Marknader på gång besviken på avsaknaden av detaljer från Trump

0
54

Getty Images
President Donald Trump ger sitt öppningsanförande på den Västra Fronten av den AMERIKANSKA Capitol den 20 januari 2017 i Washington, DC.

Marknaderna har varit tålmodigt väntar på detaljer av President Donald Trump skatt och infrastruktur utgifter politik. Det fanns två möjligheter att erbjuda även mindre vägledning—Steven Mnuchin varvet och rektors installationstal—och handlare var besviken på båda fronter.

Trump levererade en av de kortaste konstituerande adresser i modern tid, och de marknader som drivit lägre. Problemet: tal var länge på protektionistiska prata, men mycket kort på detaljerna och exakt vad hans prioriteringar skulle vara.

Presidenten sade att vi måste skydda oss från länder som är försvagade AMERIKANSKA företag och förstöra Amerikanska jobb, och att skyddet kommer att leda till stor framgång och styrka.

Men lagren har i sidled för över en månad på grund handlare har velat ha mer information om de frågor som betyder mest för resultat: skattesänkningar och infrastruktur utgifter. Tyvärr, de hört väldigt lite om dessa frågor från President Trump.

Som ett resultat, flera sektorer som har gjort det bra sedan valet—som flyg, rymd och försvar, och bygg lager, alla betraktas som “Trump lager”—flyttas i sidled till lägre under eftermiddagen på grund av bristen på information.

Betyder detta Trump rally är över? Inte alls, men det ger verkligen skäl för paus. Om ordföranden tidiga prioriteringar är byggt runt om upphävande av Obamacare, och en kamp över handelspolitiken, det kan vara en mycket lång vinter för lager tjurar.