Donald Trump ønsker Indien som allieret til en modvægt til Kina

0
733

vis kapitler

Trump rally gevinster uden for de AMERIKANSKE grænser
Onsdag, 25 Jan 2017 | 7:33 PM ET | 01:29

Til al den snak om gensidig beundring mellem Donald Trump og Vladimir Putin, kan det ikke være Rusland, at den AMERIKANSKE præsident ser som Usa ‘ s kritiske ny allieret.

I hans første par dage i embedet, Trump planlagt et telefonopkald med Narendra Modi, hvilket gør premierminister i Indien en af de første ledere fortalte at han efter sin indvielse.

I sin officielle erklæring tirsdag aften, det Hvide Hus sagde, at Trump og Modi “drøftet mulighederne for at styrke partnerskabet mellem Usa og Indien inden for brede områder såsom økonomi og forsvar.”

Kilder tæt på prime minster sagde, at samtalen blev fokuseret på forsvaret. Det Hvide Hus har ikke reagere på en CNBC anmodning om yderligere kommentar.

En stramning af forbindelserne med Indien er noget, der allerede var hurtigere under Barack Obama, hvis administration så verdens største demokrati som en modvægt til Kinas stigende magt. Trump kan tage forholdet yderligere.

Sajjad Hussain | AFP | Getty Images
Hindu-Sena part formand, Vishnu Gupta steder en krans af blomster på en plakat af den AMERIKANSKE Præsident, Donald Trump i løbet af en begivenhed i New Delhi den 19 januar 2017.

“Ved hjælp af en række forvaltninger og stærk kongressens støtte, de Forenede Stater har gjort enorme investeringer for at udvide sit forhold til Indien i løbet af de sidste mange år,” sagde Manpreet Anand, den tidligere AMERIKANSKE assisterende sekretær i forretningsudvalget for Syd-og Central Asiatiske Anliggender.

“Trump administration har mulighed for at fordoble ned på de bestræbelser, som den strategiske interesser af vores to lande fortsætte med at tilpasse,” Anand fortalte CNBC.

Udenrigspolitiske eksperter siger, at Washington behov Indien for at imødegå Kinas voksende dominans i Asien — som Trump kan være utilsigtet tilskyndelse til — og til at sikre Usa cementerer en vis form for indflydelse i denne del af verden.

Denne opgave er det mere og mere vigtigt nu, at Trump har trukket sig tilbage fra den Trans-Pacific Partnership. At fri handel blok, som havde Usa i midten og som er udelukket Kina, ville have yderligere underbygget AMERIKANSKE lederskab i Asien. Med TPP fra bordet, men Kina umiddelbart er begyndt at træde ind og udfylde det tomrum.

“Mange af de AMERIKANSKE strategiske tænkere se en stigning af Indien som en naturlig balancer til Kina som en fordel, at USA,” sagde Sasha Riser-Kositsky, Asien analytiker hos konsulentfirma Eurasia-Gruppen. “I løbet af rundt regnet de sidste 10 år, at AMERIKANSKE politik har stort set fulgt denne logik, at hjælpe med at styrke forbindelserne med Indien og tilbyder en hidtil uset samarbejde i form af civil atomkraft og co-udvikling og co-produktion af forsvaret teknologier, samtidig med at spørge relativt lidt i bytte.”

“Sikkerhed i regionen Syd-og centralasien”

Trump ‘ s fjendtlige retorik mod Muslimer spiller godt sammen med nogle medlemmer af Indiens Hinduistiske flertal. Indien har et stort Muslimsk mindretal, og landet har været udsat for mange terrorangreb inden for sine grænser, at New Delhi påstande er støttet af Muslimsk flertal i Pakistan. Modi er politisk parti, kaldet Bharatiya Janata Party, har sine rødder i Hindu-nationalisme.

Det Hvide Hus, også sagde tirsdag, at de to ledere af de største demokratier i verden diskuterede “sikkerhed i regionen Syd-og centralasien.”

Indien sjældent bliver involveret i konflikter, der ikke direkte involverer landet, især i betragtning af Indiens evig grænsestridigheder med Pakistan. På samme tid, men i løbet af Modi ‘s besøg til Washington, som forventes engang i de år, den Indiske leder vil sandsynligvis ønsker Trumf at tage en mere aggressiv holdning mod Pakistan og støtte Nye Delhi’ s anti-terror indsats.

Trump ‘ s retorik mod Indien — og Modi-sig — til stadighed har været positiv. Analytikere siger, at den AMERIKANSKE præsident kan sætte bordet for et stærkere forhold mellem Washington og New Delhi i de kommende år, og i sidste ende kunne løfte Indiens globale profil, som har været et centralt mål for Modi. For år Indien har levet i skyggen af Kina som den anden-bedste nye marked for investorer.

Trump ‘s og Modi’ s telefon samtale på tirsdag kom en uge forud for udgivelsen af Indien ‘ s årlige budget, hvor New Delhi forventes at annoncere yderligere finanspolitiske udgifter.

På trods af den økonomiske modvind, og usikkerhed omkring Trump ‘s udenrigspolitik, DoubleLine Hovedstadens Jeffrey Gundlach fortalte Barron’ s i weekenden, at Indien er en attraktiv destination for investorer. Bombay er Sensex lager-indekset handler omkring 6 procent under sin all-time lukning høj.

En mulig konflikt?

Et stridspunkt mellem Trump og Modi kan være indvandring. Indien er hjemsted for mange virksomheder, der er vært teknologien arbejde for USA-baserede virksomheder, hvilket betyder, at de ansætte Indere til at gøre det arbejde, der tidligere blev udført af Amerikanske arbejdere.

Virksomheder i Indien er i stand til at levere højt kvalificeret arbejdskraft på en rabat til, hvad Amerikanerne får udbetalt. Trump formentlig har været mere udtalt sig om at beskytte AMERIKANSKE arbejdspladser, end nogen anden præsident i årtier.

“De har også en stor post, der skal løses omkring IT outsourcing,” sagde M. R. Rangaswami, en software-direktør og grundlægger af Indiaspora, en AMERIKANSK-baseret community for folk af Indisk afstamning.

Præsidenten har udtalt, at arbejdspladser holdes i USA, mens Indien er det sted de fleste Fortune 500 selskaber har direkte drift af IT eller outsourcing partnere. De fleste H-1B visum” — angiveligt midlertidigt pas, som give højt kvalificerede udenlandske statsborgere ret til at arbejde i Usa — “bruges til at supplere den AMERIKANSKE IT-arbejdskraft ved at bringe fagfolk fra Indien,” Rangaswami sagde.

“Dette kan blive en rodet problem, der kan forårsage spændinger.”

SE: Hvorfor Trump ‘ s udenrigspolitik er på kollisionskurs i det sydkinesiske Hav

vis kapitler

Hvorfor Trump ‘ s udenrigspolitik er på kollisionskurs i det sydkinesiske Hav
Torsdag, 15 December 2016 | 1:21 PM ET | 02:00