“Cosmos: Möjliga Världar’ Skapare Förhandsgranska Ny TV-Serie på Comic Con

0
46

“Cosmos: Möjliga Världar’ Skapare Förhandsgranska Ny TV-Serie på Comic Con

Sarah Lewin, Space.com Associate Editor |

11 oktober 2018 07:00 ET

 • MER

NEW YORK — “Kosmos: Möjliga Världar”, som kommer ut under våren 2019, kommer att vara en TV-resa som tar tittarna med till avlägsna planeter, för att eventuella terminer på Jorden, i sinnet och i det stora riket. Och dess skapare vill ha det för att helt förändra sättet du ser på världen.

Vid en panel och en serie trycker du på rundabordssamtal på New York Comic Con söndag (Okt. 7), Space.com fick en inre bild av vad som seriens skapare har i beredskap för den kommande säsongen, som kommer fem år efter den första “Kosmos”, säsong med Neil deGrasse Tyson som värd, som kallas “Kosmos: En Rumtiden Odyssey”, och bara under 40 år efter “Kosmos: En Personlig Resa,” värd och medarbetare skapat av Carl Sagan 1980. Den nya showen kommer att luften på Fox i USA och National Geographic internationellt.

“Den här säsongen är lite mer spekulativa”, Brannon Braga, exekutiv producent för showen, berättade Space.com under rundabordssamtalet. “Förra säsongen lagt ner några av grunderna; den här gången, vi kommer att gå till exoplaneter och vi kommer att gå till möjliga framtider för mänskligheten … framtiden är en av alla möjliga världar, planeter är en möjlig värld, så ska vi göra ett avsnitt om hjärnan, så ska vi göra ett avsnitt om de otroliga organism av träd — vi har aldrig slutat att verkligen förstå vad skogen egentligen är, vilket är en gigantisk, främmande organism.” [Inuti ‘Cosmos’: Q&A med Värd Neil deGrasse Tyson]

“Vi tar publiken ner till quantum sfär, den märkligaste omfattning som vi känner till i universum, och vi vill verkligen slå dina strumpor”, tillade han.

Under serien, Tyson tar med tittarna — genom virtuella rymdskepp genom dessa sfärer vid gränserna inom vetenskap och teknik. Men han har en djupare mål än att bara visa upp den coolaste saker som universum har att erbjuda.

“Om du tror att du inte ansluta till något, varför ska du tror att ditt beteende frågor till andra runt omkring dig eller dina efterkommande?” Tyson sa under eftermiddagen panel. “En av de körs teman i alla tre ‘Kosmos’ — rätt plural, [i motsats till] den pretentiösa ‘Cosmi” — det är inte bara en intellektuell uppenbarelse, det är en känslomässig och en. Det är även en andlig man. Om du inser att, jösses, är jag ansluten till mina medmänniskor, att annat liv på Jorden, för att stenarna under mina fötter, att den flora under jord.”

“Och när du förstår att-anslutning, du kan inte fortsätta att vara samma person, eftersom du nu erkänner uttryckligen att dina handlingar påverkar resten av världen”, tillade han.

Den gemensamma nämnaren mellan äldre och nyare versioner av “Kosmos” är Ann Druyan, hustru till framlidne Carl Sagan och co-creator av båda serierna. Druyan underströk vikten av att materialet under panelen. “Jag tror att det koncept som vi är i störst behov av att vårda, bry sig om, är i centrum för naturvetenskap, vilket är att det spelar roll vad som är sant,” sade hon till applåder. “Att du inte kan få till Mars, du kan inte bota smittkoppor, kan du inte göra någon av dessa saker genom att ljuga på ditt sätt. Naturen kommer inte att bli lurade.”

En episod som verkade särskilt resonant till panelmedlemmarna presenterar två möjliga framtidsscenarier för ett barn födda i 2019 — en där människor vidta åtgärder för att minska klimatförändringar, och ett där de inte gör det. Denna episod och andra luckan i idéer om mycket framkant av vetenskapen, inklusive många utvecklingar som faktiskt hände under de fem åren mellan den föregående säsongen av “Kosmos” och den här.

Från vänster: Moderator Christie Nicholson, verkställande producenter Jason Clark och Brannon Braga, värd Neil deGrasse Tyson och exekutiv producent Ann Druyan att ta scenen i “Kosmos: Möjliga Världar” – panelen i New York Comic-Con Okt. 7, 2018.
Kredit: Kena Betancur/Fox/PictureGroup

“En sak som vi upptäckte är det fem år sedan den föregående säsongen, vetenskap och upptäckten av möjliga världar, oavsett om det är exoplaneter i sfären av den beboeliga zonen, eller om det är att förstå hur hjärnan fungerar — har gått framåt så mycket,” Jason Clark, exekutiv producent på showen, sade under rundabordssamtalet. Och tekniken för att göra en hög budget TV-serie avancerade också, han har lagt till, till exempel, svepande skott som krävs helikoptrar för fem år sedan kunde nu utföras med hjälp av drönare.

“Vi sköt runt om i världen, på flera kontinenter, flera enheter,” Clark läggas till. “Vi började filma för över ett år sedan, och gången innan det var bevarande och skapande av berättelser.”

Under forskningsprocessen för säsongen, Druyan och Braga beskriva hitta otroliga historier som de inte kan vänta med att dela med en publik — som underjordiskt nätverk av svampar, bakterier, växter och andra djur, som kallas mycelial nätverk, som bor under 90 procent av Jordens växt-frågan. Samtidigt som det är coolt att zooma till M-dvärgar som skulle kunna vara värd livet runt deras planeter (som serien gör), några av de märkligaste världar kanske lurar precis under våra fötter.

“Det är en av de möjliga världar dolda från oss som vi hoppas ska ge liv i den nya serien,” Druyan sade under panelen.

“Det är [världen] inne i en hunds hjärna, och där är man inne i din hjärna,” fortsatte hon. “Det är den största levande organismen på Jorden, som ingen någonsin har hört talas om, som är lika stort som nationen Grekland. Och jag kommer inte att berätta om det, eftersom vi vill hålla vissa saker tillbaka, men det finns så många underverk i denna värld och i andra världar vi har börjat upptäcka. Vi har några historier att berätta som jag vet att du aldrig har hört, och som jag tror kommer att vara riktigt spännande.”

E-post Sarah Lewin på slewin@space.com eller följ henne på @SarahExplains. Följ oss på @Spacedotcom, Facebook och Google+. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • New York Comic-Con 2018: Space Paneler att Titta på
  Utrymme

 • “Star Trek,’ ‘Star Wars’ & Mer: Den Största Sci-Fi Nyheter från San Diego Comic-Con 2018
  Utrymme

 • “Saker och ting Är på Väg att Få Epic” i den Nya Säsongen av “Cosmos”
  Utrymme

 • Ett Utrymme Fan Guide till San Diego Comic-Con 2018
  Utrymme

Författare Bio

Sarah Lewin, Space.com Biträdande Redaktör

Sarah började skriva för Space.com i juni 2015. Hennes arbete har uppmärksammats av Scientific American, IEEE Spectrum, Quanta Tidningen, Fast, Forskare, Science fredag och WGBH är Inne NOVA. Sarah har en MA från NYU Vetenskap, Hälsa och Miljö-Program för Rapportering och en AB i matematik från Brown University. När du inte skriva, läsa eller tänka på rymden, Sarah har musikteater och matematiska papercraft. Du kan följa henne på Twitter @SarahExplains.

Sarah Lewin, Space.com Biträdande Redaktör

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

 3. Bilden av Dagen

 4. Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

 5. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor