Døende Stjerne Ranet av Sin Fremragende Masse av Covert Ledsager

0
58

Døende Stjerne Ranet av Sin Fremragende Masse av Covert Ledsager

Av Samantha Mathewson, Space.com Bidragsyter |

Oktober 11, 2018 02:00 pm ET

 • MER

Det Mellomliggende Palomar Forbigående Fabrikk på Palomar Observatory fanget noen øyeblikk før, under og etter den svake supernova iPTF14gqr. Supernova-venstre bak en tett nøytron stjerner som går i bane rundt en ledsager som strippet stjernen av sin masse før det eksploderte.
Kreditt: R. Skade/NASA/JPL-Caltech

En covert ledsager holdt materiale fra sitt gode nabo før at stjernen eksploderte i et flammende død, antyder en ny studie.

Når en massiv stjerne går tom for drivstoff, kollapser og innover på seg selv, noe som skaper en lys eksplosjon kjent som en supernova. Som et resultat, stellar materiale fra de ytre lagene av døende stjerne er kastet ut i verdensrommet, og etterlot et tett nøytron-stjerners. Generelt, dette materialet er tilsvarende et par ganger massen til solen.

Men observasjoner av en ganske svak supernova kalt iPTF 14gqr som skjedde i utkanten av en spiral galakse som ligger 920 millioner lysår unna, viser at denne fantastisk eksplosjon bleknet raskt. Det utvist materiale bare en femtedel av massen til solen, ifølge en uttalelse. [Supernova Fotoer: Store Bilder av Star Eksplosjoner]

“Vi så denne massive star’ s core kollaps, men vi så påfallende liten masse ute,” Mansi Kasliwal, assisterende professor i astronomi ved Caltech, sa i en uttalelse. “Vi kaller dette en ultrastripped konvolutt supernova, og det har lenge vært spådd at de eksisterer. Dette er første gang vi har på en overbevisende måte sett core kollaps av en massiv stjerne som er så blottet for saken.”

For en stjerne til å eksplodere som en supernova, må det nok masse. Dette indikerer at iPTF 14gqr tidligere var innhyllet i mange av materiale, i henhold til uttalelse.

Observasjoner fra de Palomar-Observatoriet i det Sørlige California, tyder på at nøytron-stjerners har en skjult ledsager som strippet stjernen av sin masse før det eksploderte. Dette ville forklare den døende stjerne mangler masse, forskerne sa.

Hva er mer, thieving stellar companion — muligens en hvit dverg, nøytron-stjerners eller sort hull ville ha for å være nær nok til å dø nøytron star til med tyngdekraft hevert unna sin masse før det eksploderte. Derfor, nøytron-stjerne og dens følgesvenn er antatt å være en del av en kompakt nøytron-stjerners binære systemet, i henhold til uttalelse.

Ved hjelp av Mellomliggende Palomar Forbigående Fabrikk (iPTF) på Palomar Observatory, astronomer var i stand til å observere supernova i de aller første timene etter det eksploderte.

“Du trenger raskt forbigående undersøkelser og et godt koordinert nettverk av astronomer over hele verden til å virkelig ta den tidlige fasen av en supernova,” Kishalay De, hovedforfatter og graduate student ved Caltech, sa i en uttalelse. “Uten data i sin barndom, kunne vi ikke har konkludert med at eksplosjonen må ha sin opprinnelse i den kollapser kjernen av en massiv stjerne med en konvolutt rundt 500 ganger radius av solen.”

De døde nøytron stjerne og dens følgesvenn er forventet for til slutt å slå sammen. Ved hjelp av Zwicky Forbigående Anlegget — etterfølgeren av iPTF på Palomar Observatorium — astronomer håper å fange opp flere av disse sjeldne supernova arrangementer, i henhold til uttalelse.

Resultatene vil bli publisert Oct. 12 i tidsskriftet Science.

Følg Samantha Mathewson @Sam_Ashley13. Følg oss på @Spacedotcom, Facebook og Google+. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Galaxy Slag Gjennom Nabo for å Gyte Gigantisk Ring med Sort Hull
  Plass

 • Ant Nebula Sprenger Lasere, Noe Som Tyder På Skjult Dobbel-Stjerners System
  Plass

 • Hubble Snags Første Visning av Supernova-Eksplosjon er Eneste Overlevende
  Plass

 • Denne Nyvunne Stellar er Att Er den Første av Sitt Slag: Hvorfor Det er Så Spesiell
  Plass

Forfatter-Bio

Samantha Mathewson, Space.com Bidragsyter

Samantha Mathewson sluttet Space.com som lærling i løpet av sommeren 2016. Hun fikk en B. A. i Journalistikk og Environmental Science ved Universitetet i New Haven, Connecticut. Tidligere, hennes arbeid har blitt publisert i Nature World News. Når du ikke skrive eller lese om vitenskap, Samantha liker å reise til nye steder og til å ta bilder! Du kan følge henne på Twitter @Sam_Ashley13.

Samantha Mathewson, Space.com Bidragsyter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Astronaut, Kosmonaut i “God Helse” Etter å ha Overlevd Sojus-Rakett Lanseringen Feil

 2. En Russisk Sojus-Rakett Lanseringen Mislyktes, Men Dens Avbryte Safety System Spart Liv

 3. Tom Romstasjonen? NASA Forbereder seg på det Verste (men Håper på det Beste) Etter Sojus Abort

 4. I Bilder: romstasjonen Mannskap er Opprivende Avbryte Landing Etter Sojus Lanseringen Feil

 5. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden