Jupiter är Sista Kvällen Dans med Månen Kommer Ikväll

0
44

Jupiter är Sista Kvällen Dans med Månen Kommer Ikväll

Av Joe Rao, Space.com Skywatching Krönikör |

11 oktober 2018 07:00 ET

 • MER

Låg i sydvästra delen av himlen för en kort period efter solnedgången på torsdag, 11 oktober, på den unga crescent moon kommer att sitta 3 grader till höger och mycket ljusa planeten Jupiter. De par objekt som kommer att vara synliga tillsammans i synfältet av kikare (orange cirkel) tills de ligger strax efter 8 lokal tid.
Kredit: Starry Night-programvara

Jupiter kommer snart att avsluta sitt lysande årslång visar på kvällshimlen. Oktober är den sista månaden som vi kommer att se jätte planeten, och den här kvällen, det kommer att engagera sig i ett möte med en smal månskära. Månen kommer att passera ca 3 grader till höger solsystemets största planet.

Ja, månen själv kommer att visas så tunn att, inledningsvis kan det vara ganska svårt att upptäcka i solen s afterglow. Vaxning månen kommer att vara 9 procent upplyst och bara under tre dagar tidigare ny fas. Jorden och månen kommer att ställa om 1 1/2 timmar efter solnedgången.

För att öka dina chanser att se både månen och planeten, se till att din visning webbplats har en mycket klar och fri sikt mot väster-sydvästra delen av himlen. En halv timme efter solnedgången, månen och Jupiter kommer att hänga på ett tiotal grader över den västra horisonten. Som vi har påpekat vid många andra tillfällen, 10 grader är ungefär motsvarar den uppenbart bredd av din knytnäve hållas på armlängds avstånd. Så, om en halvtimme efter solnedgången, månen visas bara över en näve ovanför horisonten. Jupiter, som kommer att visas nedan smal remsa som en lysande vit prick mot den ljusa skymningen bakgrund. [Full Moon Kalendern: När du vill Se Nästa fullmåne]

Du kan öka dina chanser att plocka upp både månen och Jupiter direkt efter solnedgången genom att först skanna den västra himlen med kikare. När du syn på två organ, att få en glimt av paret med din blotta ögonen ska vara enklare, speciellt twilight fördjupas.

Efter ikväll, månen och Jupiter kommer att gå skilda vägar, med månen flyttar iväg till öster samtidigt som “kungen av planeter” blir lägre varje kväll. Under den sista veckan i oktober, Jupiter kommer att passera nära till Kvicksilver. Men det kommer att bli en mycket utmanande parning för att observera. Oddsen är att de mycket låga höjd och ljus-sky bakgrund kommer att hindra dig från att se en eller båda planeterna, men om du får även en flyktig glimt av dem, kommer du verkligen har åstadkommit något.

Halloween, du kan ganska mycket att säga adjö till Jupiter som en kväll objekt, som sunset glow kommer snabbt att svälja upp planet.

Jupiter kommer att vara i konjunktion med solen — på motsatt sida av stjärnan från Jorden — on Nov. 26. Den gigantiska planet kommer inte dyka upp igen förrän någon gång i mitten eller slutet av December, då det kommer att övergången till tidig morgon, himlen och återigen närmar Kvicksilver.

Joe Rao fungerar som en instruktör och föreläsare i New York Hayden Planetarium. Han skriver om astronomi för Natural History magazine, Jordbrukarnas Kalender och andra publikationer, och han är även en kamera meteorolog för Verizon FiOS1 Nyheter i New Yorks Lower Hudson Valley. Följ oss på Twitter @Spacedotcom och på Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Månen och Jupiter träffas på fredag för att Fira månlandningen-Årsdagen
  Utrymme

 • Se Venus Möte med Månen och Regulus Denna Vecka
  Utrymme

 • Full Månen Lyser med Saturnus i Opposition Ikväll: Hur för att Se Dem
  Utrymme

 • Titta på Månen Svänga av Jupiter Ikväll!
  Utrymme

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

 3. Bilden av Dagen

 4. Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

 5. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor