Hvem der vandt debatten? Den Mexicanske peso siger, at det ikke var Trump

0
79

Clinton/Trump faceoff på under 2 minutter

De finansielle markeder spildte ingen tid med at give deres besyv med om den første AMERIKANSKE præsidentkandidat debat: Donald Trump havde det ikke godt.

Som Trumf og Hillary Clinton sparred på live-TV, et af de vigtigste finansielle barometer for den Republikanske kandidat udsigter begyndte at bevæge sig kraftigt: den Mexicanske peso steg mere end 2% i forhold til dollaren.

I de seneste uger, at den Mexicanske valuta har været i bevægelse i den modsatte retning for at Trump ‘ s meningsmåling tal. Som de har forbedret, peso er faldet, at ramme et lavpunkt mod dollar forud for mandag aftens debat.

Dens pludselige spring i løbet af debatten blev en klar reaktion på, at Trump ‘ s ydeevne, efter at Ihab Salib, leder af international fast indkomst på Federated Investors. En CNN/ORC meningsmåling af debat watchers udgivet efter begivenheden fandt 62%, der mente, Clinton vandt sammenlignet med 27% til Trumf.

Trump, men, fortalte CNN, at den debat, der “gik bedre, end jeg nogensinde troede.”

Relateret: Når Donald Trump stiger, Mexicanske peso falder

Den peso ‘ s skarpe træk sidst er en afspejling af, at investorernes frygt for, at forholdet mellem Mexico og USA — politiske og økonomiske — kunne blive kastet ud i kaos med en sejr til Trump, der har foreslået bygning af en mur langs grænsen.

Salib siger den Mexicanske valuta vil forblive volatile som race for det Hvide Hus fortsætter.

“Der er en masse tid og mindst to flere debatter inden valget,” sagde han. “Det er mere sandsynligt, for peso til at fortsætte med at svinge med hver begivenhed. Jeg tror ikke, at det kan holde på de fleste af eventuelle gevinster til efter valget.”

Den peso var ikke den eneste indikator for, hvordan den debat, der gik. Store Asiatiske markeder og AMERIKANSKE aktiefutures blev op tirsdag. Europæiske markeder havde en vissen ved middagstid efter at have åbnet højere.

Eksperter havde advaret om, at aktier kan vælte, hvis Trump havde en stor debat.

De finansielle markeder har haft problemer med at forudsige vælgernes intentioner i fortiden, men, ligesom i Storbritannien folkeafstemning i år om medlemskab af den Europæiske Union.

Relateret: mandag nat, rangerer som den ‘mest tweeted debat’

Selv efter sin store spring i løbet af mandagens debat, peso er stadig nede i mere end 13% siden starten af året.

Trump lancerede sin kampagne sidste år med anti-Mexicansk og anti-indvandrer-retorik og har ikke lade op. Han har sagt, at han ville “helt genforhandle” eller “afslut” NAFTA, frihandelsaftale mellem Canada, Mexico og Usa. Han har også truet med at sætte en 35% told på visse varer, som Ford biler, der er lavet i Mexico og solgte i Usa.

Den Canadiske dollar også vundet indpas i løbet af debatten, klatring omkring 0,7% i forhold til sin AMERIKANSKE modpart.

Relateret: Donald Trump ‘ s reality-TV baggrund ikke hjælpe ham i debatten

Nogle eksperter peger på, selv om, at Trump er ikke den eneste faktor, der påvirker peso.

Mexicos økonomi skrumpede i andet kvartal for første gang i tre år. Produktion og ned i forhold til sidste år meddelte regeringen, nedskæringer denne sommer, og prisen på olie, er den primære råvare, er fortsat lav.

Den AMERIKANSKE Federal Reserve ‘ s planer om at hæve renten også en tendens til at afskrække fra investeringer i udviklingslande som Mexico.

CNNMoney (Hong Kong) Først offentliggjort i September 27, 2016: 1:30 AM ET