‘Hunder av Dow’ strategi slår markedet igjen i år

0
58

Franz Pritz | Getty Images

Den såkalte “Hunder av Dow” strategi — kjøp av 10 medlemmer av Dow Jones industrial average med høyeste utbytte avkastning ved starten av hvert år — er opp nesten 18 prosent så langt i 2016, i overkant av 14 prosent ytelse av Dow seg selv, ifølge Bernstein.

Firmaets forskning fant at et lik vekt portefølje av Hunder av Dow slå avkastningen i S&P 500 de siste 20 og 30 år. Den kvantitative undersøkelser team fant at $1 investert i Hunder strategi ga $4.90 etter 20 år vs. $4.49 for S&P 500.

For å være sikker, det er bekymring for at strategien ikke fungerer neste år fordi hvis renten stiger, kan det minske interesse i utbytte-avkastning aksjer.

Men utbytte attraktivitet er ikke den eneste grunnen til at denne strategien fungerer. Noen ganger er det bare god på å identifisere stor billige bellwethers. Her er Hunder av Dow på vei inn 2017: