Carl Sagan: Kosmos, Pale Blue Dot & Berømte Sitater

0
48

Referanse:

Carl Sagan: Kosmos, Pale Blue Dot & Berømte Sitater

Ved Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsyter |

Oktober 10, 2018 03:27pm ET

 • MER

Kalt “Amerikas mest effektive selger av science” av Time magazine, astronomen Carl Sagan tilbrakt mye av karrieren sin på å oversette tekniske vitenskapelige forklaringer til noe lett fordøyelig av allmennheten. Som en naturlig lærer, Sagan utdannede mennesker, ikke bare gjennom forelesninger i klasserommet, men også gjennom intervjuer og tv-serier. Hans 13-del TV-serie, “Kosmos”, har blitt sett av over 600 millioner mennesker i mer enn 60 land. Showet ble så populær at den returnerte til tv i 2005. [Se også vår oversikt over Kjente Astronomer og store forskere fra mange felt som har jobbet i astronomi.]

Carl Edward Sagan ble født på Nov. 9, 1934, i Brooklyn, New York. Han gikk på college ved University of Chicago, der han tok sin Ph. D. i astronomi og astrofysikk i 1960, i en alder av 26.

Etter å ha fullført postdoctoral arbeid, underviste han ved Harvard University. Når skolen nektet å gi Sagan eie – / leieform i 1968, tok han en stilling med Cornell University i New York, fungerer som leder for Laboratoriet for Planetary Studier og knytte direktør for Senter for Radio Fysikk og romforskning.

Diagnostisert med sjeldne benmarg sykdom myelodysplasia, Sagan gjennomgikk tre bein marg transplantasjon i løpet av sitt liv. På grunn av komplikasjoner av sykdommen, at han pådro seg lungebetennelse, noe som førte til hans død på Des. 20, 1996, i en alder av 62.

Selv om Sagan var mest viden kjent for sine vitenskapelige kommunikasjon med publikum, gjorde han mange viktige vitenskapelige bidrag som godt.

Når Sagan var i avgangsklassen på skolen, mange forskere trodde planeten Venus var lik Jorden. Som en del av sin doktorgrad forskning, Sagan beregnet den første drivhus modell for Venus’ atmosfære, som viste en høyere temperatur enn tidligere mistenkt. Senere, foreslo han at støv stormer på Mars skyldes sesongmessige endringer observert på at planeten, og han skrev også en rekke artikler om den organiske kjemien i Jupiters atmosfære.

Som rådgiver for NASA, Sagan hjalp til med å designe og administrere Mariner 2 oppdrag til Venus, Mariner 9 og Viking reiser til Mars, Voyager-system til den ytre solsystemet, og Galileo-oppdrag til Jupiter. Han hjalp også kort astronauter før sine turer til månen.

Sagan hjalp legge grunnlaget for to nye vitenskapelige disipliner: planetary science og exobiology, eller studiet av potensielle liv på andre planeter. Han grunnla og serveres som den første president i The Planetary Society, en organisasjon dedikert til å inspirere og involvere publikum i utforskning av verdensrommet. Og han fremmet Søk etter Utenomjordisk Intelligens (SETI) Institute, hvor han fungerte som en tillitsmann.

Men Sagan var langt mer synlig som en vitenskapelig pedagog enn som en forsker. Han var begavet på å bryte ned de vitenskapelige begrepene til forklaringer som det offentlige kan lett forstå, og samtidig unngå å snakke ned til dem. Han forfattet hundrevis av populære artikler og mer enn to dusin bøker, og han ofte dukket opp i Time magazine — landing dekselet på Okt. 20, 1980.

“Carl holdt føttene godt plantet i både den planetariske forskningsmiljøene og i større verdener av vitenskap, kommunikasjon og science policy,” astronomer Yervant Terzian og Virginia Trimble skrev i American Astronomical Society nekrolog for Sagan.

