Facebook gir ende-til-ende-kryptering for å Messenger med “hemmelige samtaler’

0
94

Glem om emojis og automatiserte svar.

Hot ny funksjon for meldinger-appene dette året er sikkerhet — og Facebook (FB, Tech30) vet det.

Facebook begynte å rulle ut en ny ende-til-ende-kryptering-funksjonen på fredag kalt “hemmelige samtaler” med mål om å gjøre brukerne føler seg mer komfortabel å chatte om følsomme emner i appen.

“Vi har hørt fra deg på at det er tider når du ønsker ekstra sikkerhetstiltak-kanskje når man diskuterer privat informasjon som en sykdom eller et helseproblem med betrodde venner og familie, eller sende finansiell informasjon til en regnskapsfører,” selskapet sa i en pressemelding annonserer den nye funksjonen.

Med den nye funksjonen, Facebook Messenger er 900 millioner brukere kan velge å kryptere samtaler, slik at meldinger kan kun leses på en bestemt enhet. Facebook er også å gi brukere muligheten til å bestemme hvor lang tid hver melding kan bli lest for.

Opt-in kryptering funksjonen kommer måneder etter at Apple kjempet en svært offentlig kamp med FBI om bruk av kryptering. Facebook ‘ s beslutning om å doble ned på kryptering kan bane vei for en tilsvarende tvist.

Ende-til-ende-kryptering, et system som forhindrer at tredjeparter får tilgang til data som deles av brukerne, har raskt blitt normen for populære messaging tjenester rundt om i verden. Viber, Linje og Google (GOOGL, Tech30)’s Allo har alle innført har nylig. WhatsApp, eid av Facebook, fulgte etter i April.

For Facebook, kryptering alternativet kommer i en tid da det arbeider med å utvide Messenger fra en app for å holde kontakten med venner til en plattform for å kommunisere med bedrifter og utgivere, som trolig vil være hvordan Facebook tjener penger fra appen. Sikkerhet kan være et viktig salgsargument for denne innsatsen.

CNNMoney (New York) Første gang publisert juli 8, 2016: 11:10 AM ET