Dagens Bild: Den Kosmiska Hastighet Webben

0
69

Du kanske har hört talas om den kosmiska nätet, ett nätverk av trådar, kluster och håligheter som beskriver tre-dimensionell fördelningen av materia i universum. Men har du någonsin övervägt en kosmisk hastighet webben? I en ny studie, ledd av Daniel Pomarède (IRFU CEA-Saclay, Frankrike), ett team av forskare har byggt upp en detaljerad 3D-vy av flöden i vårt universum, som bland annat visar rörelser längs stråk och i kollapsande knop. I bilden ovan (klicka för full bild), ytor knop (röd) är inbäddade i ytorna av filament (grå). Rainbow linjer visar flödet rörelse, avslöjar acceleration (rödare toner) mot knop och utvecklingsstörning (blåare nyanser) bortom dem. Du kan lära dig mer om Pomarède och medarbetares arbete och se deras ovanliga och spännande visualiseringar i den video som de produceras, nedan. Kolla in den ursprungliga texten för mer information.


Källa

Daniel Pomarède et al 2017 ApJ 845 55. doi:10.3847/1538-4357/aa7f78

Relaterade Artiklar

 

Denna artikel publicerades ursprungligen på AAS Nova hemsida.