Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

0
88

Apollo är Första Bemannade Resan till Rymden som Hände för 50 År Sedan

Av Meghan Bartels, Space.com Senior Writer |

11 oktober 2018 11:08am ET

 • MER

Exakt 50 år sedan idag, tre astronauterna sprängas bort i den smärtsamt blå himmel och rusade in i bana runt Jorden. Flyget var en viktig språngbräda för att månlandningen som uppstod på bara nio månader senare.

Detta uppdrag var Apollo 7, den första bemannade Apollo-flygning för att framgångsrikt nå rymden. Det var också den första astronaut starta sedan Apollo 1 katastrofen i januari 1967 dödade alla tre passagerare under vad som var tänkt att vara en rutin för test.

“Hela trovärdigheten för Apollo-programmet var att rida till viss del på att vara en smidig flygning — samt, naturligtvis, som hela introduktionen efter det, vilket var väldigt aggressiv, säger Michael Neufeld, ett utrymme historiker vid Smithsonian National Air and Space Museum, berättade Space.com. [Byggnad Apollo: Foton från Moonshot Historia]

Efter Apollo 1 brand och en av Kongressens utredning av vad som hade gått fel, NASA behövde en seger. Så, byrån gjorde vad man behövde göra för att få en, att träda tillbaka från den frenetiska takten i utvecklingen.

“Det tvingade en topp-till-botten reimagination av hela projektet,” Neufeld sagt. NASA ändras kommandot module ledningar, avsluta luckor och mer, allt för att se till att framtida rymdfarkoster skulle inte resultera i samma typ av katastrof. “Det är svårt att föreställa sig att månlandningen skulle ha gjorts, tyvärr, utan dödsfall av de astronauter.”

När den nya lanseringen dagen äntligen kom, astronauter Wally Schirra, Donn Eisele och Walter Cunningham klev in i det nya kommandot modul. Den här gången, starten gick utan några större missöden och trion runt Jorden för nästan 11 dagar, vilket visar på att Apollo-programmet var säkert för människor.

Men även om det kan ha varit säkert, är det definitivt inte var trevlig. Alla tre män har fångats förkylningar i nära gränser kommandot module, och att de inte hantera snörvlar nådigt. (Förkylningar i rymden är särskilt obehagligt, för utan gravitation, vätskor inte röra sig genom kroppen på det sätt som de gör på Jorden.)

De astronauter tillbringade stora delar av uppdraget som handlar skranglig med flygledare på marken och protesterar sina uppdrag. När det var dags att landa igen, de vägrade att bära deras hjälmar, som skulle ha stoppat dem från att blåsa näsan. NASA marken personal inte med blida ögon på den olydnad, och ingen av de tre astronauterna gjorde det på ett framtida uppdrag.

“Visst, det gav meddelandet för att astronauterna: Stanna i rad eller riskerar att inte kunna flyga igen,” Neufeld sade på sammanbrottet.

Ett ögonblick av spänning kom från en annan faktor som sätter Apollo 7 bortsett: uppdraget var första gången som människor sänder live-tv från rymden. Vid ett tillfälle under flygning, Schirra avbrutit en planerad sändning, eftersom utrustningen inte var redo. Ändå lever videofilmer har nu blivit en stöttepelare för NASA uppdrag.

Apollo 7 framgång ägde rum mot en bakgrund av nationella spänningar, bland annat uppmärksammade mord och de omfattande protesterna mot kriget i Vietnam, Neufeld sagt. Men även om detta uppdrag var ett viktigt steg både tekniskt och säkerställde framgången för Apollo-programmet, det gjorde inte sälja den AMERIKANSKA allmänheten om tanken på att spendera så mycket pengar på projektet.

“En av favorit illusioner om att Amerikaner gillar att ha är att alla var förenade med månlandningen,” Neufeld sagt. “Verkligheten är att det fanns en hel del meningsskiljaktigheter.”

E-post Meghan Bartels på mbartels@space.com eller följ henne på @meghanbartels. Följ oss på @Spacedotcom och Facebook. Ursprungliga artikeln på Space.com.

Skulle du Också Vilja

 • Nästa månlandningar Kommer att Gå Mycket Längre Än vad som Apollo, NASA-Chefen Berättar Senaten
  Utrymme

 • Träffa Astronauterna: Här är vem Som Kommer att Flyga på SpaceX: s och b: s Första Bemannade Flygningar
  Utrymme

 • Iscensättningar av månlandningen: 50 År Sedan Apollo 11 Var Ett År Från “Giant Leap”
  Utrymme

 • Titta Astronauterna Satt sin Fot på Månen i Historiska NASA Film Streaming Idag
  Utrymme

Författare Bio

Meghan Bartels, Space.com Ledande Författare

Meghan är en vetenskap journalist baserad i New York. Hon gick Space.com i juli 2018, med tidigare skrift som publicerades i butiker inklusive Newsweek och Audubon. Meghan förtjänat en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University och en kandidatexamen i klassiker från Georgetown University, och i sin fria tid som hon tycker om att läsa och besöka museer. Följ henne på Twitter på @meghanbartels.

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

 1. Titta på NASA Diskuterar Dagens Astronaut etapp vid Lunchtid ET

 2. Bilden av Dagen

 3. Här är Vad Dagens Soyuz Starta Misslyckande Innebär för rymdstationen Astronauter

 4. Vita Dvärgar: Kompakt Lik Stjärnor

 5. “Cosmos: Möjliga Världar’ Skapare Förhandsgranska Ny TV-Serie på Comic Con