Mælkevejen er Tidligere Afsløret Gennem Nye Stjerne Folketælling

0
42

Målinger af metal indhold af stjerner i Mælkevejen disk, ved hjælp af stjerner, der er observeret ved OVERGANG-2-undersøgelsen. Det nederste panel viser fald i metal indhold som afstanden fra det galaktiske center stiger til stjernerne nær Mælkevejens bånd disk. Metal indhold til stjerner, hvilket er langt over de fly, der er vist i det øverste panel, er næsten konstant på alle afstande fra det galaktiske center.
Kredit: Judy Cheng og Connie Rockosi (University of California, Santa Cruz); 2MASS Undersøgelse

AUSTIN, Texas — Forskere er ved at udføre en optælling af stjerner i Mælkevejen, i et forsøg på at sammenstykke historien om, hvordan vores galakse dannet.

Forskere, der arbejder på Sloan-Udvidelse til Galaktiske Forståelse og Udforskning 2 (OVERGANG-2) projekt, som en del af Sloan Digital Sky Survey III, har nu observeret mere end 118,000 gamle stjerner, der blev født tilbage, når vores galakse var en brøkdel af sin nuværende alder.

“Ved at studere disse stjerner, vi kan lære, hvad vores galakse var, da det var unge, og hvordan det opstod og udviklede sig,” sagde Constance Rockosi, University of California, Santa Cruz astronom og principal investigator i OVERGANG-2 projektet, under en præsentation her på mandag (Jan. 9) på 219: e møde i American Astronomical Society.

For hver af de 118,000 stjerner observeret, forskerne målte positioner, bevægelser og kemiske sammensætninger. [Top 10 Stjernede Mysterier]

“Vi har sat dem sammen for at prøve at fortælle historien om, hvordan galaksen blev født, og hvordan det voksede til at være den måde, det er i dag,” Rockosi sagde.

Opbygning af metaller

Når Mælkevejens første stjerner blev dannet, de condensed af skyer af brint og helium. Inde i disse stjerner, brint og helium slået sammen for at danne den første tunge grundstoffer som kulstof, nitrogen og ilt. Det var kun, når de tungeste af disse stjerner, der døde i supernova-eksplosioner, at nogle af de tungere metal elementer dannet og spredt ud i det omgivende rum.

Som de efterfølgende generationer af stjerner, der er født fra dette materiale, de indeholdt højere koncentrationer af tungmetaller.

Således, ved at studere stjernerne ” metal indhold (kaldet metallicity), astronomer, der kan fortælle, hvor mange generationer af stjerner, der kom før dem.

Den OVERGANG-2 forskere brugt deres metallicity resultater til at undersøge historien om en bestemt del af Mælkevejen, der kaldes dens disk. Dette er relativt flad pandekage-formede del af en spiral galakse, som indeholder sin spiralarme.

Tynde og tykke diske

Mange af disken stjerner er begrænset til en tæt tynd disk, selvom nogle stjerner omstrejfende over eller under flyet i, hvad der er kaldt tyk disk.

“Det spørgsmål, vi gerne vil besvare, er, hvordan gjorde tyk disk form?” sagde Judy Cheng, University of California, Santa Cruz astronom.

For at løse dette spørgsmål har forskere målt, hvor disken stjerner’ metallicities ændret sig med deres afstande fra centrum af galaksen. De fandt, at i tyk disk, afstand havde ingen effekt på metal indhold, men for stjerner i tynd disk, var der en gradient, med dem på den indvendige side af galaksen indeholder mere metal-elementer end dem, der er udenfor.

“Dette fortæller os tynd disk, der dannes indefra og ud,” Cheng sagde. Indersiden af tynd disk, skal have dannet først, forklarede hun, at give midten af disken mere tid til at akkumulere metaller fra generation efter generation af stjerner, mens de i den nyere, yngre uden for regionen var relativt metal-fattige.

I modsætning, det ensartethed i metal indhold af tyk disk point til to mulige dannelse scenarier for denne del af vores galakse.

En mulighed er, at den tykke disk, der dannes på én gang, forlader de metaller, der spredes jævnt i hele det. Et andet alternativ er, at den tykke disk, der anvendes til at have en metallicity gradient, men over tid og gennem en dynamisk begivenhed såsom et samspil med en mindre galakse, stjernerne i tyk disk fik vækket.

“Det enten dannes hurtigt, eller at det er blevet blandet godt,” Cheng sagde.

Du kan følge SPACE.com assisterende chefredaktør Clara Moskowitz på Twitter @ClaraMoskowitz. Følg SPACE.com for det nyeste inden for rumforskning og-efterforskning nyheder på Twitter @Spacedotcom og på Facebook.

Redaktørens Anbefalinger

  • 7 Overraskende Ting Om Universet

  • Galleri: 65 All-Time Great Galaxy Hits

  • Fuldstændig Dækning af de 219: e American Astronomical Society Møde