Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

0
17

Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Writer |

11 oktober 2018 09:42 ET

 • MER

De tre astronauterna som för närvarande ombord på den Internationella rymdstationen var tänkt att välkomna två nya rumskamrater idag, men en anomali några minuter efter start skickade dem besättningsmännen fortkörning tillbaka till Jorden i en nödlandning.

Båda besättningsmännen (NASA-astronaut Nick Haag och ryska kosmonauten Aleksej Ovichin) är säker, men lanseringen misslyckande innebär så mycket mer än bara dagens rymdstationen schema kommer att behöva blandas. NASA, den ryska rymdorganisationen Roscosmos, och den Internationella rymdstationen kontroll laget fortfarande har en hel del beslut att fatta om vad du ska göra nästa — för att inte nämna en utredning för att föra in vad som gick fel.

Soyuz-raketer och rymdfarkoster är arbetshäst fordon för Sprit. En uncrewed version av Soyuz-används för att starta automatisk Framsteg lastfartyg till rymdstationen.

“Vi har gott om förnödenheter ombord på stationen för att stödja besättningen och de kommer att fortsätta att arbeta,” NASA-talesmannen Kelly berättade Humphries Space.com. Med tanke på att laget inte längre behov för att hjälpa nya astronauter bosätta sig i livet på rymdstationen, som teamet planerar att bulk upp deras vetenskap arbeta i den nära framtiden. Robot cargo startar med USA-byggd proviantera fartyg är också planerad att leverera förnödenheter till stationen i nästa två månader.

Ett gruppfoto som tas i full International Space Station crew strax innan tre astronauterna lämnade tidigare denna månad.
Kredit: NASA

Men konsekvenserna av den misslyckade lanseringen kommer att sprida sig genom iss verksamhet. Haag, en av de två besättningsmännen på dagens lansering, var planerad att delta i två kommande rymdpromenader på Oktober. 19 och 25 för att byta batterier fast på utsidan av rymdstationen.

De rymdpromenader hade redan försenats efter att den Japanska last av fordon som transporterar den nya batterier sprang in i en serie av lanseringen förseningar i September. “Klart de ska ha för att överväga vilka möjligheter de har i fråga om det, men vi har inte några beslut om det ännu, Humphries sade i rymdpromenader.

Tre astronauter är för närvarande ombord på rymdstationen: NASA-astronauten Serena Auñón Förbundskansler, ryska kosmonauten Sergej Prokopyev och Europeiska rymdorganisationen (esa-astronaut Alexander Gerst. Haag och hans crewmate Ovchinin, var planerad att spetsa besättningen från och med idag fram till December, när de tre astronauterna som för närvarande ombord kommer att återvända till Jorden.

Humphries sa att det är för tidigt att säga om den nästa planerade crew lanseringen av tre astronauter i December kommer att påverkas av dagens etapp.

Varje besättning återvänder till Jorden i kapseln de red upp till rymdstationen, så Auñón Förbundskansler, Prokopyev och Gerst kommer inte att vara strandsatta av dagens etapp. Men precis när som crew kommer att återvända till Jorden är osäker, eftersom det kan bero på när deras lättnad anländer till rymdstationen.

NASA har varit beroende av Ryssland är bemannade rymdfarkosten Soyuz och raketer för att flyga astronuats till och från rymdstationen eftersom byrån pensionerade sin rymdfärjan flottan under 2011. NASA planerar att återuppta USA lanseras till rymdstationen på privat rymdfarkost som byggdes av SpaceX och Boeing, med början i och med 2019.

SpaceX planerar att lansera en uncrewed testflygning av dess Besättning Dragon rymdskepp med januari, men kan vara redo att starta i December beroende på NASA: s behov, företaget har sagt. En besättning lanseringen av Besättningen Draken kunde ske i juni 2019.

Boeing, samtidigt planer på att lansera en uncrewed testflygning av sin Starliner rymdkapsel i Mars, med en besättning flyg till stationen i augusti 2019. NASA presenterade astronauterna att flyga på dessa SpaceX och Boeing uppdrag på Aug. 3.

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET
  Utrymme

 • NASA-Administratören Lovar Utredning av Astronauternas nödlandning Efter Soyuz Misslyckande
  Utrymme

 • Soyuz-Raket som Bär OSS Astronaut, rysk Kosmonaut Misslyckas Under Lanseringen, Crew Falla Tillbaka till Jorden
  Utrymme

 • Nya Space Station Crew Lanserar Torsdag: Titta På Det Live!
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

 3. Bilden av Dagen

 4. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor

 5. “Cosmos: Möjliga Världar’ Skapare Förhandsgranska Ny TV-Serie på Comic Con