Soyuz-Raket etapp Krafter nödlandning för OSS-ryska rymdstationen Crew

0
18

Soyuz-Raket etapp Krafter nödlandning för OSS-ryska rymdstationen Crew

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Writer |

11 oktober 2018 05:11 ET

 • MER

En rysk Soyuz-raket bär en ny AMERIKANSK-ryska besättningen på den Internationella rymdstationen misslyckades under sin uppstigning torsdag (Okt. 11), att skicka sin besättning kapsel faller tillbaka mot Jorden i en ballistisk re-entry, NASA tjänstemän sade.

En sök-och räddningsteam har nått landningsplatsen, båda besättningsmännen är i gott skick och har lämnat en Soyuz-kapsel 6:10 am EDT, NASA-talesmannen Brandi Dean sade under live-tv-kommentarer. Ryska rymdorganisationen Roscosmos har släppt fotografier av både astronauter som kontrolleras över efter sin plötsliga landning.

Astronaut Nick Haag och Roscosmos ledare Dmitrij Rogozin visas i ett fotografi taget efter en Soyuz-kapsel med lansering avbryta på Oktober. 11, 2018.
Kredit: Roscosmos

Det Soyuz-raket och dess Soyuz MS-10 rymdkapsel lyfte från Baikonur kosmodromen i Kazakstan på ca 4:47 am EDT (0847 GMT) med NASA-astronauten Nick Haag och kosmonauten Aleksej Ovchinin ombord. Paret var på grund av att ansluta sig till de tre personer Expedition 57 besättning redan ombord på den Internationella rymdstationen. Men något gick fel minuter efter uppskjutningen, skicka en Soyuz-kapsel i en ballistisk re-entry, NASA tjänstemän sade.

“Vilket återigen bekräftar att dagens Soyuz MS10 lansering gick in i en ballistisk re-entry-läge en liten bit efter lanseringen,” sade Dean under live-tv-kommentarer. “Det betyder att besättningen inte kommer att gå till den Internationella rymdstationen idag. I stället kommer de att ta en skarp landning, kommer tillbaka till Jorden.”

De tre astronauterna som för närvarande ombord på rymdstationen har informerats om den misslyckade lanseringen och deras schema för dagen är att blandas, eftersom de inte längre kommer att kunna ta emot inkommande duo. Mission control berättade astronauterna ombord på rymdstationen som under landning, “pojkarna” erfarna krafter om 6,7 G i ett samtal som NASA senare sänds live kommentar.

Paret landade ca 20 km (12 miles) öster om Dzhezkazgan, Kazakstan. “Search and rescue besättningar är alltid i förväg arrangerade i händelse av att något sånt här skulle hända,” Dean läggas till. Helikoptrar har redan mobiliserats för att leta efter Soyuz rymdkapsel, sade hon.

En Soyuz-kapsel med att genomföra två astronauter lyfte på 4:39 am EDT Okt. 11, 2018, innan ett fel senare i startsekvens.
Bild: NASA TV

NASA har inte lämnat mycket information om fel men bekräftade i en tweet att det var ett problem med booster separation. Dean senare bekräftade anomali under live-kommentarer. Under live-sändning av lanseringen, med berättarröst från Mission Control föreslog att booster misslyckats med att separera från en Soyuz-kapsel.

NASA har bekräftat att Roscosmos har redan inrättat en kommission för att utreda orsaken till avvikelsen, även om det inte förväntar sig att dess motsvarighet för att hålla en presskonferens i dag. Haag och Ovchinin är tagen från deras nödlandning plats till Moskva. I ett uttalande, NASA-Administratören Jim Bridenstine bekräftade att han hade informerats av de två besättningsmännen var säker.

“NASA-Administratören Jim Bridenstine och NASA team övervakar situationen noga,” uttalande fortsatte. “NASA arbetar i nära samarbete med Biologer för att säkerställa en säker avkastning av besättningen. Besättnings säkerhet är högsta prioritet för NASA. En grundlig utredning av orsaken till olyckan kommer att genomföras.”

Lanseringen misslyckande följer tätt i hälarna av en annan Soyuz fråga, där ett hål upptäcktes Aug. 29 på MS-09 rymdfarkost som levererat de senaste besättning till rymdstationen. Att 0.08-tums (2 mm) hål i orbital modul av Soyuz fordon skapat ett litet luftläckage på rymdstationen som upptäcktes av flygledare på marken och i slutändan repareras av astronauter och kosmonauter på rymdstationen. En undersökning av avvikelser och hur de hål bildades är också på gång.

Ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin och NASA-astronauten Nick Haag posera framför den Amerikanska MS-10 rymdfarkosten under prelaunch utbildning Sept. 26, 2018.
Kredit: Victor Zelentsov/NASA

Hade starten gått smidigt, Ovchinin och Haag skulle ha nått rymdstationen senare idag. Soyuz var planerad att flyga en förkortad, sex timmars flygning bana som skulle ha åkt runt Jorden fyra gånger innan de når den Internationella rymdstationen.

Denna historia kommer att uppdateras när mer information finns tillgänglig.

Redaktörens anmärkning: Denna berättelse, ursprungligen publicerad på 5:11 am EDT, var uppdaterad på 6:15 am EDT till att omfatta nya uppgifter om lanseringen avbryta och crew återvinning ansträngningar, på 6:52 am EDT för att inkludera ett uttalande från NASA-Administratören Jim Bridenstine, vid 7:20 am EDT till att omfatta kommunikation med astronauter för närvarande ombord på rymdstationen, och vid 7:49 am EDT att inkludera fotografier släpptes av Sprit.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET
  Utrymme

 • Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter
  Utrymme

 • NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande
  Utrymme

 • Nya Space Station Crew Lanserar Torsdag: Titta På Det Live!
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

 3. Bilden av Dagen

 4. Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

 5. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor