Jupiter in Oppositie

0
99

PhotographerJon Greif
Emailgreif.jon@gmail.com
Locatie van photoPalomar Berg, California, verenigde staten
De datum/Tijd van photoJune 13, 2018, at 11:30 pm (PDT
EquipmentCelestron 8 inch Evolution SCT Reflector telescoop en Canon Eos T6i camera met Astronomik CLS Filter
DescriptionThis is Jupiter, een maand voorbij oppositie. De oppositie is wanneer de Aarde precies tussen de Zon en de planeet Jupiter zo dicht bij de Aarde zal komen, 365 miljoen kilometer afstand. Kijk voor het iedere avond als de helderste object aan de Zuidelijke Hemel. Deze afbeelding toont de Equatoriale Banden, de Polen, en de Grote Rode Vlek (overdreven enigszins in de verwerking). De Grote Rode Vlek is een cycloon storm die varieert in grootte in de tijd en heeft gewoed voor zo lang als mensen het waarnemen van Jupiter (minstens 350 jaar), en is in het algemeen groter dan onze hele planeet. Deze foto komt uit zeven 2 seconden opnamen bij ISO 800, genomen door een 8 inch Celestron SCT reflector, met een Canon Eos T6i uitgerust met een Astronomik CLS filter.
Websitehttp://www.skyandtelescope.com/auteur/jgreif/
Terug naar Foto Menu Galerij.