Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

0
50

Apollo er Første Bemannet Tur til en Plass som Skjedde for 50 År Siden

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter |

Oktober 11, 2018 11:08am ET

 • MER

Nøyaktig 50 år siden i dag, tre astronauter sprengt ut i achingly blå himmel og sped i bane rundt Jorden. Flyturen var et viktig springbrett til månelandingen som har oppstått, bare ni måneder senere.

Dette oppdraget ble Apollo 7, første mannskap Apollo fly for å lykkes nå plass. Det var også den første astronaut lansere siden Apollo 1-katastrofen i januar 1967 drept alle tre passasjerer under hva som var ment å være en rutinemessig test.

“Hele troverdigheten av Apollo-programmet var ridning til en viss grad på at det blir en jevn flight — samt, selvfølgelig, som hele lanseringen planlegge etter det, noe som var veldig aggressiv,” Michael Neufeld, en plass historiker på Smithsonian National Air and Space Museum, fortalte Space.com. [Bygningen Apollo: Bilder fra Moonshot Historie]

Etter Apollo-1 brann og en Congressional undersøkelse av hva som hadde gått galt, NASA trengte en seier. Så, byrået gjorde det nødvendig å gjøre for å få en, stepping tilbake fra den hektiske tempoet i utviklingen.

“Det tvang en topp-til-bunn-reimagination av hele prosjektet,” Neufeld sa. NASA endret kommando-modul ledninger, avslutt luker og mer, alt for å sikre at fremtidig romskip ville ikke resultere i den samme slags katastrofe. “Det er vanskelig å forestille seg lunar landing kunne ha vært gjort, dessverre, uten dødsfall av disse astronautene.”

Når den nye dagen endelig kom, astronauter Wally Schirra, Donn Eisele og Walter Cunningham stablet inn i den nye kommando-modul. Denne gangen lanseringen gikk uten store uhell og trioen gikk i bane rundt Jorden for nesten 11 dager, som beviser at Apollo-programmet var trygt for mennesker.

Men mens det kan ha vært trygg, er det definitivt var ikke hyggelig. Alle tre menn tatt forkjølelse i nærheten rammen av kommando-modul, og de gjorde ikke holde forkjølelse allernådigst. (Forkjølelse i rommet er spesielt ubehagelig, fordi uten tyngdekraft, væsker ikke bevege seg gjennom kroppen på den måten de gjør på Jorden.)

Astronautene tilbrakte store deler av oppdraget handler grinete med kontrollerne på bakken og protesterte sine oppdrag. Når tiden kom til å lande igjen, de nektet å bære sine hjelmer, som ville ha stoppet dem fra å blåse nesen. NASA bakken personell ikke ta ber til ulydighet, og ingen av de tre astronautene har gjort det til en fremtidig oppgave.

“Jo, det ga melding til astronautene: Opphold i linje eller risiko for ikke å være i stand til å fly igjen,” Neufeld sa fiaskoen.

Et øyeblikk av spenningen kom fra en annen faktor som setter Apollo 7 bortsett: oppdraget var første gang mennesker broadcast live tv fra verdensrommet. På ett punkt under flyturen, Schirra avlyst et planlagt kringkasting fordi utstyret var ikke klar. Likevel, live video-opptak har nå blitt en bærebjelke for NASA oppdrag.

Apollo 7 suksess, fant sted mot en bakgrunn av nasjonale spenning, inkludert høy-profil drap og omfattende protester mot krigen i Vietnam, Neufeld sa. Men selv om dette oppdraget var en viktig prestasjon, teknologisk og sikret suksessen av Apollo-programmet, er det ikke selge det AMERIKANSKE publikum på ideen om å bruke så mye penger på prosjektet.

“En av favoritt illusjoner som Amerikanerne liker å ha er at alle var forent av månelandingen,” Neufeld sa. “Realiteten er at det var mye uenighet.”

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller følg henne på @meghanbartels. Følg oss på @Spacedotcom og Facebook. Opprinnelige artikkelen på Space.com.

Vil du Også Liker

 • Neste Moon Landing Vil Gå Mye Lenger Enn Apollo, NASA-Sjef Forteller Senatet
  Plass

 • Møte Astronautene: Her er de Som Vil Fly på SpaceX ‘s og Boeing’ s Første Mannskap Flyreiser
  Plass

 • Makings av månelandingen: for 50 År Siden, Apollo 11 Var Ett År Fra ‘Giant Leap’
  Plass

 • Se Astronauter Sette Fot på Månen i Historiske NASA Opptak Streaming i Dag
  Plass

Forfatter-Bio

Meghan Bartels, Space.com Senior Forfatter

Meghan er en vitenskap journalist med base i New York City. Hun sluttet Space.com i juli 2018, med tidligere skriftlig publisert i butikker som blant annet Newsweek og Audubon. Meghan fikk en MA i science journalism fra New York University og en BA i klassikere fra Georgetown University, og på fritiden liker hun å lese og besøke museer. Følg henne på Twitter på @meghanbartels.

Abonner SPACE.com

Send inn

Følg Oss

Mest Populære

 1. Bilde av Dagen

 2. Her er Hva Dagens Sojus Lanseringen Feil Betyr for romstasjonen Astronauter

 3. Hvite Dverger: Kompakt Likene av Stjerner

 4. ‘Cosmos: Mulige Verdener” Skaperne Forhåndsvisning av Nye TV-Serie på Comic Con

 5. Super-Rask Stjerner i melkeveien Kan Være Besøkende fra Utenfor