NASA Administrator Lover Gransking av Astronauter’ nødlanding Etter Sojus Feil

0
42

NASA Administrator Lover Gransking av Astronauter’ nødlanding Etter Sojus Feil

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter |

Oktober 11, 2018 06:53am ET

 • MER

NASA Administrator Jim Bridenstine har gitt ut en uttalelse om i dag (Okt. 11) mislyktes Sojus mannskap lanseringen til den Internasjonale romstasjonen, som resulterte i en nødsituasjon ballistiske landing kort tid etter oppskytning for AMERIKANSK astronaut og russiske kosmonauten ombord.

I uttalelsen, Bridenstine understreket viktigheten av mannskapet i sikkerhet i løpet starter og bekreftet at det ville være en formell undersøkelse i dagens anomali. “NASA astronaut Nick Haag og russiske kosmonauten Alexey Ovchinin er i god tilstand etter dagens avbrutt start. Jeg er takknemlig for at alle er trygge. En grundig undersøkelse av årsaken til hendelsen vil bli gjennomført,” administrator postet på sin Twitter-konto.

Bridenstine var på bakken ved Baikonur-Kosmodromen i Kasakhstan for å se dagens lansering, første gang han har vært på stedet som NASA administrator. Han talte til Haag og Ovchinin etter at de var egnet opp gjennom et glass-skjerm som sikrer astronautene forbli i karantene før lanseringen. Kort tid etter samtalen de to astronautene som dro til oppskytingsrampen til styret Soyuz-kapselen og rakett. [Russlands Sojus-Rakett Arbeidshest Forklart]

NASA Administrator Jim Bridenstine snakket med NASA-astronaut Nick Haag og kosmonaut Aleksey Ovchinin kort tid før sin avbrutt start på Oktober. 11, 2018.
Kreditt: NASA TV

Dmitrij Rogozin, leder av russiske romorganisasjonen Roscosmos, var også på astronauter’ avreise til ønsker Haag og Ovchinin godt før lansering. De to space agency hoder møtt i person for første gang denne uken.

Dette møtet kommer midt i en pågående etterforskning av Roscosmos inn i en liten luftlekkasje oppdaget på en Soyuz-kapselen forankret til den Internasjonale romstasjonen i August, noe som ble raskt lappet og aldri utgjorde en trussel mot astronautene om bord. Rogozin og Bridenstine har uavhengig bekreftet at dagens lansering svikt vil også være formelt undersøkt.

I tillegg til Bridenstine kommentar, NASA-sjef også utgitt en full handlefrihet uttalelse:

“Sojuz MS-10 raketten skutt opp fra Baikonur-Kosmodromen i Kasakhstan til den Internasjonale romstasjonen på 4:40 am EDT torsdag, oktober 11 (2:40 pm i Baikonur) balanseført Amerikansk astronaut Nick Haag og russiske kosmonauten Alexey Ovchinin. Kort tid etter lanseringen, var det en anomali med booster og starter oppstigningen ble avbrutt, noe som resulterer i en ballistisk landing av romskipet.

“Search and rescue team ble deployert til landingsplassen. Haag og Ovchinin er ut av kapselen, og er rapportert å være i god stand. De vil bli transportert til Kosmonauten Gagarin Training Center i Star City, Russland utenfor Moskva.

“NASA Administrator Jim Bridenstine og NASA team overvåker situasjonen nøye. NASA jobber tett med Roscosmos for å sikre trygg retur av mannskapet. Sikkerheten til mannskapet er den største prioritet for NASA. En grundig undersøkelse av årsaken til hendelsen vil bli gjennomført.”

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET
  Plass

 • Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter
  Plass

 • Soyuz-Raketten Bærer OSS Astronaut, russisk Kosmonaut Mislykkes Under Lanseringen, Mannskap Faller Tilbake til Jorden
  Plass

 • Nye Romstasjonen Mannskap Lanserer Torsdag: Se Det Live!
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET

 2. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

 3. Bilde av Dagen

 4. Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

 5. Hvite Dverger: Kompakt Likene av Stjerner