Nya Space Station Crew Lanserar Torsdag: Titta På Det Live!

0
55

Nya Space Station Crew Lanserar Torsdag: Titta På Det Live!

Av Hanneke Weitering, Space.com Personal Writer |

10 oktober 2018 04:45 ET

 • MER

Ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin och NASA-astronauten Nick Haag posera framför den Amerikanska MS-10 rymdfarkosten under prelaunch utbildning Sept. 26, 2018. Duon kommer att lansera den Internationella rymdstationen på torsdag (Okt. 11).
Kredit: Victor Zelentsov/NASA

Två nya besättningsmän kommer att spränga bort på ett snabbt flyg till den Internationella rymdstationen på torsdag (Okt. 11), och du kan titta på deras uppskjutningen och dockningen live på nätet.

Rida på toppen av en rysk Soyuz-raket, rookie NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin kommer att starta från Kosmodromen Baikonur i Kazakstan på 4:40 am EDT (0840 GMT; 2:40 Kazakstan tid). Soyuz-MS-10 rymdfarkost anländer till rymdstationen efter en snabb, 6-timmars eller “fast track” rendezvous i stället för den traditionella, två-dagars rutt.

Du kan titta på start och ankomst live här på Space.com, artighet av NASA TV. En live-sändning av lanseringen kommer börja på 3:30 EDT (0730 GMT). Efter lanseringen, direktsändning kommer att återuppta nära slutet av sin 6-timmars resa klockan 10 på morgonen EDT (1400 GMT), som Soyuz MS-10 rymdfarkoster som förbereder för att lägga till i stationens Poisk-modul. [Infographic: Ryssland är Bemannade Sojuz rymdkapsel Förklarade]

Haag och Ovchinin kommer att öppna luckan till deras rymdskepp vid 12:45 EDT (1645 GMT), och när de kommer att välkomnas av sina tre Expedition 57 crewmates: NASA-astronauten Serena M. Auñón Förbundskansler, Europeiska rymdorganisationen (esa-astronaut Alexander Gerst och ryska kosmonauten Sergej Prokopyev. Som trio av utrymme resenärer anlände till stationen i juni och kommer att återvända till Jorden i December. Haag och Ovchinin kommer att spendera cirka sex månader att leva och arbeta ombord på den kretsande lab.

“Besättningen på Expedition 57 kommer att fortsätta arbeta på hundratals experiment i biologi, bioteknik, fysik och kemi och geovetenskap ombord på den Internationella rymdstationen, mänsklighetens enda permanent bebodda mikrogravitation laboratorium,” NASA tjänstemän sade i ett uttalande.

Detta kommer att vara Haag första rymdresa. Han var utvalda att delta NASA: s astronautkår som är under 2013 som en medlem av en grupp som kallas “8 Bollar.” Ovchinin kommer att återvända till rymden för sin andra uppdrag, efter hans sex månaders vistelse på rymdstationen under Expedition 47/48 2016.

E-post Hanneke Weitering på hweitering@space.com eller följ henne på @hannekescience. Följ oss på Twitter @Spacedotcom och på Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Du Kan Titta på 3 Plats Resenärer Återvänder till Jorden torsdag! Här är Hur.
  Utrymme

 • Ryska rymdorganisationen NASA: Utredning rymdstationen Läckan Är på Väg
  Utrymme

 • Ryssland Precis Lanserat den Snabbaste Last Uppdrag till rymdstationen
  Utrymme

 • Rymdstationens Besättning Dubbelrum med Färska Ankomst
  Utrymme

Författare Bio

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

Hanneke gick laget vid Space.com i augusti 2016 som en personal författare och producent. Hon är en självutnämnd vetenskapsnörd från Söder med en passion för allt i denna värld! Hon har tidigare skrivit för Skolastiska, MedPage Today, Scienceline, och Oak Ridge National Lab. Efter att ha studerat fysik vid University of Tennessee i hennes hem stad av Knoxville, flyttade hon till New York City och tog sin examen i Naturvetenskap, Hälsa och Miljö Rapportering (SHERP) från New York University. För att hänga med Hanneke senaste arbete, följ henne på Twitter, Facebook eller Google+.

Hanneke Weitering, Space.com Personal Författare

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Air Force Utmärkelser Launch Vehicle Utveckling Kontrakt till Blue Origin, Northrop Grumman, ULA

 2. NASA: s SLS Megarocket Över Budget, försenat, Rapport

 3. Carl Sagan: Kosmos, Pale Blue Dot & Berömda Citat

 4. Planeten Jorden: Fakta Om Sin Bana, Atmosfär & Storlek

 5. “En Skrämmande utseende Storm”: Titta på Orkanen Michael Anländer i Video från rymdstationen