Air Force Utmärkelser Launch Vehicle Utveckling Kontrakt till Blue Origin, Northrop Grumman, ULA

0
52

Air Force Utmärkelser Launch Vehicle Utveckling Kontrakt till Blue Origin, Northrop Grumman, ULA

Av Sandra Erwin, SpaceNews Personal Writer |

10 oktober 2018 06:36pm ET

  • MER

SpaceX, ULA, Blue Origin och Northrop Grumman Innovation System var bland de utmanare för US Air Force Lansera Tjänsten kontrakt.
Kredit: SpaceNews grafiska.

WASHINGTON — Det AMERIKANSKA flygvapnet meddelade på onsdagen att det delar ut tre kollektivt avtal värt cirka sek 2 miljarder att Blue Origin, Northrop Grumman innovationssystem och United Launch Alliance för att utveckla automatiserade system för prototyper.

Finansieringen för utveckling av konkurrerande launch system prototyper inriktad mot att inleda nationella säkerhet nyttolast. Varje företag kommer att få en initial tilldelning av $181 miljoner euro.

Lanseringen serviceavtal finns för utveckling av Blue Origin: s Nya Glenn, Northrop Grumman s Omega och ULA: s Vulcan Centaur raketer. Utmärkelserna är en del av kostnadsdelning arrangemang — känd som Andra Transaktionen Avtal — som flygvapnet kommer att underteckna med de tre företagen för att säkerställa att den har flera konkurrenter. Flygvapnet har begått en summa av $500 miljoner i OTA medel för Blue Origin, sek 792 miljoner euro för Northrop Grumman och $967 miljoner för ULA. SpaceX har tidigare fått ett LSA priset men inte gjorde snittet den här gången.

Lanseringen serviceavtal kommer att “underlätta utvecklingen av tre inhemska launch system prototyper och aktivera den framtida konkurrens val av två nationella säkerheten space launch tjänsteleverantörer för framtida upphandlingar,” Air Force sade i ett pressmeddelande.

“Vår lansering programmet är ett bra exempel på hur vi fielding morgondagens Air Force snabbare och smartare,” sade Sekreteraren för flygvapnet Ljung Wilson. “Vi gör det mesta av myndigheterna Kongressen gav oss och vi kommer inte längre att vara beroende av den ryska byggt RD-180 raket motorn.”

Denna berättelse var som tillhandahålls av SpaceNews, dedikerade till att täcka alla aspekter av rymdindustrin.

Redaktör: s Rekommendationer

  • Läs SpaceNews för den Senaste rymdindustrin Nyheter

  • Träffa OmegA: Orbital ATK Avslöjar Namn, Övre Steget Plocka för Next-Gen Raket

  • ULA Väljer Blue Origin för att Ge Främsta Motorn för Nya Vulcan Raket

För Att Prenumerera SPACE.com

Skicka

Följ Oss

Mest Populära

  1. Nya Space Station Crew Lanserar Torsdag: Titta På Det Live!

  2. NASA: s SLS Megarocket Över Budget, försenat, Rapport

  3. Carl Sagan: Kosmos, Pale Blue Dot & Berömda Citat

  4. Planeten Jorden: Fakta Om Sin Bana, Atmosfär & Storlek

  5. “En Skrämmande utseende Storm”: Titta på Orkanen Michael Anländer i Video från rymdstationen