Tur februari Himmel: Hur Att Hitta Monoceros

0
99

Ladda ner vår månatliga astronomi poddsändning till en plats Venus och Mars i väst — och ett himmelskt unicorn gömd i vanlig syn bland stjärnorna.

Februari kan vara den kallaste månaden i norra vintern, men denna månad är himlen står i lågor med fascinerande sevärdheter. Börja din kväll med bländande Venus, högt i sydväst, och mycket, mycket svagare Mars för att dess övre vänstra hörnet.

Leta efter dim stjärnor Monoceros, Unicorn, inbäddat mellan Orion och hans trogna jakthundar, Canis Major och kss.
Bild: Akira Fujii

Sedan svinga din blick till vänster för att ta i magnifika Orion, Jägaren. Raden av tre stjärnor i hans Bälte är omisskännlig. Betelgeuse markerar hans axel och Rigel sin fot. Titta nere till vänster i Orion för Sirius, den starkast lysande stjärnan på natthimlen. Högre upp, till Orions vänstra, är Procyon.

Dra imaginära linjer bland Betelgeuse, Sirius, och Procyon, och du har beskrivit vad stargazers kalla Vintern Triangel. Men mer än det, du har förpackade i de flesta av stjärnbilden Monoceros, Unicorn. Det är stjärnor är svag, så det är lätt att förbise denna mytiska varelse mitt i allt stellar tomtebloss i närheten.

Att lära sig om midvintern är stjärnor — och för information om 10 februari är lunar eclipse — lyssna på eller ladda ner vårt månatliga astronomi podcast nedan.

http://media.blubrry.com/skytourpodcasts/p/www.skyandtelescope.com/wp-content/uploads/SkyTour-February-2017.mp3