Ferrari visar snabbaste cabriolet någonsin, och en super-snabb bil i familjen

0
464

Ferraris snabbaste cabriolet

Ferrari gick till ytterligheter när det presenterade två nya bilar på Paris Motor Show torsdag.

En var en billigare version av den praktiska GTC4Lusso modell, som är en fyra-sitsig. Den andra var en cabriolet-version av LaFerrari hybrid extrema superbil.

Det konvertibla superbil, kallad LaFerrari Aperta, kostar $2,2 miljoner. Men det var ändå sålde slut redan innan Ferrari (RAS) meddelade i juli, att det skulle debut i Paris denna månad.

Den Aperta är tillgängligt med en vanlig trasa top plus en valfri flyttbara kolfiber hard top. Den har samma V12 hybrid drive system som hardtop coupé-version. Med en effekt på 750 hästkrafter, V12-motor är den mest kraftfulla motorn som någonsin använts i en Ferrari väg bil. Och det är inte ens inklusive ytterligare kraft från elektriska motorer. Alla tillsammans, ger systemet 950 hästkrafter.

Ferrari är mer pracitical GTC4Lusso modell.

Det konvertibla har också samma 217 mil per timme toppfart som hardtop LaFerrari. Det är ovanligt att en konvertibel skall kunna gå lika snabbt som en hardtop bil på grund av att den äventyras aerodynamik. Med taket öppet men dess sidorutor fram, Aperta är bara så aerodynamiska som hardtop bil, enligt Ferrari.

Endast 209 av dessa bilar tillverkas, varav nio som hålls av Ferrari.

Relaterat: Mercedes lanserar electric car line-up

Ferrari också presenterade torsdag den GTC4Lusso T, en bil avsedd för praktisk daglig användning. Det är en V8-eldrivna versionen av en bil som tidigare varit tillgänglig endast med Ferrari berömda V12-motor. Turboladdad V8 producerar 602 hästkrafter jämfört med V12-s 680 hästkrafter. Men det kommer fortfarande att få bilen från noll till 60 km i timmen på under 3,5 sekunder, endast något långsammare än i V12.

Ferrari konstruerad V8-versionen för att ge ett mer roligt och spännande varje dag körupplevelse även vid relativt låga hastigheter, säger Nicola Boari, Ferrari direktör för marknadsföring. Eftersom det är avsett för dem som vill ha en Ferrari de verkligen kan köra hela tiden, och det förväntas att få nya kunder till “Ferrari familj,” sade han.

Priserna börjar på ca $260,000, ca 40 000 kr mindre än V12 GTC4Lusso. Det är fortfarande inte billigt, men det är, trots allt, en Ferrari.

CNNMoney (Paris) Först publicerad 29 September 2016: 2:11 PM ET