Jupiter ‘ s Siste Kveld Dans med Månen Kommer i Kveld

0
52

Jupiter ‘ s Siste Kveld Dans med Månen Kommer i Kveld

Av Joe Rao, Space.com Skywatching Spaltist |

Oktober 11, 2018 07:00 CET

 • MER

Lave i den sørvestlige himmel for en kort periode etter solnedgang på torsdag, oktober 11, unge crescent moon vil sitte 3 grader til nederst til høyre på de svært lyse planeten Jupiter. Par av objekter vil bli synlig sammen i synsfeltet av kikkert (oransje sirkel) før de satt kort tid etter 8 pm (lokal tid).
Kreditt: Starry Night-programvare

Jupiter vil snart avslutte sin strålende ettårig viser i kveld himmel. Oktober er den siste hele måneden som vi vil se den gigantiske planeten, og denne kvelden, det vil engasjere seg i et rendezvous med en tynn månesigd. Månen vil passere noen 3 grader oppe til høyre i solsystemet største planet.

Faktisk månen i seg selv vil være så tynn som, i utgangspunktet, det kan være ganske vanskelig å oppdage i solens etterglød. Voksing månen vil være 9 prosent opplyste og i underkant av tre dager tidligere ny fase. Planeten vår og månen vil angi om 1 1/2 time etter solnedgang.

For å øke dine sjanser til å se både månen og planeten, sørg for at du viser stedet har en veldig klar og uhindret utsikt mot vest-sørvest del av himmelen. En halv time etter solnedgang, månen og Jupiter vil henge rundt et dusin grader over den vestre horisonten. Som vi har pekt på mange andre anledninger, 10 grader er omtrent tilsvarende den tilsynelatende bredden av din knyttet neve holdt på en armlengdes avstand. Så, om en halv time etter solnedgang, måne vises kun over en knyttneve over horisonten. Jupiter, vil vises under slank sliver som en strålende hvit prikk mot den lyse twilight bakgrunn. [Full Moon Kalender: Når du skal Se Neste fullmåne]

Du kan øke sjansene for å plukke opp både månen og Jupiter rett etter solnedgang ved først å skanne western sky med kikkert. Når du synet av to organer, å få et glimt av par med din egen hjelp øyne burde være lettere, spesielt som twilight dypere.

Etter i kveld, månen og Jupiter vil gå sine egne veier, med månen beveger seg bort til øst, mens “king of the planets” holder får lavere hver kveld. I løpet av den siste uken av oktober, Jupiter vil passere nær Kvikksølv. Men det vil være en svært utfordrende sammenkobling å observere. Oddsen er at de er svært lav høyde og lys-sky bakteppe vil hindre deg fra å se en eller begge planetene, men hvis du får enda et flyktig glimt av dem, vil du har virkelig oppnådd noe.

Av Halloween, kan du ganske mye å si farvel til Jupiter som en kveld objekt, som i solnedgangen glød vil raskt sluke opp planeten.

Jupiter vil være i forbindelse med sola — på motsatt side av stjernen fra Jorden — på Nov. 26.. Den gigantiske planeten vil ikke dukke opp igjen på nytt før en gang i midten eller slutten av desember, da det vil overgangen til tidlig morgen himmelen og igjen trekke nær til Kvikksølv.

Joe Rao fungerer som instruktør og gjesteforeleser på New York ‘ s Hayden Planetarium. Han skriver om astronomi for Natural History magazine, bøndenes Almanac og andre publikasjoner, og han er også en av-og på-kamera meteorolog for Verizon FiOS1 Nyheter i New Yorks Lower Hudson Valley. Følg oss på Twitter @Spacedotcom og på Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Månen og Jupiter Komme Sammen fredag for å Feire Lunar Landing Jubileum
  Plass

 • Se Venus Rendezvous med Månen og Regulus Denne Uken
  Plass

 • Fullmånen Skinner med Saturn i Opposisjon i Kveld: Hvordan å Se Dem
  Plass

 • Se på Månen Svinge av Jupiter i Kveld!
  Plass

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET

 2. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

 3. Bilde av Dagen

 4. Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

 5. Hvite Dverger: Kompakt Likene av Stjerner