Här är hur Trump rally travar upp mot andra presidenter

0
41

visa kapitel

Vad kan förstöra Trump rally?
Fredag, 16 Dec 2016 | 5:01 PM ET | 05:38

Investerare satsar stora som tillträdande President Donald Trump kommer att vara bra för aktiemarknaden när de tillträder i ett par veckor, i en post-valmöte inte sett sedan väljarna skickas Dwight Eisenhower till Vita Huset 1952.

Men, under de senaste sex decennierna, aktiemarknaden i början av en förändring av administration är inte nödvändigtvis en bra prediktor av avkastningen för investerare över hela löptiden av den inkommande ordföranden.

Aktiemarknaden är jublande svar på Trump val är att vara jämfört med reaktionen att Ronald Reagan 1980 besegra Jimmy Carter. Både Trump och Reagan till val på en plattform som lovade genomgripande avreglering, en möjlighet att investerare antar kommer att hjälpa företag att öka vinsten.

Reagans efter valet rally fizzled inom några veckor, men, tack vare en aggressiv serie av räntor vandringar i slutet av 1980-syftar till att snuffing ut tvåsiffrig inflation. Mellan Valdagen och slutet av året, de korta räntorna stigit från 14 procent till drygt 20 procent.

Lager investerare i slutändan belönas av Reagan-administrationen, som följt med sina löften med stora avregleringar av branscher som telekommunikation, bland andra. Men de var avkastningen kraftigt inskränkt på grund av kraschen 1987, som torkas ut mer än 25 procent av marknadens värde i en vecka.

Den största marknaden rally för en förändring i förvaltningen följas svära av Lyndon Johnson efter mordet på President John F. Kennedy i November 1963, vilket utlöste en kraftig utförsäljning. Inom veckor, har marknaden återhämtat sig och fortsatte att röra sig högre.

Kennedy-administrationen fått en stark start. I de första 100 dagarna efter invigningen i januari, 1961, bestånd steg med 18,5 procent som den AMERIKANSKA ekonomin skakade av ekonomiska dra av en lågkonjunktur som slutade en månad efter Kennedy tillträdde.

President Barack Obama hade värsta första 100 dagarna av efter kriget vd, aktiemarknaden och ekonomin var mitt i den värsta finansiella krisen sedan den Stora Depressionen.

Hans föregångare George W. Bush, som också hade en stenig start på sin första termin, efter tillträdde i mitten av en stor björn marknaden utlöst av att koppla av 2000-talet tech bubbla. Att bubbla hjälpte Clinton-administrationen krita upp den bästa börsutvecklingen de senaste 11 presidenter. Under sina åtta år i ämbetet, S&P 500-indexet stigit från 433 till 1,343, en vinst på mer än 200 procent.

Obama vände den näst bästa börsutvecklingen, trots den ekonomiska kris som härjar i början av sitt presidentskap. Marknaden förlorat ytterligare 15 procent under sina två första månader i office innan att plana ut. Från och med torsdag, den S&P 500 var upp till 181 procent sedan han var den första som invigdes i januari 2009.

Den ekonomiska krisen satt sina föregångare med den värsta aktiemarknaden rekord av de senaste 11 presidenter. Den andra Bush-administrationen var kort i positivt territorium under den andra perioden, men dessa vinster var mer än utplånats av krisen 2008.

Korrigering: den Här berättelsen reviderades för att ta bort en felaktig hänvisning till tidpunkten för flygbolag avreglering.