Apollo Drop-Test-Rummet Kapsel Restaureret til Californien Learning Center

0
250

Før og efter — Apollo test kapsel Standardteksten 19A, da det viste sig, før det blev restaureret (til venstre) og efter otte uger for konservering arbejde på Kansas Cosmosphere og Space Center i Hutchinson, AA.
Kredit: Kansas Cosmosphere

En dummy-kapsel, som NASA, der anvendes i den fører op til Apollo månelandinger er blevet gendannet til sin tidligere herlighed for at inspirere en ny generation af plads opdagelsesrejsende på en Californisk learning center.

Den rød-og-hvid malet kapsel, der er kendt som “Standardtekst 19A” (BP-19A), blev bygget i begyndelsen af 1960’erne af den samme rumfarts-virksomheden og til de samme grundlæggende design og specifikationer som rum-værdig kommando moduler, der fløj besætninger til månen og tilbage igen.

Men i stedet for at løfte off, BP-19A var droppet ud af bagsiden af et fragtfly til at teste recovery systemer, der ville sikkert land astronauter tilbage på Jorden.

Mere end fire årtier efter sin endelige test flight, og år efter bliver udstillet udendørs i en county park, BP-19A blev overdraget til SpaceWorks, udstillingen design og artefakt bevarelse division i Kansas Cosmosphere og Space Center i Hutchinson, AA, for sin restaurering.

“I forhold til andre kapsler fra Apollo-æra, denne særlige artefakt var enestående, på grund af det faktum, at det stadig er indeholdt originale komponenter,” sagde Richard Hollowell, Cosmosphere er midlertidig præsident og CEO. “SpaceWorks stabiliseret den oprindelige materialer, renset og konserveret overflader og forberedt kapsel for fuld tid i udstillingen.”

Kapslen er nu sat til at gå udstillet på Columbia Memorial Space Center, en hands-on educational facilitet i Downey, Calif., stedet, hvor hele Apollo-rumskib — herunder BP-19A — blev bygget. [45 Apollo Måne-Mission Fotos]

Test dummy til undervisning af

North American Aviation bygget BP-19A i 1963, da 12.000 pund (5,400-kilogram) rumfartøjer er indtrådt i tjenesten for NASA.

Starter i 1964, BP-19 var faldet flere gange fra en C-133 “Cargomaster” militære transportfly, der flyver over El Centro Naval Station, Calif., implementering drogue og vigtigste opsving faldskærme til at bremse sin nedstigning til jorden.

Fire år senere, efter faldskærm designs blev vist, har den kapsel, der blev modificeret til at teste VHF recovery antenne systemer, at få “A” i sin BP-19A betegnelse.

Ved at ansætte en ubemandet standardtekst, NASA var i stand til at vurdere rumfartøjet Apollo ‘s recovery systemer uden fare for astronauter’ liv.

I April 1972 som den sidste månelanding mission kom i gang, NASA overført ejerskabet af BP-19A-Smithsonian Institution i Washington, D.C. for offentlig visning. I årtier, test kapsel sad inde i et glas kabinet under en udendørs pavillon i en park, i Lancaster, Californien, sammen med tre søer, der blev opkaldt efter den første besætning lande på månen: Armstrong, Aldrin og Collins.

I April 2007, Smithsonian ‘ s National Air and Space Museum har besluttet at vende tilbage BP-19A til det sted, hvor den blev bygget. Den kapsel, den anden af to Apollo boilerplates, der er tildelt til Columbia Memorial Science Center for udstillingen, der først ankom til Downey uddannelsesbastionen i 2008 og blev placeret på en midlertidig skærm, der sidste år.

SpaceWorks restaurering tekniker Må Aich returnerer den udvendige finish af Apollo test kapsel BP-19A til sin oprindelige tilstand.
Kredit: Kansas Cosmosphere

Tegn på opsving

BP-19A s restorationtook SpaceWorks om otte uger at gennemføre, er fastholdelsen af de teknikker, der er godkendt af National Air and Space Museum. Det var den første store artefakt projektet afsluttet ved Kansas Cosmosphere i de seneste år.

“Museer i verden, som har været påvirket af økonomien, så nye udstillinger og restaurering har primært været på hold i de sidste mange år,” Hollowell sagde. “Vi er begyndt at se tegn på økonomisk opsving, og museer er nu ivrige efter at komme tilbage på sporet med deres udstillinger og samlinger.”

“De bud, vi har i øjeblikket afventer udgør mere end halvdelen af SpaceWorks’ årlige budget, og vi forventer at se mere bid muligheder endnu dette år,” sagde han.

Chief blandt de nye bud er en mulighed for at producere displayet sag for Frihed 7, Mercury rumfartøjer Alan Shepard rode til at blive den første Amerikaner i rummet mere end 50 år siden. Den historiske kapsel er ved at blive flyttet fra U.S. Naval Academy i Annapolis, Md., til John F. Kennedy Presidential Museum i Boston.

Smithsonian-tilknyttede Kansas Cosmosphere huser den største samling af space exploration artefakter uden National Air and Space Museum i Washington, D.C. Det også huser den største samling af Sovjetiske og russiske rum artefakter uden for Moskva.

Før BP-19A, Cosmosphere er SpaceWorks division arbejdet på at genskabe flere fløjet AMERIKANSKE rumfartøj, herunder Apollo 13 modul kommandoen “Odysseen” Gemini 6 og Gemini 10 rumfartøjer og “Liberty Bell 7” Mercury kapsel, der i 1999 blev udvundet fra havbunden.

Columbia Memorial Space Center, som åbnede for offentligheden i 2008, ærer space shuttle Columbia ‘ s endelige besætning, der var tabt på Feb. 1, 2003, da rumfartøjet brød fra hinanden i løbet af re-entry i slutningen af deres mission. Derudover udstiller artefakter som BP-19A, center omfatter en Challenger Learning Center, der tager eleverne på simulerede rum-missioner i kredsløb om Jorden, månen, Mars og videre ud.

Følg collectSPACE på Facebook og Twitter @collectSPACE og redaktør Robert Pearlman @robertpearlman. Copyright 2011 collectSPACE.com. Alle rettigheder forbeholdes.

Redaktørens Anbefalinger

  • Kæmpe Spring: Top Milepæle i Human Spaceflight

  • NASA ‘ s Apollo 17 Månen Missioner i Billeder

  • De Mest Mindeværdige Rumfærge Missioner