Først på CNBC: CNBC Transkripsjon: White House National Economic Council Direktør Gary Cohn Snakker med CNBC “Squawk på Gaten” i Dag

0
29

NÅR: i Dag, fredag, 2. juni

HVOR: CNBC “Squawk på Gaten”

I en FØRSTE PÅ CNBC intervju, White House National Economic Council Direktør Gary Cohn snakker med CNBC “Squawk på Gaten” (M-F, 9AM-11 AM CET) i dag, fredag, 2. juni. Følgende er en link til intervju på CNBC.com:http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000623959.

Alle henvisninger må bli hentet til CNBC.

CARL QUINTANILLA: LA OSS KOMME TIL GARY COHN, NATIONAL ECONOMIC COUNCIL DIREKTØR, TIL Å SNAKKE OM DE JOBBER ANTALL. GARY, ER DET GODT Å HA DEG TILBAKE. GOD MORGEN IGJEN.

GARY COHN: GOD MORGEN OG TAKK FOR Å HA MEG.

QUINTANILLA: SÅ, 138. HITTIL I ÅR I GJENNOMSNITT 162. ER UNDER FJORÅRETS 187. ER DU BEKYMRET FOR Å BREMSE JOBB VEKST?

COHN: INGEN. VI ER IKKE BEKYMRET FOR Å BREMSE JOBB VEKST. NÅR DU SER PÅ HVOR MANGE MENNESKER VI HAR BRAKT TILBAKE INN I ARBEIDSLIVET, OG DU SER PÅ U-6 NUMMER, DET FAKTUM AT U-6 ANTALL ER NED MED 1% SIDEN ÅPNINGEN DAG, VI HAR KLART Å BRINGE FOLK TILBAKE I JOBB KRAFT. NÅR DET ER SAGT, SER VI ØNSKER Å FORTSETTE Å VOKSE JOBBEN KRAFT OG PRESIDENTEN HAR SNAKKET OM DET. DET ER DERFOR VI ER SÅ FOKUSERT PÅ DET VI GJØR PÅ DEN REGULATORISKE SIDEN, HVA VI GJØR PÅ SKATT REFORM, HVA VI GJØR PÅ INFRASTRUKTUR. FORDI VI TROR AT VI HAR TIL Å SKAPE EN BEDRE OG BEDRE JOBB-MARKEDET I USA.

QUINTANILLA: VI KOMMER TIL Å FÅ TIL DISSE EMNENE. VELDIG RASK PÅ METODIKK, PRESIDENT I GÅR TOK ÆREN FOR EN MILLION JOBBER DETTE ÅRET. DET HVITE HUS SER UT TIL Å PEKE TIL ADP Å FÅ TIL DET NUMMERET. TROR DU BLS ER UNDERCOUNTING HVA ADP ER Å GI OSS?

COHN: SE, DE ER BARE TO FORSKJELLIGE DATAKILDER. ADP LEGGER UT SINE DATA, DEN FØDERALE REGJERINGEN SETTER UT SINE DATA. DEN FØDERALE REGJERINGEN DATA, VAR IKKE UT I GÅR NÅR PRESIDENTEN GJORDE SIN TALE. SÅ, SOM DU VET, DET ER BARE FORSKJELLIGE MÅTER Å SE PÅ DATAENE.

JIM CRAMER: MR. COHN, JIM CRAMER. ALLTID GODT Å SE DEG. TAKK FOR AT DU KOMMER PÅ.

COHN: HEI, JIM.

