Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

0
59

Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter |

Oktober 11, 2018 09:42am ET

 • MER

De tre astronautene tiden ombord på den Internasjonale romstasjonen var ment til å ta imot to nye romkamerater i dag, men en anomali et par minutter etter lanseringen sendt de seilende fart tilbake til Jorden i en nødlanding.

Både mannskap (NASA astronaut Nick Haag og russiske kosmonauten Alexey Ovichin) er trygg, men lanseringen feil betyr at det er mye mer enn bare dagens romstasjonen planen må stokkes på nytt. NASA, den russiske romorganisasjonen Roscosmos, og den Internasjonale romstasjonen control team har fortsatt en hel masse av beslutninger å gjøre om hva du skal gjøre neste — for ikke å nevne en undersøkelse for å gjennomføre inn i hva som gikk galt.

Sojus-rakett og romskip er arbeidshesten kjøretøy for Roscosmos. En uncrewed versjon av Sojus brukes til å starte automatisk Fremgang lasteskip til romstasjonen.

“Vi har nok av forsyninger ombord stasjonen for å støtte mannskapet og de kommer til å fortsette å gjøre arbeidet, sier NASA-talsmann Kelly fortalte Humphries Space.com. Gitt at laget ikke lenger er behov for til å hjelpe nye astronauter bosette seg i livet på romstasjonen, er det laget planlegger å bulk opp deres vitenskap arbeid i nær fremtid. Robot last lanserer ved hjelp av USA-bygget forsyne skip er også planlagt å levere forsyninger til stasjonen i de neste to månedene.

Et gruppebilde tatt i full International Space Station mannskap kort tid før tre astronauter venstre tidligere denne måneden.
Kreditt: NASA

Men konsekvensene av den mislykkede lanseringen vil rippel gjennom romstasjonen aktiviteter. Hague, en av de to besetningsmedlemmer på dagens lansering var planlagt å ta del i to kommende spacewalks Okt. 19 og 25 for å bytte batterier festet til utsiden av romstasjonen.

De spacewalks hadde allerede blitt forsinket, etter at den Japanske last kjøretøy som bærer den nye batterier kjørte inn i en serie med lanseringen forsinkelser i September. “Klart de er nødt til å vurdere hvilke muligheter de har i forhold til det, men vi har ikke noen beslutninger om det ennå,” Humphries sa spacewalks.

Tre astronauter er for tiden om bord i romstasjonen: NASA astronaut Serena Auñón-Chancellor, russisk kosmonaut Sergey Prokopyev og European Space Agency astronaut Alexander Gerst. Haag og hans crewmate Ovchinin, var planlagt å runde ut mannskap fra i dag og frem til desember, når de tre astronautene tiden ombord vil vende tilbake til Jorden.

Humphries sa det er for tidlig å si om den neste planlagte mannskap lanseringen av tre astronauter i desember vil være påvirket av dagens lansering feil.

Hver mannskap tilbake til Jorden i kapselen de kjørte opp til romstasjonen, så Auñón-Chancellor, Prokopyev og Gerst vil ikke bli strandet i dag lanseringen feil. Men akkurat når som mannskap vil vende tilbake til Jorden er usikker, så det kan avhenge av når deres lindring kommer på romstasjonen.

NASA har vært avhengig av Russland er bemannet Soyuz romfartøy og raketter for å fly astronuats til og fra romstasjonen siden byrået pensjonert sin space shuttle flåten i 2011. NASA har planer om å gjenoppta USA lanserer til romstasjonen på eget romskip bygget av SpaceX og Boeing, som begynner i 2019.

SpaceX planer om å lansere en uncrewed prøveflyvning av Mannskapet Dragon-romfartøyet av januar, men kan være klar til å starte i desember avhengig av NASA ‘ s behov, selskapet har sagt. Et mannskap starte på Mannskapet Dragen kan oppstå i juni 2019.

Boeing, i mellomtiden, har planer om å lansere en uncrewed prøveflyvning av sin Starliner romkapsel i Mars, med et mannskap fly til stasjonen i August 2019. NASA avduket astronautene å fly på de SpaceX og Boeing oppdrag Aug. 3.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET
  Plass

 • NASA Administrator Lover Gransking av Astronauter’ nødlanding Etter Sojus Feil
  Plass

 • Soyuz-Raketten Bærer OSS Astronaut, russisk Kosmonaut Mislykkes Under Lanseringen, Mannskap Faller Tilbake til Jorden
  Plass

 • Nye Romstasjonen Mannskap Lanserer Torsdag: Se Det Live!
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Se NASA Diskutere Dagens Astronaut Lanseringen Feil ved Middagstid ET

 2. Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

 3. Bilde av Dagen

 4. Hvite Dverger: Kompakt Likene av Stjerner

 5. ‘Cosmos: Mulige Verdener” Skaperne Forhåndsvisning av Nye TV-Serie på Comic Con