Satellitter til at Se Sjældne Transit af Venus Fra Rummet

0
156

Venus vises som en sort prik på den nederste venstre kant af solen i dette billede fra NASA ‘ s Overgang Region, og Koronale Explorer (SPOR), der er optaget i 2004-transit.
Credit: NASA/TRACE/LMSAL

Som skywatchers rundt omkring i verden, forsøger at fange et glimt af den sjældne transit af Venus i dag (5 juni), flere satellitter og astronauter i kredsløb vil også være at overvåge den historiske begivenhed fra rummet.

De omkring syv-timers arrangementet vil begynde på omkring 6:03 pm EDT (3:03 pm PDT; 2203 GMT), som Venus begynder at krydse ansigt af solen. Den planet, der vises som en lille sort plet som den bevæger sig på tværs af sol disken.

Transit af Venus er nogle af de mest himmelske seværdigheder, fordi de kun forekommer parvis med otte års mellemrum, en gang hver 100 år eller så. Dagens transit er parret med en tidligere én, der fandt sted den 8 juni, 2004. Men efter i dag, den næste Venus transit, som ikke vil forekomme igen, indtil 2117, eller mere end 100 år fra nu.

Mens transit byder på spektakulære seværdigheder for observatører på jorden, det er også en værdifuld mulighed for satellitter i kredsløb og astronauter, der lever på den Internationale rumstation. [Transit af Venus 2012: En Observatør ‘ s Guide]

En kunstners opfattelse af Reuven Ramaty Høj Energi Solenergi Spektroskopiske Imager (RHESSI).
Credit: NASA ‘ s Goddard Space Flight Center

Øjne på solen

NASA ‘s sun-se Solar Dynamics Observatory (SDO), vil være at stirre på transit fra rum til at hjælpe forskerne lære mere om Venus’ intenst varm atmosfære. Forskere håber, SDO ‘s extreme ultraviolet lys teleskoper vil låse op for nogle af de mysterier af Venus’ atmosfære, som er delvist gennemsigtig, ved disse bølgelængder.

SDO, som blev lanceret i 2010, vil også bruge sine observationer af transit af Venus at fin-tune sin indbyggede instrumenter, NASA, sagde i en erklæring. Da astronomerne kan præcist styr på timingen af de forskellige faser af den transit, SDO mission-controllere kan bruge disse tal til at sørge for, rumfartøjet ‘ s billeder er placeret korrekt i forhold til den sande sol nord.

Disse mindre justeringer vil hjælpe sørg for, at SDO ‘ s orientering er korrekt inden for en tiendedel af en pixel, NASA sagde embedsmænd.

Agenturets Ramaty Høj Energi Solenergi Spektroskopiske Imager, eller RHESSI, vil også overvåge Venus-transit for at forbedre de nuværende beregninger af den nøjagtige form og bredde af solen.

Solen-peger RHESSI satellit vil se som Venus treks i hele ansigtet af solen, idet forskere målinger om solens såkaldte oblateness, som er forskellen mellem stjernens ækvator diameter og sin pole til pole diameter.

RHESSI blev lanceret i 2002 for at studere solpletter ved at måle den højeste energi X-stråler og gamma stråler, produceret af solen.

Satellitten har allerede indsamlet et årti er værd af målinger af solens diameter. Ved at kombinere disse observationer med dem fra dagens transit af Venus, og data, der er indsamlet fra en tidligere Venus transit i 2004, mission ledere vil også være i stand til at se, om solen størrelse varierer i løbet af sin 11-års solcyklus.

Dette er en animation af Venus Express udfører stjerneokkultation på Venus.
Kredit: ESA (Animation af AOES Medialab)

Udsigten fra rummet

NASA astronaut Don Pettit er der sigter efter at blive den første person til at fotografere transit af Venus fra rummet. Pettit er medlem af den Internationale rumstation Ekspedition 31 besætning, og er halvvejs gennem en måneder lange ophold om bord i kredsløb om outpost.

Pettit vil være at tage billeder af dagens transit fra det rum station syv-windowed Kuppel observatorium, NASA, har talt.

Men NASA er ikke den eneste rumorganisation håb om at kapitalisere på sjælden astronomisk begivenhed.

To Europæiske rumorganisation-ledede missioner, Venus Express og Proba-2, vil være at observere Venus’ omløbstid passerer mellem Jorden og solen.

Venus Express blev lanceret i 2005 og er i øjeblikket den eneste rumfartøjer i kredsløb om Venus. Sonden vil bruge lys fra solen, for at studere sammensætningen af jordens atmosfære under den transit, ifølge embedsmænd fra den Europæiske rumorganisation (ESA).

Baseret på, hvordan Venus’ atmosfære filtre sollys, der passerer gennem det, vil forskere være i stand til at måle forskellige koncentrationer af gas molekyler i forskellige højder, ESA embedsmænd forklares.

Som Venus Express ser på Venus i transit, den Europæiske Proba-2 mikrosatellit, der blev lanceret i 2009, vil se som planet passerer ind foran solen.

“Proba-2 er forventet at se en dukkert i solens lysstyrke, så snart den tykke atmosfære på Venus gør første kontakt med solens skive,” Joe Zender, ESA ‘ s Proba-2 mission manager, sagde i en erklæring.

Den vej, som Venus, som vil tage, så det nærmer sig Solen i SOHO ‘ s synsfelt. Billedet er fra den transit af Venus i 2004, men en lignende sti, vil blive taget under passagen af 2012.
Kredit: SOHO/ESA/NASA

En fantastisk udsigt

Japans Hinode sol-satellit, der blev lanceret i kredsløb i 2006, vil også have en forreste sæderække for handling.

“Den mest spektakulære billeder og film bør komme fra Hinode’ s Solar Optical Telescope, der har langt den højeste opløsning af nogen sol instrument i rummet,” sagde Bernhard Fleck, ESA ‘ s Hinode og SOHO-projekt forsker. “Desværre, SOHO [Solar and Heliospheric Observatory] vil ikke være i stand til at observere passagen. Det har dog én ting, som ingen andre rumfartøjer kan give: udsigt over Venus, som den nærmer sig solen dage før den egentlige transit, og derefter bevæger sig væk fra solen i flere dage efter den transit.”

Hubble Space Teleskoper, som er et joint venture mellem NASA og ESA, vil anvende månen som en kæmpe spejl i transit til måling af det lys, der passerer gennem Venus’ atmosfære, og er afspejlet på månen.

Denne manøvre vil afprøve teknikker, der en dag kan bruges til at måle den atmosfære af Jorden-størrelsen rocky fremmede planeter uden for vores solsystem.

ADVARSEL: Hvis du planlægger at observere den transit af Venus i person, er det meget vigtigt at udvise forsigtighed og beskytte dine øjne. Det er meget farligt at stirre direkte på solen. Særlige eclipse briller eller sol-filtre til teleskoper, der er nødvendige for at undgå permanent skade dine øjne.

Editor ‘ s note: Hvis du tager nogle fantastiske billeder af Venus transit og vil gerne have dem til at være, du overvejer at bruge i en historie eller et billede galleri, så send dem til SPACE.com chefredaktør Tariq Malik på tmalik@space.com.

Følg SPACE.com for det nyeste inden for rumforskning og-efterforskning nyheder på Twitter @Spacedotcom og på Facebook.

Redaktørens Anbefalinger

  • Transit af Venus: Komplet Dækning

  • Se Live! Transit af Venus Webcasts fra Hele Verden

  • Bedste Teleskoper for Pengene