CRAMER: SLITER MED OBLIGASJONSMARKEDET MOT AKSJEMARKEDET. OG JEG VET AT DU VET ALLE DISSE MARKEDENE, SAMT DEN JOBBEN DU GJØR. RENTE – RENTE ER Å GÅ NED DE BRATTE SKRÅNINGENE, SOM VANLIGVIS VILLE VI TROR BETYR AT KANSKJE DETTE ER DEN TOPP I SYSSELSETTING, OG AT SYSSELSETTING ER EN, DU VET, RYGGEKAMERA INDIKATOR. MEN SELSKAPENE SELV ER DET GANSKE BRA. DET ER TYPISK AT VI IKKE SER DENNE TYPE ISOLERING. HVA GJØR DU MED DET FAKTUM AT PRISENE ER PÅ VEI NED, SÅ BRATT? ER DET VÅRE HANDELSPARTNERE Å HOLDE SINE VALUTAER NED OG FORÅRSAKER PENGER FOR Å KOMME HIT ELLER ER DET BOND MARKEDET OG VI SÅ MED EN TOPP I SYSSELSETTING OG KANSKJE TIL OG MED INNTEKTENE?

COHN: SE, JEG TROR DET ER EN KOMBINASJON AV MYE AV DET DU SNAKKER OM PÅ VIS. JEG TROR IKKE DET ER ET ENKELT SVAR ELLER EN ENKEL FAKTOR HER. MEN HUSK OBLIGASJONS MARKEDET TAR LENGRE SIKT VIL VISE HVA SOM SKJER. JEG TROR AT FOLK TAR EN LENGRE PERIODE, SE PÅ VÅR ØKONOMI, VÅR ØKONOMISKE VEKST OG HVOR DE TROR VI ER PÅ VEI ØKONOMISK. DET ER OGSÅ FAKTORER I HVOR DE TROR PENGEPOLITIKKEN OG FINANSPOLITIKKEN ER KOMMER OVER LENGRE TID. OG FOLK ER Å ANALYSERE DISSE FAKTORENE OG DE ER Å UTTRYKKE SINE SYNSPUNKTER I PRISEN PÅ AMERIKANSKE PRISER OG AMERIKANSKE OBLIGASJONER.

DAVID FABER: MR. COHN, DAVID FABER. ER DU BEKYMRET I DET HELE TATT OM DEN ØKONOMISKE TAKET BLE NÅDD I AUGUST OG CONGRESS’ MANGLENDE EVNE TIL Å FAKTISK HEVE TAKET?

COHN: NEI, JEG ER SIKKER PÅ AT KONGRESSEN VIL FÅ TAKET HEVET.

FABER: HVORFOR?

COHN: JEG ER BARE SIKKER PÅ DE KOMMER TIL Å GJØRE DET. PÅ SLUTTEN AV DAGEN, DU VET, DEN UNDERSKUDD TAK BEHOV FOR Å VÆRE HEVET. DETTE ER PENGER SOM KONGRESSEN BEVILGET. DE VALGTE Å BRUKE PENGENE. VI HAR BRUKT DE PENGENE PÅ DEN MÅTEN AT KONGRESSEN ER FAST BESTEMT PÅ Å BRUKE DET. OG DE TRENGER Å ØKE UNDERSKUDDET TAK. VI KOMMER TIL Å FÅ DEN REIST.

FABER: MEN FINANSMINISTER SER UT TIL Å FORETREKKE EN SÅKALT REN BILL. Å HEVE GJELD LIMIT, MENS BUDSJETT DIREKTØR MULVANEY SER UT TIL Å ØNSKE Å FESTE TING TIL DET Å DRIVE VISSE UTGIFTER REFORMER. ER DET ET PROBLEM I SKAPET AKKURAT NÅ SOM KOMMER TIL Å MEDFØRE PROBLEMER FOR DERE?

COHN: SE, PÅ SLUTTEN AV DAGEN, KONGRESSEN ER DEN SOM HAR Å HEVE GJELDSTAKET. KONGRESSEN VIL AVGJØRE HVORDAN DET ER GJORT, HVA ER TILKOBLET ELLER IKKE TILKOBLET. HVER FINANSMINISTER VILLE ELSKE Å HA EN REN GJELDSTAKET, JEG FORSTÅR DET. JEG TROR AT I EN PERFEKT VERDEN DU VILLE ELSKE Å HA EN REN GJELDSTAKET. MEN HVIS VI TRENGER Å FÅ TING KNYTTET TIL Å FÅ DET GJENNOM, VIL VI LEGGE TING. PÅ SLUTTEN AV DAGEN, KONGRESSEN KOMMER TIL Å HEVE GJELDSTAKET, FORDI DE HAR IKKE NOE ANNET VALG.

