Sydkorea kommer att hålla med Thaad som kärnvapenhotet från Nordkorea växer

0
422

visa kapitel

Hur THAAD påverkar Kina-S. Korea band
4 Timmar Sedan | 01:58

Sydkorea kommer att hålla sig till utbyggnaden av Terminal High Altitude Area Defense (Thaad) på dess territorium, även om Kina tar starkare motåtgärder mot upplevda hot mot säkerheten, en analytiker sade på tisdagen.

“(Kinesiska vedergällning) är det som händer och kommer att accelerera ytterligare. Det kommer inte att ha en inverkan på Sydkorea i en känsla av att de inte kommer att ompröva beslutet att använda Thaad,” sade Norra Asien direktör för the Economist Företagets Nätverk, Florian Kohlbacher

“Det är inte realistiskt för Sydkorea att sluta gå vidare med utbyggnad i slutet,” la han till CNBC är Nedsliten.

Kina har redan straffats Sydkorea för sitt beslut att distribuera Thaad, inklusive begränsa koreanska pop-kulturell import och inte erbjuda vissa subventioner för att sydkoreanska företag i Kina, konstaterade han.

Kohlbacher kommentarer kommer efter agera sydkoreas President Hwang Kyo-ahn på måndagen sade att trots att Kinesiska fientlighet till flytten,utbyggnaden av Thaad system inte kan vara fördröjd i ansiktet av en växande nordkoreanska kärnvapen missil hot.

Liu Xingzhe | VCG | Getty Images
På måndag, Agerar sydkoreas President Hwang Kyo-ahn på måndagen sade att trots att Kinesiska fientlighet till flytten, utplacering av AMERIKANSKA anti-missilförsvar kan inte skjutas upp i ansiktet på en växande nordkoreanska kärnvapen missil hot.

“(Nordkorea) har utökat sin nukleära kapacitet och utveckla teknik för att skapa kärnvapen. De är också miniatyrisering kärnvapen,” Hwang reportrar.

“Just nu är inte tid att prata för att försöka lösa nordkoreas nukleära frågor”, sade han.

Brådskande över Pyongyang nukleära ambitioner har eskalerat nyligen med Usa ser tecken på att Nordkorea kan vara att förbereda för en ny missile test-starta snart, U. S. tjänstemän sade i förra veckan innan President Donald Trump invigning.

Sydkoreanska medier, med hänvisning till underrättelsetjänster, sade Pyongyang kan vara iordningställande ett test av en ny, uppgraderad prototyp av en interkontinental ballistisk missil.

Här kommer mitt spekulationer över Trump ‘ s utrikespolitik som han klagade på att USA spenderar för mycket att försvara allierade, medan skället Kina för att inte göra mer för att innehålla Pyongyang kärnvapen och ballistiska robotar ambitioner.

Följ CNBC International på Twitter och Facebook.