I 1977, Sagan begynte å jobbe på tv-serien “Cosmos: A Personal Voyage,” han virket som forfatter og programleder. Det første programmet ble sendt på Offentlig Kringkasting i oktober 1980. Mellom nye episoder og repriser, showet var den mest sette serien på AMERIKANSKE public television for nesten et tiår. Vis vant en Emmy og en Peabody award og ble kringkastet over hele verden. Sagan ‘ bok med samme navn (Random House, 2013) bodde på New York Times bestselger liste for 70 uker, og var den mest solgte science bok som noensinne er utgitt på engelsk på den tiden.

I tillegg til “Kosmos,” Sagan også dukket opp som gjest på “The Tonight Show Starring Johnny Carson” 26 ganger, og kalte den “den største klasserom i historien.”

På Sagan forespørsel, NASA befalt sin Voyager 1-sonden for å slå kameraet sitt på Jorden, å skape et bilde som kom til å bli kjent som “Pale Blue Dot“, en av de mest kjente bildene av Jorden fra verdensrommet noensinne har tatt. Sagan brukt det navnet som tittelen på en annen bok. Oppfølgeren til “Kosmos,” Sagan ‘ s “The Pale Blue Dot” (Random House, 1994) turnert solsystemet og galaksen, og argumenterer for nødvendigheten av planetary science og utforskningen av Jordens nærmeste naboer. Denne boken også, var det mye godt mottatt av publikum.

En tidligere faglitterære bok av Sagan, “The Dragons of Eden: Spekulasjoner om Utviklingen av Menneskelig Intelligens” (Random House, 1977) fikk 1978 Pulitzer-Prisen for generell sakprosa.

Selv om de fleste av Sagan ‘ s arbeid var sakprosa, brukte han fiction å presentere vitenskapelige prinsipper i sin 1985 med romanen “Kontakt” (Simon & Schuster, 1985). Historien dreide seg om samspillet mellom menneske og en avansert sivilisasjon som er utenfor-jordiske vesener. Romanen er solgt over en million eksemplarer i sin første to årene av publisering, og i 1997 ble det utgitt som en major motion picture skuespillere Jodi Foster som hovedpersonen Ellie Arroway (som var inspirert av virkelige SETI astronom Jill Tarter).

I 2015, Los Angeles Times annonsert at Warner Bros Entertainment Inc. jobbet med Sagan ‘ s enke, Ann Druyan, på en film om forskeren liv. Produksjonsselskapet har ikke gitt ut noen detaljer om filmen siden den første annonseringen.

I Sagan New York Times nekrolog, daværende President for National Academy of Sciences Bruce Alberts sa, “Carl Sagan, mer enn noen moderne vitenskapsmann som jeg kan tenke på, visste hva det tar til å røre lidenskap innenfor det offentlige når det kommer til undring og betydningen av vitenskap.”

“Fremskritt i medisin og landbruk har reddet langt flere liv enn det har blitt mistet i alle krigene i historien.”
— “The Demon-Haunted World: Science Som et Lys i Mørket” (Ballantine Books, 1997)

“Betydningen av at a finne at det er andre mennesker som deler dette universet med oss ville være helt fenomenal. Det ville være en epokegjørende begivenhet i menneskehetens historie.”
Sitert i CNN nekrolog, desember 20, 1996

“I hjertet av vitenskap er en viktig balanse mellom to tilsynelatende motstridende holdninger — en åpenhet for nye ideer, uansett hvor bisarre eller counterintuitive de kan være, og den mest hensynsløse skeptisk gransking av alle ideer, gamle og nye. Dette er hvordan dype sannheter er skilt ut fra dyp tull.”
— “The Demon-Haunted World: Science Som et Lys i Mørket” (Ballantine Books, 1997)

“Alle barna starter som en naturlig-født vitenskapsmann, og da vi slo den ut av dem. Noen sildre gjennom systemet med sin undring og begeistring for vitenskap intakt.”
— Intervju i magasinet Psykologi i Dag (januar 1996)

“For meg selv, jeg som et univers som inneholder mye som er ukjent, og på samme tid, mye som er knowable. Et univers hvor alt er kjent ville være statisk og kjedelig, så kjedelig som himmelen av noen svake teologer. Et univers som er ukjennelige er ingen passer sted for et tenkende vesen. Den ideelle univers for oss er én veldig mye som universet vi lever i. Og jeg vil gjette på at dette er egentlig ikke mye av en tilfeldighet.”
— “Kan Vi Vite Universet?” i M. Gardner (ed.), “Den Hellige Bille og Andre Store Essays in Science” (Sky, 1986)

“I en rekke forskere, forholdet mellom rart å skepsis nedgang i tid. Som kan være forbundet med det faktum at i noen av feltene — matematikk, fysikk, noen andre — de store funnene er nesten utelukkende laget av ungdommer.”
— Intervju i magasinet Psykologi i Dag (januar 1996).

