USAF X-37B Robot Rum Fly Hits 1 År i Kredsløb i Rummet Våben

0
205

Dette NASA Marshall Space Flight Center billede viser på bane funktioner for genanvendeligt X-37B rum flyet, nu under den fløj af US Air Force.
Credit: NASA/MSFC

US Air Force ‘ s robot-X-37B rum flyet har fejret en tavs jubilæum, overgår et helt år i kredsløb om Jorden i et mysterium mission for Amerikansk militær. I mellemtiden, en tredje X-37B rum fly mission er ved at blive gjort klar, og endda kunne lancere senere i år, SPACE.com har lært.

X-37B rum flyet i øjeblikket kredser om Jorden, er det andet rumfartøjer af sin slags, der er bygget til Air Force af Boeing ‘ s Phantom Works. Kendt som Orbital Test Køretøj 2, eller OTV-2, dens klassificeret mission er under vingen af Air Force Hurtige Kapaciteter Kontor.

Robot X-37B rum fly er en genanvendelig rumfartøj, der ligner en miniature space shuttle. Air Force lanceret OTV-2 mission på Marts 5, 2011, med en ubemandet Atlas 5-raket lofting plads planet i kredsløb fra Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

“Vi er meget tilfredse med resultaterne af de igangværende X-37B eksperimenter,” Air Force Løjtnant Colonel Tom McIntyre af Air Force Hurtige Kapaciteter Kontor fortalte SPACE.com. “X-37B program er at sætte en standard for en genanvendelig rum fly, og på denne ene-år orbital milepæl, er vendt tilbage for stor vægt på den eksperimentelle investeringer,” fortalte han SPACE.com. [Fotos: Inside the X-37B Mission]

Hvad robot rum flyet har gjort i kredsløb i så lang tid stadig et mysterium, da Air Force embedsmænd har ikke kommenteret på flight detaljer på grund af sin klassificeret natur. Eksterne eksperter, men har foreslået, at flyvning er at teste grænserne for X-37B rum fly, eller måske fungerer som en orbital spion-platform.

McIntyre faldt ingen antydninger, bortset fra at foreslå, at den næste X-37B flyvning kunne lancere senere i år.

“Ved afslutningen af alle mål, vi ser frem til at bringe den mission til et sikkert, en vellykket afslutning. Det næste program fase, den tredje X-37B mission, har foreløbig er planlagt til efteråret 2012,” McIntyre sagde.

Hver X-37B rum flyet er omkring 29 meter (8.8 meter lang og 15 meter (4,5 meter) bred. Det har en nyttelast bay om størrelsen af en pickup lastbil seng. Det er udstyret med en deployerbar solar array power system. Hvad der er indeni, der nyttelast bay, og hvilke funktioner, de tjener, er klassificeret.

Som NASA ‘ s nu pensionerede rumfærge, X-37B plads fly er i stand til at vende tilbage eksperimenter til Jorden for inspektion og analyse, samt re-fly af udstyr.

Den anden Boeing X-37B Orbital Test Køretøj, der er bygget til det AMERIKANSKE flyvevåben, er vist her i løbet af indkapsling i United Launch Alliance Atlas 5-raket ‘ s 5-meter udposning på Astrotech i Titusville, Florida, på Feb. 8, 2011. Air Force lanceret den nye plads fly fra den nærliggende Cape Canaveral Air Force Station Marts 5.
Kredit: Boeing

Et år i rummet

Jomfrurejse af en X-37B rum fly, OTV-1 mission, der blev lanceret i 2010 på en rejse, der varede i 225 dage. Denne første mission rumfartøjer løftes på April 22 og landede på Dec. 3, der glider på et specielt forberedt landingsbane på Vandenberg Air Force Base i Californien.

Så langt, OTV-2 mission har sat en udholdenhed rekord for X-37B rum fly — én, der får længere med hver dag, der går — og rumfartøjer er ved godt helbred, Air Force embedsmænd sagde.

Ifølge Air Force Generalmajor Tracy Bunko, en Pentagon-talsmand for X-37B program, “missionen er stadig på sporet og bilen klarer sig godt.”

Bunko sagde, at flyvningen af køretøjet er under udvidelse, som omstændighederne tillader, for at få mest mulig værdi ud af missionen. “Vi ved ikke, når vi vil i land, men vi vurderer løbende, at der er baseret på test mål.”

X-37B rum fly opstod som et NASA rumfartøj forskningsprojekt, men manglende finansiering led agenturet til at overføre programmet til Defense Advanced Research Agency i 2004. Air Force overtog kontrollen af projektet i 2006, og har lanceret to tilsyneladende vellykkede missioner, så langt.

Denne størrelse diagram viser, hvordan Boeing-bygget X-37B robot plads sammenligner fly til NASA ‘ s space shuttle, en større udgave af rumfartøj kaldet X-37C og et Atlas 5-raket.
Kredit: AIAA/Grantz/Boeing

Skywatchers styr rum fly

Ted Molczan, Toronto, Canada-baseret satellit-watcher og rumfartøjer analytiker, der tilbydes på sin opfattelse af, hvad X-37B plads flyet kunne blive op til.

“Jeg ved ikke, OTV-2 s mission, men ofte med at gentage jorden sporet kan være en anelse om, at det er indsamling af billedmateriale intelligens. Jorden spor, som gentages med intervaller på to, tre eller fire dage har længe været foretrukket til AMERIKANSKE billeder intelligens satellitter, fordi de gør det muligt for hyppig overvågning af mål af interesse,” fortalte Molczan SPACE.com.

I en Internet-udstationering til sine kolleger amatør skywatchers, Molczan sagde, at X-37B højden har ændret sig lidt siden lanceringen, og det har været på omkring 331 kilometer af 342 km.

OTV-2 rumfartøjets jorden spor gentages efter hver 31 revolutioner, lige under to dage, Molczan tilføjet. Den mission af den første X-37B køretøj, der drives i flere forskellige baner, hvoraf de fleste gentages hver to til fire dage, sagde han.

Molczan og andre skywatchers har også formået at fange video af X-37B plads planet i kredsløb, da det sejlede hen over nattehimlen.

Når denne anden X-37B mission konkluderer, fartøjet er designet til at lave en “gør-det-selv” guidet indgang og hjul-ned bane landing på Vandenberg Air Force Base i Californien. En alternativ ørkenen landing site er nabo til Edwards Air Force Base, Californien, mission embedsmænd har sagt.

Leonard David har været rapportering på plads-branchen i mere end fem årtier. Han er en vinder af sidste års National Space Club Tryk Award og en fortid, editor-in-chief af National Space Society ‘ s Ad Astra og Plads i Verden magasiner. Han har skrevet for SPACE.com siden 1999.

Redaktørens Anbefalinger

  • Fotos: X-37B Plads Plan – Orbital Test Køretøj

  • Hemmelighedsfulde Rum Fly: Mød X-37B | Video

  • Plads Fly: Udviklingen af den Vingede Rumskib (Infografik)