Mars Liv Kan Trives i Lava Tubes

0
534

NASA ‘ s Mars Reconnaissance Orbiter knækkede dette billede af et trug, der kører ned i midten af en dal i Tartaros Colles regionen på Mars. Forskerne tror, at strukturen blev oprindeligt dannet som en lava tube.
Credit: NASA/JPL/Univ. Arizona

Is inden lava rør på Jorden kan være vært for bakterier i kolde, Mars-lignende forhold, antydning af, at livet kunne bo i lignende lava rør på Mars, siger forskere.

De mikrober i spørgsmålet blev indsamlet data fra en lava tube nær Newberry Krater i Oregons Cascade-Bjergene i en højde af 5,020 fødder (1,530 meter). De bakterier, der har opholdt sig indenfor is på klipper nogle 100 fod (30 m) på indersiden af lava tube.

“Vi fandt mange, mange mikrober, mange arter,” studie ledende forfatter Radu Popa, en mikrobiolog og astrobiologist på Portland State University, fortalte SPACE.com.

En af de mikrober er en af de arter, Pseudomonas, en af de mest almindelige typer af bakterier på Jorden.

“Du kan finde sine fætre og kusiner i huler, på din hud, på bunden af havet og kun om overalt,” sagde undersøgelse co-forfatter Amy Smith fra Oregon State University. “Hvad der er anderledes, i dette tilfælde, er dens unikke kvaliteter, der gør det muligt at vokse i Mars-lignende forhold.”

Mikrober kan trives på trods nær frysepunktet og meget lave ilt i luften. Selv om Oregon lava tube miljø er mindre hårde end Mars, den Røde Planet er koldere, med mindre ilt — “det viser, at bakterier kan leve på samme vilkår,” sagde undersøgelse co-forfatter Martin Fisk af Oregon State University. [Ekstreme Liv på Jorden: 8 Bizarre Skabninger]

Desuden, disse mikrober kan vokse uden organiske næringsstoffer som sukker. I stedet, eksperimenter viste, at uden en sådan mad, de kan overleve ud jern i olivin, som er fælles om Jorden og Mars.

“Denne reaktion, der involverer en fælles mineral fra vulkanske klipper bare ikke har været dokumenteret før,” Fisk sagt. “Nu ved vi, at olivin kan opretholde mikrobielle liv.”

I tillæg til dette Pseudomonas bakterien, måske ni eller 10 andre mikrobielle arter, der klarer lignende former for kemi, i denne grotte, siger forskerne.

“Vi har ledt efter de sidste 10 år til at bevise, at en mikrobe, der kunne leve på olivin på denne måde, og nu har vi fundet mange eksempler på,” Popa sagde.

Da forskere har spekuleret på, om hvorvidt lava rør, som kan fungere som potentielle krisecentre for liv på Mars, Popa, der anvendes til at udforske huler i sit hjemland Rumænien, foreslog at undersøge lava rør på Jorden for livet.

“Når temperaturen og det atmosfæriske tryk på Mars er højere, da de har været i fortiden, økosystemer, der er baseret på denne type af bakterier, der kan blomstre,” Popa sagde.

Alt i alt forskere foreslår, at en sådan mikrober kan være i stand til at overleve i underjordiske huler på Mars og andre planeter. “Det hele afhænger af, hvordan blid betingelserne på Mars engang var,” Popa sagde.

I fremtiden, forskerne planlægger på at analysere, hvordan netop disse mikrober er nasseri energi fra olivin. “Har de brug for at bo i kontakt med overfladen, eller kan de gøre det fra en afstand, som producerer et kemisk stof?” Popa sagde.

Holdet, som også ønsker at se, hvordan netop disse mikrober ændre overflader af olivin, de lever af. “Det fingeraftryk, efterladt af sådanne bakterier på mineralske overflader, kan bruges af forskere som værktøjer til at afgøre, om liv nogensinde har eksisteret på Mars,” Popa sagde.

Forskerne detaljerede deres resultater online, Dec. 14 i tidsskriftet Astrobiologi.

Følg SPACE.com for det nyeste inden for rumforskning og-efterforskning nyheder på Twitter @Spacedotcom og på Facebook.

Redaktørens Anbefalinger

  • 5 Fed Påstande af Fremmede Liv

  • 7 Største Mysterier i Mars

  • Mærkeligste Steder, Hvor Livet Er Fundet på Jorden