CRAMER: MR. COHN, JEG ER HELT ENIG MED DEN OPPFATNINGEN AV ADMINISTRASJONEN. VI MÅ FÅ MER MANUFACTURINGB JOS HER OG BRINGE DEM TILBAKE. PÅ SAMME TID, JEG VET AT DET FINNES LAND SOM ER SÅ STERKT FORPLIKTET TIL PARIS-AVTALEN AT DU MÅ VÆRE OPPTATT AV AT DE KOMMER TIL Å TA HANDLING MOT USA, INKLUDERT KANSKJE TING VILLE SKADE VÅRE INDUSTRIEN. HVA SIER VI TIL Å GJØRE PRODUSENTER I DETTE LANDET IKKE BEKYMRET FOR AT DET IKKE VIL VÆRE EN BOIKOTT, AT DET IKKE VIL VÆRE TARIFFER, PÅ GRUNN AV PARIS ACCORD PULLOUT?

COHN: SE, JIM, VI ER I EN GLOBAL ØKONOMI. HVIS VI KAN PRODUSERE PRODUKTER TIL EN KONKURRANSEDYKTIG PRIS, OG VI KOMMER TIL Å EKSPORTERE PRODUKTER, OG VI KOMMER TIL Å ENDE PÅ DEM INNENLANDS. HVIS VI KAN VOKSE PÅ ØKONOMIEN VÅR, VI KOMMER TIL Å KONSUMERE MER OG MER PRODUKTER. VI HAR ALLE DE NØDVENDIGE VERKTØY TIL DISPOSISJON FOR Å GJØRE DETTE. SOM DU VET, VI STARTET UT I DENNE ADMINISTRASJONEN SNAKKER MED BEDRIFTER, SNAKKET MED BEDRIFTSLEDERE. DE KOM I, OG DE FORTALTE OSS TRE TING. DE SA, DET REGULATORISKE MILJØET IKKE FUNGERER FOR DEM, SKATTEPOLITIKK SOM IKKE VIRKER FOR DEM OG INFRASTRUKTUR SOM IKKE FUNGERER. VI HAR TILBRAKT VÅR TID ARBEIDER PÅ ALLE TRE AV DISSE. HVIS VI FIKSE DE TRE, OG VI KOMMER TIL Å FÅ DEM FAST, VI KOMMER TIL Å VOKSE ØKONOMIEN VÅR, VI KOMMER TIL Å VOKSE FORBRUK I USA, VI KOMMER TIL Å TRENGE MER PRODUKSJON I USA BARE FOR Å HÅNDTERE INNENLANDSK FORBRUK. OG SÅ KOMMER VI TIL Å BLI MER OG MER KONKURRANSEDYKTIG NÅR VI FÅR VÅRE REGULATORY POLICY FAST OG VÅR SKATTEPOLITIKK FAST. VI KOMMER TIL Å VÆRE I STAND TIL Å EKSPORTERE FLERE OG FLERE PRODUKTER, FORDI VI KOMMER TIL Å BLI MER INTERNASJONALT KONKURRANSEDYKTIG.

QUINTANILLA: GARY, DU SKREV EN OP-ED HEVDET AT USA FØRST, BETYR IKKE DET AT AMERIKA ALENE. NOEN MENNESKER PRØVDE Å ARGUMENTERE I DAG SOM FORLATER PARIS FAKTISK ER-AMERIKA ALENE FORDI DET ER IKKE MANGE LAND DER UTE SOM GJØR DET. HVA SIER DU TIL DEM?

COHN: VI ER IKKE I AMERIKA ALENE. VI ER EN DEL AV EN VERDEN, OG EN VIKTIG DEL AV VERDEN. VERDENS LEDERE SER OPP TIL OSS. Jeg VAR MED PRESIDENTEN PÅ G7-MØTET I ITALIA i FORRIGE UKE. JEG BLE SITTENDE I ROMMET MED HAM UNDER ALLE ØKTER. Jeg SÅ SAMHANDLING HAN HADDE MED ANDRE G7 LEDERE. VI HAR EN SVÆRT VIKTIG PLASS VED BORDET. DEN ANDRE VERDEN LEDERE ER ALLTID INVOLVERT MED OSS, OG VI ER INVOLVERT MED DEM. OG VI KOMMER TIL Å FORTSETTE Å HA DENNE POSISJONEN I VERDEN. VI KOMMER TIL G20 I ytterligere FIRE UKER. OG DEN HOLDNING AT VI KOMMER TIL Å HA DET SAMME HOLDNING HAR VI ALLTID HATT.

QUINTANILLA: GJORDE DU SNAKKE TIL – HAR DU SNAKKET MED LLOYD BLANKFEIN ETTER SIN FØRSTE TWEET HEVDER AT Å FORLATE PARIS VAR EN DÅRLIG IDÉ?

COHN: DET HAR JEG IKKE, MEN JEG FIKK OVERRUMPLET DA HAN BEGYNTE Å BRUKE TWITTER I GÅR KVELD.

QUINTANILLA: JEG TROR MANGE MENNESKER VAR.

FABER: JA. MEN MR. COHN, NÅR DET GJELDER SORTERING AV – VEL, PRESIDENT ‘ S FOKUS PÅ KULL, ANTAR JEG, ER ETT SPØRSMÅL. HAN KOMMER TILBAKE TIL DEN GANG OG IGJEN OG GJORDE I GÅR. OG EN DEL AV BEGRUNNELSEN FOR Å TREKKE SEG TILBAKE FRA PARIS-AVTALEN. 50.000 FOR ARBEIDERE I KULL. JEG MENER, DU SELV HAR SAGT VELDIG NYLIG, OG MANGE GANGER VET JEG, NATURGASS ER DEN FORETRUKNE DRIVSTOFF PÅ DETTE PUNKTET VED MANGE AV PRODUSENTENE AV MAKT I DETTE LANDET. KULL, UAVHENGIG AV HVA SOM ER GJORT I MARKEDET, KOMMER TIL Å GÅ UNNA. HVORFOR DE FORTSATT FOKUS PÅ NOE SOM SER UT TIL Å VÆRE VIRKELIG EN DEL AV FORTIDEN SOM MOTSETNING TIL FREMTIDEN?

COHN: SÅ, SÅ JEG TROR DERE KJENNER VELDIG GODT, JEG ER EN STOR GRATIS MARKEDSFØRER. JEG TROR I FRIE, ÅPNE, TRANSPARENTE MARKEDER. DET ER EN PRIS FOR KULL, DET ER EN PRIS FOR NATURGASS, DET ER EN PRIS FOR FYRINGSOLJE, DET ER EN PRIS FOR RÅOLJE, DET ER EN PRIS FOR ALT I VERDEN MARKEDET BØR ANGI AT PRISEN HVER DAG. PÅ ET TIDSPUNKT I SYKLUSEN, KULL VIL VÆRE KONKURRANSEDYKTIG IGJEN. SÅ VI ØNSKER Å HOLDE KULL TILGJENGELIG. VI ØNSKER Å HOLDE VÅRE KULL GRUVER ÅPNE. VI ØNSKER Å VÆRE I KULL BUSINESS FORDI VI VET DET ER EN SYKLISK NATUR TIL ALLE DISSE RÅVAREPRISENE OG NÅR KULL ER FÔRET LAGER AV VALG, VI MÅ HA SOM FÔR LAGER FOR Å VÆRE INTERNASJONALT KONKURRANSEDYKTIG. DETTE HANDLER OM Å SØRGE FOR AT USA ER GLOBALT KONKURRANSEDYKTIG OG VI KAN KONKURRERE MED ALLE I VERDEN VED Å HA DEN LAVESTE TILGJENGELIGE ENERGIEN. OG JEG VELDIG MYE TROR VI MÅ HOLDE VÅRE ALTERNATIVER ER TILGJENGELIGE FOR Å HA DEN LAVESTE TILGJENGELIGE ENERGIEN.

