Super-Snabb Stjärnor i Vintergatan Kan Vara Besökare från Bortom

0
51

Super-Snabb Stjärnor i Vintergatan Kan Vara Besökare från Bortom

Av Doris, Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare |

11 oktober 2018 07:00 ET

 • MER

Positioner och upprustade banor 20 hög hastighet stjärnor, ovanpå toppen av en illustration av vår galax, Vintergatan. Forskarna identifierat dessa stjärnor med hjälp av data från den andra utgåvan av ESA: s Gaia-projektet. De sju stjärnorna i rött är att skjuta bort från galaxen och kan färdas tillräckligt snabbt för att en dag fly sin gravitation. Men den 13 stjärnor som syns i orange representerar de som kan vara racing mot Vintergatan. De kunde vara stjärnor från en annan galax.
Bild: ESA (artist ‘ s impression och sammansättning); Marchetti et al. 2018 (stjärniga positioner och banor); NASA/ESA/Hubble (galaxer); CC BY-SA 3.0 IGO

Den kosmiska “merry-go-round” som är vår roterande galax, Vintergatan, kan inte vara anledningen till att stjärnorna är svischar förbi och till synes flyger iväg vid höga hastigheter.

Ett team av astronomer har upptäckt något intressant när de var siktning genom den nyligen publicerade andra data utsläpp från Gaia-projektet. European Space Agency (ESA), har inlett Gaia rymdfarkoster i 2013, och den nya versionen innehåller data observationer som gjorts mellan 25 juli 2014, och den 23 Maj 2016, enligt ESA.

De uppgifter som erbjuder ståndpunkter nästan 1,7 miljarder stjärnor, och deras rörelser kan berätta för astronomer en hel del om vad vår galax som används för att vara. Stjärnor färdas i olika hastigheter och mycket snabbaste kallas hyperhastighet stjärnor. Med hjälp av en precision som ibland “motsvarar Jordbundna observatörer att kunna upptäcka en Euro-mynt liggande på ytan av månen,” ESA: s tjänstemän sade i ett uttalande som beskriver uppdrag, Gaia kan samla iakttagelser om dessa hyperhastighet stjärnor.

Den Europeiska rymdorganisationen släppt en ny karta från Gaia rymdfarkoster av nästan 1,7 miljarder stjärnor, vilket ger den bästa någonsin bild av Vintergatan och närliggande galaxer i färg.
Bild: ESA/Gaia/DPAC

Forskarna trodde att det svarta hålet i mitten av Vintergatan var ansvarig för att kasta ut dessa stjärnor. De tyckte att stjärnorna har sitt ursprung från mitten av galaxen, och att detta svarta hål interaktion som orsakade deras high-speed resor mot en exit av Vintergatan.

“För sju miljoner Gaia stjärnor med full 3D hastighet mätningar, vi hittade tjugo som skulle kunna färdas tillräckligt snabbt för att så småningom fly från Vintergatan”, sa Elena Maria Rossi, en av författarna till den nya studien, som var detaljerad i ett uttalande nyligen av Royal Astronomical Society i STORBRITANNIEN.

Eller, de kan vara “intergalaktiska inkräktare.”

“Snarare än att flyga bort från Vintergatans centrum, de flesta high-velocity stjärnor såg vi verkar för att vara racing mot det,” co-författare Tommaso Marchetti sade i ett uttalande. “Dessa kunde vara stjärnor från en annan galax, zooma rätt genom Vintergatan.”

“Stjärnor kan påskyndas av höga hastigheter när de interagerar med ett supermassivt svart hål,” Han tillade. “Så närvaron av dessa stjärnor kan vara ett tecken på ett sådant svart hål i närliggande galaxer. Men stjärnorna kan också ha en gång varit en del av ett binärt system, som kastats mot Vintergatan när deras följeslagare stjärna exploderade som en supernova.”

Rossi säger att studera dessa hyperhastighet stjärnor kommer att svara på frågor om hur närliggande galaxer beter sig.

För att ta reda på var de kommer från — några potentiella ursprung har Stora Magellanska Molnet eller vintergatans halo — nya data kommer att behövas. Royal Astronomical Society tjänstemän sade att minst två Gaia data rapporter är planerade i 2020-talet.

Studien beskriver dessa resultat publicerades Sept. 20 i tidskriften Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Följ Doris Elin Salazar på Twitter@salazar_elin. Följ oss på @Spacedotcom, Facebook och Google+. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Det Är en Skurk Grupp av Stjärnor Beter sig Mycket Misstänkt i vintergatans Skiva
  Utrymme

 • För 170 År Sedan, ett Monster Stellar Blast Kastade Gas i Rekord Hastighet
  Utrymme

 • Gaia: Kartläggning av en Miljard Stjärnor
  Utrymme

 • Vintergatan Är “Störd” och Mer Avslöjas i ESA: s Gaia Uppdrag Data (Video)
  Utrymme

Författare Bio

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

Doris Elin Salazar gått Space.com som praktikant under sommaren 2017. Hon fick ett B. A. i Sociologi och Kommunikation vid Fordham University i New York. Hennes verk var tidigare publicerad i samarbete med London Mining Nätverk. Hennes passion för geologi och kosmos började när hon hjälpte sin syster bygga upp en modell av solsystemet i Bronx bibliotek. Doris gillar också att lära sig nya sätt att förbereda basilika sitter på hennes fönsterbräda. Följ henne på twitter på @salazar_elin.

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsgivare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

 3. Bilden av Dagen

 4. Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

 5. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor