Zomer Star Party Seizoen Is Hier!

0
137

Zomer star party seizoen is begonnen — pak je scope of een verrekijker, pak een slaapzak, en doe mee!

Texas Star Party, bovenste veld.
Ron Ronhaar en Todd Hargis

Ik verhuisde naar New England uit Florida, die afgelopen augustus. Zelfs als iedereen me gewaarschuwd Massachusetts winters, en zelfs als ik heb gewoond in noordelijke klimaten in het verleden niets bereidde me voor op het noch’easters slingshotting de ene na de andere in Cambridge, dumping meer sneeuw dan in één keer dan ik ooit gezien heb in een periode van 24 uur. (En ik heb gewoond in Finland.)

Maar net zo zeker als de nacht volgt op de dag, dat doet de zomer volgen de winter (ten minste één hoop). Als ik een zucht van opluchting, en genieten van het feit dat ik nu uit te komen op de echt heldere nachten en verlaat het huis zonder heien op de kleren, ik denk nog steeds aan mezelf, zou het niet leuk zijn als ik zou kunnen besteden zelfs meer tijd aan het zoeken naar objecten in de lucht? En dan realiseer ik me, dat kan ik! Ik ga naar een summer star party! Ze zijn gehouden over het hele continent in de zomer seizoen.

Wat is er nodig voor het bijwonen van een star party? Nou, niet veel, buiten enthousiasme (en bug-spray, veel bug-spray — maar het niet krijgen op uw apparatuur, omdat het kan vernietigen kunststoffen). Uw eigen scope of een verrekijker? Neem ze zelf mee.

Het observeren niet alleen gebeuren in de nacht. Zonne bereiken ons toelaten om te studeren onze dichtstbijzijnde ster.
Alan MacRobert / S&T

Als u een deskundige waarnemer, weet u waarschijnlijk de boor. Maar je hoeft niet te worden een expert, of zelfs veel ervaring hebt, om te genieten van alles wat een ster partij te bieden heeft. Er zijn veel ervaren waarnemers die regelmatig de deelnemers, en u kunt scope-hop te leren over de waarneming, apparatuur en uw collega-astrologen. De meeste sterren partijen bieden ook overdag lezingen of workshops over het gebruik van of het bouwen van telescopen, target selectie, telescoop uitlijnen, et cetera.

Bent u lid van een plaatselijke sterrenkundige vereniging? Heb je het regelmatig observeren nachten meeste lokale clubs bieden? U bent waarschijnlijk bekend met de setup: eventueel een park, weg van de lichten van de stad, leden van de club peering via hun scopes, het delen van oohs en aahs als zij vangen de ogen van een prachtig object in hun oculair. Waarnemers dwalen van het toepassingsgebied scope, het controleren van wat er in andere mensen oculairs, het bespreken van het diafragma, de lenzen, het weer, en de bugs. Het extrapoleren van dit scenario misschien honderden mensen, misschien wel een nationaal park van soorten, en uitbreiding van deze activiteit voor meerdere dagen of zelfs meer dan een week en je hebt jezelf een star party.

De meeste sterren partijen betrekken camping van de een of andere vorm, hetzij in uw eigen tent, of in een cabine die u kunt reserveren. Controleren welke camping apparatuur die u nodig heeft, als enige, voor u uiteengezet. De star party onderstaande websites hebben gedetailleerde informatie over reis en verblijf.

Tenten en Campers zijn bezet door sterrenkundigen van de Table Mountain Star Party.
S. N. Johnson-Roehr / S&T

Veel op Sky & Telescope, medewerkers wonen star partijen, zoals de verschillende bijdragen editors. W&T-personeel zijn meer dan blij om te voldoen aan onze lezers, en hebben een geklets. Als u een van ons op een star party, kom en zeg hallo!

Hieronder vindt u een lijst van de grote sterren partijen tijdens de komende 2018 zomer seizoen. U kunt ook kijken op Sky & Telescope lijst van de jaarlijkse star partijen, en onze Evenementen Agenda voor de komende evenementen.

North American Star Partijen in 2018
Gebeurtenis Locatie Data
Rocky Mountain Sterren Staren Gardner, CO Juni 13-17
Cherry Springs Star Party Coudersport, PA Juni 14-17
Golden State Star Party Bieber, CA Juli 11-15
Wisconsin Waarnemers Weekend Hartman Creek State Park, WI 12-15 juli
Mount Kobau Star Party Osoyoos, BC (Canada) 4-12 augustus
Nebraska Star Party Valentijn, NE Augustus 5-10
Table Mountain Star Party Oroville, WA Augustus 7-11
Oregon Star Party Indian Trail Lente, OF Augustus 7-12
Stellafane Verdrag Springfield, VT Augustus 9-12
Starfest Ayton, ON (Canada) Augustus 9-12
Zomer Sterren Feest Plainfield, MA Augustus 10-19
Thebacha & Wood Buffalo Donkere Lucht Festival Fort Smith, NWT (Canada) 23-26 augustus
Bijna De Hemel Star Party Spruce Knob, WV September 7-11
Acadia Night Sky Festival Bar Harbor, ME September 5-9
Zwarte Woud Star Party Cherry Springs State Park, PA September 7-9
Connecticut Star Party Gosen, CT Septe,ber 7-9
Idaho Star Party Bruneau Dunes State Park, ID September 7-11
Bijna De Hemel Star Party Spruce Knob, WV September 7-11
Verborgen Holle Star Party Mansfield, OH Oktober 4-8
Okie-Tex Star Party Kenton, OK Oktober 6-14
Sterrenkunde Dag (herfst) Overal! 13 oktober