“Det er noen ganger sa at forskerne er unromantic, at deres lidenskap for å finne ut frarøver verden av skjønnhet og mystikk. Men er det ikke omrøring for å forstå hvordan verden faktisk fungerer — at hvitt lys er laget av farger, at fargen er måten vi oppfatter bølgelengder av lys, som gjennomsiktige luft reflekterer lys, som i så gjør det diskriminerer blant bølgene, og at himmelen er blå for den samme grunnen til at solnedgangen rød? Det gjør ingen skade å romantikk i solnedgangen for å vite litt om det.”
— “Pale Blue Dot”: En Visjon av den Menneskelige Fremtid i Rommet” (Ballantine Books, 1997)

“Det er et ansvar som forskere til aldri, aldri å undertrykke kunnskap, uansett hvor vanskelig at kunnskap er, uansett hvordan det kan plage dem i makt, vi er ikke smart nok til å bestemme hvilke biter av kunnskap er tillatt og hvilke som ikke er det.”
Sitert i Lily Splane “Quantum Bevissthet” (Anaphase II Forlag, 2004)

“Det er spenningen mellom kreativitet og skepsis som har produsert den fantastiske og uventet funn av vitenskap.”
— “Broca’ s Brain: Reflections on the Romance of Science” (Ballantine Books, 1986)

“Vår lidenskap for læring … er vårt verktøy for å overleve.”
— “Kosmos” (Random House, 1985)

“Kur for en uholdbar argumentasjon er et bedre argument, ikke undertrykkelse av ideer.”
— “The Demon-Haunted World: Science Som et Lys i Mørket” (Ballantine Books, 1997)

“Det faktum at noen genier var ledd innebærer ikke at alle som er lo er genier. De lo av Columbus, de lo av Fulton, de lo av Wright brothers. Men de har også lo Bozo Klovn.”
— “Broca’ s Brain: Reflections on the Romance of Science” (Ballantine Books, 1986)

“Hvis dinosaurene hadde hatt en plass program, ville de ikke bli utryddet.”
— Sitert av NASA Administrator Michael Griffin i en pressemelding fra NASA

“Jobben er på ingen måte ferdig. Vi vil se etter grensen mellom solsystemet og det interstellare medium, og så skal vi reise på evig i mørket mellom stjernene.”

Sitert i CNN nekrolog, desember 20, 1996

Videre lesing:

 • Nasas Carl Sagan Side
 • Carl Sagan Portal
 • Planetary Society
 • Carl Sagan Center på SETI
 • Snopes: Er dette Carl Sagan holde en ‘Ingen Reklameplakater i Verdensrommet” Tegn?

Vil du Også Liker

 • Beste Astronomi og Astrofysikk Bøker
  Plass

 • Nasas Jet Propulsion Laboratory (JPL): Fakta Og Informasjon
  Plass

 • Stephen Hawking Biografi (1942-2018)
  Plass

 • ‘Cosmos’ Takler Menneskehetens Fremtid: Q&A med Skaperen Ann Druyan
  Plass

Forfatter-Bio

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsyter

Nola Taylor Redd er en medvirkende forfatter for Space.com. Hun elsker alle ting på plass og astronomi-relatert, og har muligheten til å lære mer. Hun har en Bachelorgrad i engelsk og Astrofysikk fra Agnes Scott college og serveres som praktikant på Sky & Telescope magazine. I sin fritid, hun homeschools hennes fire barn. Følg henne på Twitter på @NolaTRedd

Nola Taylor Redd, Space.com Bidragsyter