Astronaut, Kosmonaut i “God Helse” Etter å ha Overlevd Sojus-Rakett Lanseringen Feil

0
55

Astronaut, Kosmonaut i “God Helse” Etter å ha Overlevd Sojus-Rakett Lanseringen Feil

Ved Hanneke Weitering, Space.com Personalet Forfatter |

Oktober 11, 2018 06:27pm ET

 • MER

NASA astronaut Nick Haag og russiske kosmonauten Alexey Ovchinin omfavne sine kjære etter å ha kommet tilbake til Jorden fra deres avbrutt Sojus flight Okt. 11, 2018.
Kreditt: Bill Ingalls/NASA

Etter å ha lidd en lansering feil på vei til den Internasjonale romstasjonen i dag (Okt. 11), to Ekspedisjonen 57 mannskap har kommet tilbake til Jorden, og er i “god helse” NASA tjenestemenn sa i en pressekonferanse.

Å ri på toppen av en russisk Sojus-rakett, Sojus MS-10 raketten tok av fra Baikonur-Kosmodromen i Kasakhstan på 4:40 am EDT (0840 GMT) med NASA-astronaut Nick Haag og russiske kosmonauten Alexey Ovchinin om bord. Omtrent 2 minutter etter oppskytning, mannskapet rapportert at de ble oppleve vektløshet tidligere enn de hadde forventet. Roscosmos rapportert at en av raketten er fire boosters hadde mislyktes, og dette utløste emergency escape system som sendte mannskap barreling tilbake til Jorden.

Plummeting gjennom atmosfæren i det som er kjent som en “ballistisk avstamning,” raketten falt til Jorden på en mye brattere vinkel enn normalt, utsette mannskapet til nesten 7 G av makt — noe som tilsvarer syv ganger styrken av Jordens gravitasjon, NASA astronaut Reid Wiseman sagt i orienteringen. [Bilder: romstasjonen Mannskap er Opprivende Avbryte Landing Etter Sojus Lanseringen Feil]

Med vanlig Sojus landinger, astronauter erfaring ikke mer enn 6 G er. Dette er sammenlignbart med G-force oppleves av nasas første astronautene i Mercury-og Gemini-programmer. Apollo astronautene opplevde ca 4 G er på Saturn V rakett, mens astronauter ridning i nasas romferger ble utsatt for bare ca 3 G er.

Den mest intense ballistiske re-entry av en Soyuz romfartøy som skjedde i 2008, da tre Ekspedisjonen 16 seilende opplevd mer enn 8 G før landing ut av kurs. NASA astronaut Peggy Whitson var på Sojus og er rapportert å ha problemer med å puste som ekstreme G-force knust henne lungene. Hennes crewmate Yi So-yeon — Sør-Koreas første astronaut — ble innlagt på sykehus etterpå for sterke smerter i ryggen og nakken.

En ballistisk re-entry er en slags “som å skyte en kule ut av en rifle fat,” Wiseman sa. “Det begynner sakte å spinne nedstigningen modulen slik at den har aerodynamisk stabilitet som det kommer tilbake gjennom den tykke delen av atmosfæren, og deretter fallskjerm kommer ut, og de landet.”

Haag og Ovchinin rørt ned i nærheten av byen Dzhezkazgan, Kasakhstan, 3 til 4 minutter etter at avviket inntraff. “Bakken redde styrker var på dem helt umiddelbart, så det var en stor ting å se skje,” Wiseman sa. “Fra alt som vi har sett, mannskapet er i god form. De er i Baikonur, og de er sunt … og de ser virkelig bra,” la han til. “Vi er godt trent, for alle disse hendelsene når vi kommer tilbake, og så besetningen håndterte sine rutiner akkurat som planlagt.”

I fotografier utgitt av NASA og Roscosmos, både Haag og Ovchinin viste seg å være i godt humør, smiler mens de gjennomgikk helsekontroller og munched på en plate av diverse nøtter.

I henhold til Russlands Føderale Medisinsk Biologi Byrå, som har vært å ta vare på Haag og Ovchinin siden landing, utvinning lag fraktet den seilende tilbake til Baikonur etter landing, og de er forventet å returnere til kosmonauten training center i Moskva i morgen (lys over norge, Jan. 12).

E-post Hanneke Weitering på hweitering@space.com eller følg henne på @hannekescience. Følg oss på Twitter @Spacedotcom og på Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • En Russisk Sojus-Rakett Lanseringen Mislyktes, Men Dens Avbryte Safety System Spart Liv
  Plass

 • Tom Romstasjonen? NASA Forbereder seg på det Verste (men Håper på det Beste) Etter Sojus Feil
  Plass

 • Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET
  Plass

 • Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter
  Plass

Forfatter-Bio

Hanneke Weitering, Space.com Personalet Forfatter

Hanneke ble laget på Space.com i August 2016 som skribent og produsent. Hun er en selverklært science geek fra Sør med en lidenskap for alle ting i denne verden! Hun har tidligere skrevet for Sikkerhet, MedPage i Dag, Scienceline, og Oak Ridge National Lab. Etter å ha studert fysikk ved Universitetet i Tennessee i hennes hjemby Knoxville, flyttet hun til New York City og tok sin magister i Vitenskap, Helse og Miljø Rapportering (SHERP) fra New York University. For å holde tritt med Hanneke ‘ s nyeste verk, følg henne på Twitter, Facebook eller Google+.

Hanneke Weitering, Space.com Personalet Forfatter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. En Russisk Sojus-Rakett Lanseringen Mislyktes, Men Dens Avbryte Safety System Spart Liv

 2. Tom Romstasjonen? NASA Forbereder seg på det Verste (men Håper på det Beste) Etter Sojus Abort

 3. I Bilder: romstasjonen Mannskap er Opprivende Avbryte Landing Etter Sojus Lanseringen Feil

 4. Døende Stjerne Ranet av Sin Fremragende Masse av Covert Ledsager

 5. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden