Super-Rask Stjerner i melkeveien Kan Være Besøkende fra Utenfor

0
53

Super-Rask Stjerner i melkeveien Kan Være Besøkende fra Utenfor

Av Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsyter |

Oktober 11, 2018 07:00 CET

 • MER

Posisjoner og rekonstruert i bane av 20 høy hastighet stjerner, lagt på toppen av en illustrasjon av vår galakse, melkeveien. Forskere har identifisert disse stjernene ved hjelp av data fra den andre utgivelsen av ESA ‘ s Gaia oppgave. De syv stjerner i rødt er skyting bort fra galaxy og kan være reiser rask nok til å en dag unnslippe sin tyngdekraften. Men den 13 stjerner sett i orange representerer de som kan være racing mot melkeveien. De kan være stjerner fra en annen galakse.
Kreditt: ESA (artist ‘ s impression og sammensetning); Marchetti et al. 2018 (star posisjoner og baner); NASA/ESA/Hubble (bakgrunn galakser); CC-BY-SA-3.0 IGO

Den kosmiske “merry-go-round” – som er vår roterende melkeveien kan ikke være grunnen til at stjernene er runde av og tilsynelatende fly av gårde i høy hastighet.

Et team av astronomer har lagt merke til noe interessant når de var sifting gjennom den nylig publiserte andre data utgivelsen fra Gaia oppgave. European Space Agency (ESA) lanserte Gaia romfartøy i 2013, og den nye data utgivelsen inkluderer observasjoner gjort mellom 25 juli 2014, og 23. Mai 2016, ifølge ESA.

Data tilbyr posisjoner på nesten 1,7 milliarder stjerner, og deres bevegelser kan fortelle astronomer mye om hva våre galaxy brukt til å bli. Stjerner reise på ulike hastigheter og det aller raskeste er kalt hypervelocity stjerner. Ved hjelp av et nivå av presisjon som noen ganger “tilsvarer Earthbound observatører å være i stand til å oppdage en Euro-mynt liggende på overflaten av månen,” ESA tjenestemenn sa i en uttalelse som beskriver oppdraget, Gaia er i stand til å samle inn observasjoner om disse hypervelocity stjerner.

European Space Agency lansert et nytt kart fra Gaia romfartøy på nesten 1,7 milliarder stjerner, gir den beste visningen av melkeveien og nærliggende galakser i farge.
Kreditt: ESA/Gaia/DPAC

Forskere trodde det sorte hullet i sentrum av melkeveien var ansvarlig for flinging ut disse stjernene. De trodde stjernene stammer fra sentrum av galaksen, og at denne svarte hull samhandling forårsaket deres high-speed reiser mot en exit av melkeveien.

“Av de sju millioner Gaia stjerner med full 3D-hastighet målinger, fant vi tjue det kan være å reise raskt nok for til slutt å flykte fra melkeveien,” sa Maria Elena Rossi, en av forfatterne av den nye studien, som ble beskrevet i en fersk uttalelse fra Royal Astronomical Society i UK.

Eller, de kan være “intergalactic skikkelsene blant interloperne.”

“Heller enn å fly bort fra den Galaktiske sentrum, og de fleste av de med høy hastighet stjerner fant vi ut til å være racing mot det,” co-forfatter Tommaso Marchetti sagt i uttalelsen. “Dette kan være stjerner fra en annen galakse, zooming rett gjennom melkeveien.”

“Stjernene kan bli akselerert til høy fart når de samhandler med en supermassive black hole,” Rossi lagt til. “Så tilstedeværelsen av disse stjernene kan være et tegn på slike sorte hull i nærliggende galakser. Men stjernene har også en gang vært en del av et binært system, kastet mot melkeveien når deres ledsager stjerners eksploderte som en supernova.”

Rossi sa studere disse hypervelocity stjerner vil svare på spørsmål om hvordan nærliggende galakser oppføre seg.

For å finne ut hvor de kommer fra — noen mulige opprinnelse inkluderer den Store Magellanske Sky eller melkeveien er halo — nye data vil være nødvendig. Royal Astronomical Society tjenestemenn sa minst to Gaia data lanseringer er planlagt i 2020s.

Studien viser disse funnene ble publisert Sept. 20 i tidsskriftet Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

Følg Doris Elin Salazar på Twitter@salazar_elin. Følg oss på @Spacedotcom, Facebook og Google+. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Det Er et Falskt Gruppe av Stjerner som Oppfører seg Veldig Mistenkelig i melkeveien er Disk
  Plass

 • 170 År Siden, et Monster Stellar Blast Kastet Bensin på rekordhøy Fart
  Plass

 • Gaia: Kartlegging av en Milliard Stjerner
  Plass

 • Melkeveien Er “Forstyrret” og Mer Åpenbart i ESA Gaia Oppgave Data (Video)
  Plass

Forfatter-Bio

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsyter

Doris Elin Salazar sluttet Space.com som lærling i løpet av sommeren 2017. Hun fikk en B. A. i Sosiologi og Kommunikasjon ved Fordham University i New York. Hennes arbeid ble tidligere utgitt i samarbeid med London Mining Nettverk. Hennes lidenskap for geologi og kosmos startet da hun hjalp sin søster bygge en modell for solsystemet i en Bronx bibliotek. Doris også liker å lære nye måter å forberede basilikum sitter på sin vinduskarm. Følg henne på twitter på @salazar_elin.

Doris Elin Salazar, Space.com Bidragsyter

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET

 2. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

 3. Bilde av Dagen

 4. Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

 5. Hvite Dverger: Kompakt Likene av Stjerner