QUINTANILLA: SELV OM DU HAR ARGUMENTERT FOR I DE SISTE PAR DAGENE AT KULL ER IKKE DEN MEST EFFEKTIVE MATE LAGER?

COHN: JEG SA DET ER IKKE DEN MEST EFFEKTIVE MATE LAGER I DAG PÅ GRUNN AV PRISEN. PRISEN PÅ NATURGASS I DAG PÅ GRUNN AV DEN TEKNOLOGISKE FREMSKRITT VI HAR HATT I USA OG I ALLE FRACKING UTVIKLING I HVA VI HAR GJORT FOR Å SKAPE OVERFLOD AV NATURGASS HAR GJORT AT PRISEN PÅ KULL MINDRE GUNSTIG I DAG. DET KAN ENDRE SEG SVÆRT RASKT. VI HAR ALLE VÆRT RUNDT MARKEDER LENGE NOK TIL Å VITE AT Å FORUTSI PRISEN PÅ RÅVARER SOM ER SVÆRT VANSKELIG I NOEN LANGVARIG SITUASJON.

QUINTANILLA: VI BLIR PRESSET TIL Å LA DEG GÅ, GARY. MEN VI MÅ SPØRRE DEG, VILLE DU VÆRE INTERESSERT I FED STOL JOBB?

COHN: NEI, JEG HAR EN FLOTT JOBB AKKURAT NÅ. SERVERER PRESIDENTEN HAR VÆRT EN DRØM. JEG KOMMER TIL JOBB HVER DAG, OG JEG ER VELDIG GLAD FOR Å VÆRE I DET HVITE HUS.

CRAMER: ALL RIGHT. VI VENTER PÅ DINE TWEETS.

COHN: JEG TROR DU KOMMER TIL Å VENTE I LANG TID.

FABER: SMART TREKK.

QUINTANILLA: GARY, TAKK FOR DIN TID. DET ER GODT Å HA DEG TILBAKE. SE DU NESTE TID.

COHN: TAKK.

QUINTANILLA: GARY COHN FRA WASHINGTON.

Om CNBC:

Med CNBC i USA, CNBC i Asia Pacific, CNBC i Europa, midtøsten og Afrika, og CNBC Verden, CNBC er anerkjent verden lederen i business news, og gir real-time finansielle markedet dekning og informasjon om virksomheten til mer enn 385 millioner hjem over hele verden, inkludert mer enn 94 millioner husstander i Usa og Canada. CNBC gir også den daglige virksomheten oppdateringer til 400 millioner husholdninger over hele Kina. Nettverket er en 15-live timer en dag med forretningsvirksomhet programmering i Nord-Amerika (hverdager fra 4:00 am – 7:00 ET) er produsert på CNBC globale hovedkvarter i Englewood Cliffs, N. J., og omfatter rapporter fra CNBC Nyheter byråer over hele verden. CNBC om natten har en blanding av nye virkeligheten programmering, CNBC svært vellykket serie produsert eksklusivt for CNBC og en rekke særegne in-house dokumentarer.

CNBC har også en stor portefølje av digitale produkter som leverer real-time finansielle markedet nyheter og informasjon på tvers av en rekke plattformer, inkludert: CNBC.com; CNBC PRO, premium, integrert desktop/mobil tjeneste som gir direkte tilgang til CNBC programmering, eksklusive video innhold og global market data og analyse; en suite av CNBC mobile produkter inkludert CNBC Apper for iOS, Android og Windows-enheter, og flere produkter som CNBC App for Apple Se og Apple TV.

Medlemmer av media kan motta mer informasjon om CNBC og dens programmering på NBCUniversal Media Landsbyen hjemmeside http://www.nbcumv.com/programming/cnbc.

For mer informasjon om NBCUniversal, vennligst besøk http://www.NBCUniversal.com.