Indien för att visa militär styrka på Republic Day parade

0
143

Indien kommer att vara spänner sina militära muskler på torsdag, eftersom det visar upp sina senaste försvaret arsenal i den 68: e Republic Day parade.

Raj K Raj / Hindustan Times / Getty Images
23 januari 2017: En full generalrepetition för Republiken Day paraden i New Delhi. Januari 26, 2017 Indien kommer att fira sin 68: e Republikens Dag med en stor militärparad.

New Delhi, armén, marinen och flygvapnet är kända för att dra ut alla hållplatser på den årliga tillställning, som historiskt fungerar som en plattform för att fira tekniska försvar avancemang. Republikens Dag markerar den dag den Indiska konstitutionen trädde i kraft år 1950; Indiens självständighetsdag, uppnås 1947, firas på Aug. 15.

Sparkar igång runt kl 9 lokal tid, 2017 s edition förväntas vara någon annan, speciellt mitt i en skakig globala geopolitiska miljö. “Det här året, förväntar sig mer av en betoning på marin power projection kapacitet, med tanke på fortsatt osäkerhet i sydkinesiska Havet,” varnade Paul Burton, chef för försvarsindustrin och budgetar på IHS Jane ‘ s.

Till skillnad från sina Asiatiska grannar, Indien är inte en spelare i territoriella konflikter, men det noga Kinesiska självsäkerhet för konsekvenser på Indiska intressen i regionen.

Vid varje Republic Day parade, New Delhi värd för en ny gäst of honor, med Abu Dhabis kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan med säte i år; tidigare gäster har inkluderat USA: s förre President Barack Obama och frankrikes President Francois Hollande.

Här är en sammanfattning av de viktigaste frågorna på agendan, enligt Vaibhav Saghal, konsult på the Economist Intelligence Unit (EIU).

  1. På luftsidan, förväntar sig en flypast på 27 flygplan, en marsch eventualförpliktelser som leds av den officiella band av det Indiska flygvapnet (IAF) och en tablå. Den första fasen kommer att börja med fyra Mi-17 V5 helikoptrar i en “nordstjärnan” eller med inverterad Y-formation, följt av tre Mi-35 helikoptrar i en “chakra” eller hjul-formation, och ersatts av tre C-130J Super Hercules flygplan. En C-17 flygplan och två Su-30 MKI flygplan kommer då att komma efter i en ‘världen’ formation.
  2. Detta år, två deltagare kommer att göra deras parad debut: den inhemska Ljus stridsflygplan samt ett utseende av National Security Guard, nationell terrorism kraft.
  3. Den Indiska Flottan under tiden är inställd på att visa upp Kolkata klass jagare INS Chennai och Kalvari klass attack ubåtar—modeller som snart kommer att utgöra kärnan av flottans konventionell ubåt arm.

visa kapitel

Indiens att skära i byråkratin
Onsdag 7 Dec 2016 | 10:30 PM ET | 03:05

En växande försvar budget

Indien har gjort det till en topp-fem-lista över globala militära användare för första gången förra året, som debuterar på nr. 4 och omkörning både Saudiarabien och Ryssland, enligt IHS Jane ‘ s. Indiens takt av utgifter som skulle kunna slå på sek 65 miljarder euro år 2020, från $50.7 miljarder euro 2016, vilket skulle förankra Indien som den tredje största försvar marknaden i världen, sa Burton av IHS.

“Tvåsiffrig nominell tillväxt i försvar utgifterna förväntas fortsätta under de kommande fem åren spärra en kraftig försämring av den ekonomiska eller skattemässiga landskap,” fortsatte han, och tillade att trots en utmanande kort sikt budget-miljö, Bharatiya Janata Party verkar regeringen har i allmänhet förbättrade tillväxtutsikter.

Men finanspolitiska begränsningar åt sidan, politiska överväganden är också en viktig faktor i försvar tillväxt. Indiens militära budget är knuten till Premiärminister Narendra Modi ‘ s alltmer självsäker utrikespolitiska hållning, konstaterade EIU: s Saghal.

“Indien är konkurrensen med Kina för inflytande i Södra Asien kommer att vara en viktig hinder för förbättrad Sino-Indiska band i 2017-21. Indien kommer också att försöka knyta närmare band med viktiga Asiatiska partners såsom Japan och Vietnam, dels för att begränsa Kinas inflytande i Asien.”

Kina, världens nr. 2 militära spender och New Delhi främsta rival i regionen, kommer utan tvekan att vara noga titta på torsdagens parad, Beijing visar sin egen militära förmåga på sin årliga rapport World War II-årsjubileum i mars och September.

Indien är tvistiga relationen med Pakistan och i den omtvistade regionen Kashmir kan också påverka försvarsutgifter.

“Risken för gränsöverskridande militära incidenter har ökat sedan en attack på en Indisk armé bas i Kashmir i September 2016, och kan stiga ytterligare bör USA att ta en mer isolationistiska inställning i Södra Asien,” Saghal varnade.

—Följ CNBC International på Twitter och Facebook.