslagare

 5. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan