AMC Pacer från “Wayne’ s World ” är till salu

0
431

‘Wayne’ s World’ bil kan bli din

1976 AMC Pacer som används i filmen “Wayne’ s World” kan bli din. Det är upp till försäljning hos Barrett-Jackson ‘ s Las Vegas auktion, och efter en fullständig restaurering, det verkar vara helt i tuffa miljöförhållanden.

Och vi menar att bra sätt.

Den blå Pacer med målade på flames har nu en verkligt fungerande stereo, vilket den inte gjorde när de används för filmen. Annat än att bilen är ganska mycket som det var när de används för att filma, även om ett antal av de delar som har bytts ut och den berömda lack redone.

1992 kult klassiker, som bygger på en återkommande “Saturday Night Live” – sketch, spelade Mike Myers och Dana Carvey som Wayne och Garth, två planlöst Illinois vänner värd en offentlig tillgång till kabel-TV-show från Wayne ‘ s föräldrars källare.

Detta Pacer nu har en helt fungerande stereo.

“Wayne’ s World” Pacer var tidigare som erbjuds till försäljning av Volo auto museum i 2004. Det begärda priset var $15,000. Det senare dök upp på en 2015 episiode av kabel-TV-program Pawn Stars. I det segmentet, program stjärniga Rick Harrison gick att köpa bil för $9,500 från sin dåvarande ägaren som sade att han hade köpt det från Flight museum. Den Pacer inte var med på den tiden och det har tydligen varit betydande restaurering gjort att bilen sedan som utseende.

Barrett-Jackson är inte en prognos för den här gången. Det är auktioneras ut “utan förbehåll”, vilket innebär att det kommer att säljas till högstbjudande oavsett hur låg som bud kan vara.

En vanlig AMC Pacer i bra skick med standard utrustning, skulle vara värd ca $3,000 i dag, enligt NADAGuides.com.

Medan filmer ofta använder mer än en bil för att skildra en enda bil på skärmen, detta tros vara den enda Pacer som används i filmen, enligt Barrett-Jackson.

Avsedd att vara en groundbeaking kompakt bil i sin dag, AMC Pacer, en produkt av de dömda American Motors Corporation, är ofta föremål för skämt idag. Dess viktigaste försäljningsargument, tippad i annonser, på var sin ovanliga bredd. Även om nominellt en kompakt bil, det var lika stort som en medelstor bil. Bland de Pacer är ovanliga funktioner var en passagerarsidan lucka 4 inches längre än förarens sida dörren, vilket gör det lättare baksätet tillgång på den sidan.

American Motors var absorberas av Chrysler (FCAM) 1987. Den enda överlevande spillra är Jeep, SUV varumärke.

Barrett-Jackson samlare bil auktion kommer att äga rum Okt. 13-15 i Las Vegas.

CNNMoney (New York) Först publicerad 7 oktober 2016: 3:11 PM ET