Sojus-Rakett Lanseringen Feil Styrker nødlanding for OSS-russiske romstasjonen Mannskap

0
66

Sojus-Rakett Lanseringen Feil Styrker nødlanding for OSS-russiske romstasjonen Mannskap

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter |

Oktober 11, 2018 05:11 am ET

 • MER

En russisk Soyuz-raketten bærer en ny AMERIKANSK-russisk mannskap til den Internasjonale romstasjonen mislyktes under oppstigningen torsdag (lys over norge, Jan. 11), og sender sitt mannskap kapsel faller tilbake mot Jorden i en ballistisk re-entry, NASA tjenestemenn sa.

En søk-og rednings-teamet har nådd landingsplassen, både mannskap er i god stand og har forlatt Soyuz-kapselen som av 6:10 am EDT, NASA-talsmann Brandi Dean sa under live tv kommentar. Russiske romorganisasjonen Roscosmos har gitt ut bilder av både astronautene blir kontrollert over etter sin brå landing.

Astronaut Nick Haag og Roscosmos lederen Dmitrij Rogozin er vist på et fotografi tatt etter Soyuz-kapselen lansering avbryte Okt. 11, 2018.
Kreditt: Roscosmos

Sojus-rakett og dens Sojus MS-10 romkapsel tok av fra Baikonur-Kosmodromen i Kasakhstan på ca 4:47 am EDT (0847 GMT) med NASA-astronaut Nick Haag og kosmonaut Aleksey Ovchinin ombord. Paret var grunn til å bli med på den tre-person-Ekspedisjonen 57 mannskap allerede om bord i den Internasjonale romstasjonen. Men noe gikk galt minutter etter oppskytning, sender Soyuz-kapselen i en ballistisk re-entry, NASA tjenestemenn sa.

“Som bekrefter igjen at dagens Sojus MS10 lanseringen fikk gå inn i en ballistisk re-entry-modus litt etter lanseringen,” Dean sa under live tv kommentar. “Det betyr at mannskapet vil ikke være å gå til den Internasjonale romstasjonen i dag. I stedet vil de være å ta en skarp landing, for å komme tilbake til Jorden.”

De tre astronautene som for tiden om bord i romstasjonen har blitt informert om mislyktes lanseringen og deres planen for dagen er å være ny, siden de vil ikke lenger være i stand til å hilse på de innkommende duo. Mission control fortalte astronautene ombord på romstasjonen som under landing, “guttene” erfarne krefter om 6.7 G i en samtale at NASA senere kringkastet live på kommentarer.

Paret landet ca 20 km (12 miles) øst for Dzhezkazgan, Kasakhstan. “Søk og redning mannskaper er alltid pre-arrangert i tilfelle noe sånt som dette skjer,” Dean lagt til. Helikoptre har allerede sendt ut for å lete etter Sojuz romkapsel, sa hun.

En Soyuz-kapselen bærer to astronautene tok av på 4:39 am EDT Okt. 11, 2018, før en feil senere i lanseringen rekkefølge.
Kreditt: NASA TV

NASA har ikke gitt mye detaljer om feilen, men bekreftet i en twitter-melding at det var et problem med booster separasjon. Dean senere bekreftet avviket under live-kommentarer. Under direktesending av lanseringen, fortellerstemme fra Mission Control foreslås at de økte ikke klarte å skille fra Soyuz-kapselen.

NASA har bekreftet at Roscosmos allerede har opprettet en kommisjon for å undersøke årsaken til avviket, selv om det ikke forvente motparten til å holde en pressekonferanse i dag. Haag og Ovchinin blir tatt fra sine nødlanding nettstedet til Moskva. I en uttalelse, NASA Administrator Jim Bridenstine bekreftet at han hadde blitt informert de to besetningsmedlemmene var trygge.

“NASA Administrator Jim Bridenstine og NASA team overvåker situasjonen nøye,” oppstilling fortsettelse. “NASA jobber tett med Roscosmos for å sikre trygg retur av mannskapet. Sikkerheten til mannskapet er den største prioritet for NASA. En grundig undersøkelse av årsaken til hendelsen vil bli gjennomført.”

Lanseringen svikt følger tett på hælene av en annen Sojus-saken, der et hull ble oppdaget Aug. 29 på MS-09 romfartøy som er levert de siste mannskap til romstasjonen. At 0.08-tommers (2-millimeter) hull i orbital modul av Sojus kjøretøy laget en liten luftlekkasje på romstasjonen som ble oppdaget av fly-kontrollere på bakken og til slutt reparert av astronauter og kosmonauter på romstasjonen. En undersøkelse som anomali og hvordan hullet ble dannet er også i gang.

Russiske kosmonauten Alexey Ovchinin og NASA astronaut Nick Haag posere foran Sojus MS-10-sonden i prelaunch trening Sept. 26, 2018.
Kreditt: Victor Zelentsov/NASA

Hadde lanseringen gått greit, Ovchinin og Haag ville ha nådd romstasjonen senere i dag. Sojus var planlagt å fly en forkortet, seks-timers flyturen banen som ville ha gikk i bane rundt Jorden fire ganger før de nådde den Internasjonale romstasjonen.

Denne historien vil bli oppdatert når mer informasjon er tilgjengelig.

Redaktørens merknad: Denne historien, som opprinnelig ble lagt ut på 5:11 am EDT, var oppdatert kl 6:15 am EDT for å inkludere nye detaljer om lanseringen abort og mannskap utvinning innsats, på 6:52 am EDT for å inkludere en uttalelse fra NASA Administrator Jim Bridenstine, at 7:20 am EDT for å inkludere kommunikasjon med astronauter tiden ombord på romstasjonen, og at 7:49 am EDT for å inkludere fotografier utgitt av Roscosmos.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET
  Plass

 • Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter
  Plass

 • NASA Administrator Lover Gransking av Astronauter’ nødlanding Etter Sojus Feil
  Plass

 • Nye Romstasjonen Mannskap Lanserer Torsdag: Se Det Live!
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

 2. Bilde av Dagen

 3. Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

 4. Hvite Dverger: Kompakt Likene av Stjerner

 5. ‘Cosmos: Mulige Verdener” Skaperne Forhåndsvisning av Nye TV-Serie på Comic Con