NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande

0
37

NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Writer |

11 oktober 2018 06:53am ET

 • MER

NASA-Administratören Jim Bridenstine har släppt ett uttalande om dagens (Okt. 11) misslyckades Soyuz crew lansera den Internationella rymdstationen, vilket resulterade i en nödsituation ballistiska landning strax efter starten för den AMERIKANSKA astronauten och ryska kosmonauten ombord.

I uttalandet, Bridenstine betonade vikten av besättningens säkerhet under lanseringar och bekräftade att det skulle vara en formell utredning av dagens anomali. “NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin är i bra skick efter dagens avbruten lanseringen. Jag är tacksam för att alla är säkra. En grundlig utredning av orsaken till olyckan kommer att genomföras,” administratör postat till hans Twitter-konto.

Bridenstine var på plats på Kosmodromen Bajkonur i Kazakstan för att titta på dagens lansering, första gången han har varit på plats som NASA-administratören. Han talade till Haag och Ovchinin efter att de lämpar sig genom en glasruta som säkerställer att astronauterna kvar i karantän innan lanseringen. Kort efter samtalet, de två astronauterna på väg till startplattan för att gå ombord på Soyuz-kapseln och raketen. [Rysslands Soyuz-Raket Arbetshäst Förklarade]

NASA-Administratören Jim Bridenstine talade med NASA-astronauten Nick Haag och kosmonauten Aleksej Ovchinin strax innan de avbröts lanseringen i Oktober. 11, 2018.
Bild: NASA TV

Dmitrij Rogozin, chefen för ryska rymdorganisationen Roscosmos, var också på astronauternas avresa till önskar Haag och Ovchinin långt innan lanseringen. De två rymdorganisationen huvuden träffat personligen för första gången den här veckan.

Detta möte kommer mitt i en fortsatt utredning av Sprit i en liten luft läcka har upptäckts på en Soyuz-kapsel med dockad till den Internationella rymdstationen i augusti, vilket var snabbt fixad och aldrig utgjort ett hot till astronauter ombord. Rogozin och Bridenstine har oberoende bekräftat att dagens etapp kommer också att vara formellt utredas.

Förutom att Bridenstine kommentar, NASA-chefen också släppt en hel byrå uttalande:

“Den Amerikanska MS-10 rymdfarkoster startade från Kosmodromen Baikonur i Kazakstan till den Internationella rymdstationen vid 4:40 am EDT torsdag, 11 oktober (2:40 i Baikonur) redovisat Amerikansk astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovchinin. Strax efter lanseringen, det var en anomali med booster och lanseringen uppstigningen var avbruten, vilket resulterar i en ballistisk landning av rymdfarkoster.

“Sök-och räddningsteam har distribuerats till landningsplatsen. Haag och Ovchinin är ur kapseln och uppges vara i gott skick. De kommer att transporteras till Gagarin Cosmonaut Training Center i Star City, Ryssland utanför Moskva.

“NASA-Administratören Jim Bridenstine och NASA team övervakar situationen noga. NASA arbetar i nära samarbete med Biologer för att säkerställa en säker avkastning av besättningen. Besättnings säkerhet är högsta prioritet för NASA. En grundlig utredning av orsaken till olyckan kommer att genomföras.”

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET
  Utrymme

 • Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter
  Utrymme

 • Soyuz-Raket som Bär OSS Astronaut, rysk Kosmonaut Misslyckas Under Lanseringen, Crew Falla Tillbaka till Jorden
  Utrymme

 • Nya Space Station Crew Lanserar Torsdag: Titta På Det Live!
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

 3. Bilden av Dagen

 4. Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

 5. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor