NHL gratis byrå Spelare berätta historier av spänning

0
29

Ditt lag. Dina favorit författare. Överallt där du vill ha dem. Anpassa SI med vår nya App. Installera på iOS (iOS eller Android).

Jody Shelley låst sig själv i sovrummet, tittar på NHL Network och hoppas på att telefonen skulle ringa. Det var den 1 juli 2010, och startskottet hade bara sköt på fri byrå. Allteftersom timmarna gick, gotländska enforcer blev allt mer nervös. Han heter hans agent, men kunde inte få i receptionen. Han stirrade på tv-ticker, men hans namn aldrig kröp över. Att hans fru var att njuta av eftermiddagen med flera vänner i korridoren, deras skratt sipprar ut under dörren till sovrummet, inte precis underlätta den inre spänningar, heller. “Jag förlorar mitt sinne,” säger Shelley. “Jag var stressad till gälarna. Jag nu se tillbaka och skratta. Jag tror att jag skapade den. Men om det fanns en kamera i rummet, det skulle gått viral.”

Med undantag av övre skikten av mål som är tillräckligt attraktiva för att vara värd för friare eller tjäna inbjudningar för besök på platsen, Shelleys berättelse stämmer för de flesta unrestricted free agents som exit juni undrar fortfarande om sitt nästa hem. “Det är en väldigt maktlös känsla,” säger förre back Jordan Leopold. Ja, resultatet är sannolikt en annan miljoner dollar kontraktet och den fortsatta löfte om att spela sport för arbete. Men in i juli 1 innebär att påståendet att oförutsägbarheten på en ganska grundläggande erfarenhet—söker anställning. “Du sitter där och väntar och undrar om du har ett jobb eller inte,” Leopold säger. “Det är en berg-och-dalbana, men det är bara att gå längs med resan.”

Leopold skulle veta. I 2010, ungefär en månad innan free agency öppnade han på sjukhus själv eftersom sin ulcerös kolit hade blossat upp. Han hade levt med sjukdomen, som är en typ av inflammatorisk tarmsjukdom sjukdom, för mer än 10 år, men vägrade att tala om för någon att han hade blivit sjuk, orolig för att det skulle påverka eventuella erbjudanden. “Jag tappat 18 kilo, jag var riktigt svaga”, säger han. “Jag sa till min fru, om någon känner att jag är på sjukhuset just nu, vi kommer att skruvas fast.”

• Topp 2016 NHL fria agenter

Lyckligtvis ord aldrig läckt ut och Leopold, som fortfarande återhämtar sig från den 1 juli enades om att tre år, $9 miljoner itu med Buffalo Sabres. Den tryggheten som en fin belöning, särskilt efter Leopold hade klätt sig för fyra olika lag i tre olika divisioner under de föregående två säsonger. Innan 2009-10, Florida hade anmält honom som en UFA, bara att hantera honom till Pittsburgh efter 61 spel. Den virvelvind resa tillsammans med hantering av ännu en sommar på den öppna marknaden, Leopold säger idag, “slutade att komma till mig” och förmodligen bidragit till sjukhuset stint.

Leopold skulle inte vara den sista spelaren att hamna i ER med vikten av gratis byrån som skymtar. Skillnaden sannolikt tillhör Capitals forward Justin Williams, som senast den 1 juli försökte distrahera sig med att spela dubbel i tennis med sin fru och ett annat par. Innan en punkt, som Kelly Williams kastade upp bollen för att tjäna, att axeln hoppat ur sin sockel. “Du måste skämta med mig,” Williams påminner om tänkande. “Just nu? Just nu? Gratis byrån öppnar i en timme.” Lyckligtvis, allt fungerade. När telefonen ringde på sjukhuset, även som läkare har genomfört en MRI och andra tester, Kelly skulle säga, “Bara gå”. Som natt, Williams överens om att hans två år, $6,5 miljoner itu med Washington Capitals. Och två veckor senare, Kelly genomgick en lyckad operation.

Dessa är extrema exempel, naturligtvis, men de talar till en större truism 1 juli: var Alltid beredd. “Det finns alltid okänd, eller hur?”, säger Brooks Orpik, som anslöt sig till Washington sommaren innan Williams. “För en massa killar, du vet bara en organisation, och du tycker att det är hur det fungerar överallt.”

Ta pensionerad framåt och aktuella Orkaner scout Ray Whitney, till exempel, för om “Guiden” kan inte framgångsrikt blicka in i kristallkulan, vilken chans att resten av oss? Den juli 1, 2010, samma dag Leopold gick buffalo, New York Rangers hade (ganska imponerande) tidsinställda en DVD för att komma på Whitney ‘ s dörr innan kl. Filmen utvalda kändisar talar om “the Big Apple”, belyser i New York City sport franchise, och även en av Whitney gjorde en övertid mål på Madison Square Garden. “Det var faktiskt en ganska bra video,” Whitney säger, vilket gjorde det sting något när Rangers aldrig kallad. Inom ett par timmar, hans fokus hade svängt från Rangers och landade på Phoenix, där han tillbringade de kommande två åren. Det var inte hans bästa valet i början, men det var på bordet.

NHL
Ofta handlas Lee Stempniak är äntligen hemma … för nu

“Det är en kort fönstret för att få ditt liv tillbaka för,” Whitney säger. “Det är vad folk inte förstår. Det är bra att du gör massor av pengar och spela i de stora städerna, men dina barn har för att komma upp och träffa nya vänner i nya skolor. Jag har 23 nya vänner i omklädningsrummet. Jag behöver inte oroa dig för det. Dina hustrur och barn har att förändra sina liv mest.”

Vilket är anledningen till att den särskilt flitig pending UFAs planera framåt, och även kasta sig in i företagens sida. 2007, efter att hans första hela säsong i Buffalo, Daniel Briere in juni fullt väntar på att åter skriva, ignorera andra alternativ. “Kanske var jag blockerar ut det mentalt, säger han i dag.

När inga nummer växlades mellan hans läger och Sabres, men framåt sparkade till handling. Flera dagar innan 1 juli, han heter hans agent Pat Brisson, och ordnade så att flyga till Los Angeles så att han kunde tillbringa dagen på Brisson kontor. Under cross-country flygning, han nedtecknade tankar om möjliga destinationer på ett anteckningsblock, och tillbringade den 1 juli för att lyssna på telefonsamtal, att göra samma sak. Efter undertecknandet av hans åtta år, $52 miljoner på mega-affären med Flygblad, Briere firas med några glas vin, och nästa morgon var som flyger till Philadelphia. Idag, han minns att uppleva som “den tuffaste beslutet i min karriär.”

Frågade vad som var så svårt, Briere reläer en upplevelse vanligt bland hans kollegor. “Att slå ner några mycket kraftfulla människor, säger han. “Du har att säga, ‘Nej, tack’ till personer som erbjuder dig en galen summa pengar, och människor som du respekterar oerhört mycket för vad de har gjort under så många år i hockey världen. Det var ganska stressigt. Det är nästan inte klokt.”

Ja, det låter som en liten potatis problem, men särskilt för de som är så naiva att de process—eller naivt att dela ut avvisande i allmänhet—denna del uppriktigt sagt suger. “Människor att gå ut på en lem och blottar sin själ om hur du passar i, hur illa du vill att du,” säger agenten Neil Sheehy. “Det är förödmjukande. Det är inte lätt när folk säger underbara saker till dig, att du i slutändan har att säga nej.”

Söker för logik i Hallen, Subban trades

I synnerhet Sheehy var att diskutera händelserna i juli 4, 2012, när en av hans klienter, Ryan Suter, bidrog till en marknad-stort stall. Till skillnad från Steven Stamkos, som slutade alla tävlingar spekulation genom att på nytt kontrakt med Tampa Bay på juni 29, Suter och Zach Parise höll NHL på sin tå för fyra år sedan. “Helt plötsligt, när det inte får ske på juli 2, du får samtal säger,” Hur känns det att ha hela NHL väntar på dig?'” Sheehy påminner om.

Vid första, både Suter och Parise försökte få de andra att deras tidigare hem—Suter i Nashville, och Parise i Jersey. Så småningom, har paret kommit överens om att gå med i Minnesota tillsammans, var och en signering för 13 år och $98 miljoner. Till skillnad från andra aktörer som kanske vill ha sina kunder i närheten, Sheehy insisterade på att Suter hantera gratis byrå från sitt hem. “Jag ville att han skulle vara i den mest bekväma omgivningar, i motsats till att vara i det så kallade kriget rummet,” Sheehy säger. “Jag kände att Ryan ska vara där han vill vara, och det är att arbeta ute på sin gård, på traktorn. Vi kan fortfarande ha samma samtal, men han kommer att vara i en mer avslappnad miljö.”

Även semester destinationer, men kan inte helt skydda spelare från stress. Under 2014 och framåt Daniel Winnik tillbringade de två första veckorna i juli i Brasilien i Vm, arbetslösa och besviken. Efter att posta en karriär-hög 30 poäng och 24 assist för Anaheim föregående år, Winnik hade räknat med undertecknandet den 1 juli. “Jag hade mina förhoppningar upp och det var något hela tiden i Brasilien”, säger han. “Jag sitter i hotellets lobby, titta på lite fotboll och uppdatera min Twitter-feed. Det är ditt jobb, du vet? Du är för din nya kontrakt som dag, jag är säker på att du kommer att sitta med telefonen också. Det sög. Ingenting. Inga samtal eller något.”

Tack till NHL: s relativt ny intervju period, instiftade år efter Suter och Parise är försenat paketlösning, UFAs är att kunna agera friare på väg in i juli 1, vilket ger dem en bättre uppfattning av vad som komma skall. “Jag är chockad över att inte sätta på plats långt innan det var,” Orpik säger. “Du har killar som gör livet beslut för sig själva och sina familjer. Det sätt som den var inställd innan, lag var killar ringer mitt på dagen och de är förväntade att göra stora beslut som utan att någonsin talar för att lagen eller genom att besöka team, och de hade ingen aning om vem som skulle vara intresserad. De kunde inte göra en massa bakgrund eller forskning.”

• Bettman: 2016 utkastet visar hockey tillväxt i USA

Orpik tog full nytta av denna förra sommaren, som flyger till DC från sin sommarstuga utanför Boston för att träffa Barry Trotz ‘ s nya tränarstaben. Det var den enda person besök tog han, men talade till nära vänner som var på flera andra lag som visade intresse. Så när hans agent ringde på juli 1, Orpik redan hade sin lista klar. “Vi i princip sa till honom på morgonen, bara få de bästa kontrakt som du kan för oss och det var att,” Orpik säger. När klockan klämtade, han var på gymmet, betala marknaden lilla sinne.

Naturligtvis, upplevelse—Orpik hade tidigare gått igenom gratis byrån som en 27-åring med Pittsburgh—hjälper alltid. “Lugnare”, var hur Briere beskrivs hans 2013 affär med Montreal, jämfört med när Flyers inked honom. Så gör slagkraft. “Alla tycker att det är så, jag kommer att bli en fri agent, 29 andra lag har en chans att anmäla mig,” Winnik säger. “Nej. Inte alls fallet. För mig, det kan vara 10 lag som behöver en tredje eller fjärde line kille som dödar straff och sånt, och sedan fyra eller fem kanske gillar dig. Men realistiskt, det är som två eller tre för mig. Så dina alternativ är inte så bra som du tror att de är. Killar ta reda på det.”

Särskilt för dem som är djup-diagram spelare, men, avsluta affären innebär så mycket mer än en annan lön. “Det är en stor stund,” säger Shelley. I hans fall under 2010, detta hände när Philadelphia dinglade en tre-i år att erbjuda, djupt in på eftermiddagen efter Shelley ‘s wife’ s vänner hade lämnat huset. För att fira tillfället, som Shelley minns det, familjen klev in i den ångande juli värmen och vände på sprinkler. “Vi gjorde inte mycket, säger han. “Jag var utplånas vid slutet av den. Och det var inte från att vara på en privat jet eller bli uppvaktad runt.”