Bedste Tid til at Se Flygtig Planeten Merkur i Morgen Himlen Er Nu

0
459

Kviksølv gør sit bedste morgen udseende af 2011 denne lørdag, September 3, set fra Central Park, New York
Kredit: Stjerneklar Nat Software

Skywatchers, tager bemærk: i Denne uge er din bedste chance i år for at se planeten Merkur som en “morning star”.

Af de fem planeter, der er kendt siden oldtiden, Kviksølv, der er langt den mest sjældent ses af den gennemsnitlige person. I virkeligheden mange seriøse astronomer har aldrig set planeten Merkur, herunder den berømte tyske astronom Johannes Kepler.

Grunden til, at Kviksølv er så sjældent spottet er ikke, at det ikke er lyst: i virkeligheden er det generelt en af de klareste objekter på nattehimlen. Mercury ‘ s problem er, at i aldrig strejfer meget langt fra solen, så dens lys er altid nedtonet af større herlighed af vores nærmeste stjerne. [Gorgeous Kviksølv Fotos Fra Messenger Mission]

Vores bedste chancer for at se Kviksølv er i de perioder, hvor det er længst fra solen, kaldet største forlængelser. På grund af hældningen af ekliptika, den vej, solen og planeterne tage gennem himlen, ikke alle forlængelser, der er ens. Kun to gange i et år, er merkurs forlængelse gunstige, en gang i aften, og en gang i morgen.

I denne uge er den bedste morgen forlængelse af 2011 for iagttagere på den Nordlige Halvkugle. Den bedste aften forlængelse dette år var i slutningen af Marts. God forlængelser i en halvkugle er som regel dårlige for den anden halvkugle, så den bedste forlængelser i den sydlige del dette år er Maj-7 (om morgenen) og 14 November (aften).

Den bedste måde at få øje på Merkur i denne uge er at finde et observere beliggenhed med en lav østlige horisont. Start på udkig i mindst en halv time før solopgang, og det kan hjælpe til at feje horisont med en kikkert.

Himlen kort af Kviksølv her giver dig nogle pejlemærker at finde den, der er svære at spotte planet.

Den predawn himlen er lys lue med lyse, første størrelsesorden stjerner: Sirius, Procyon, Betelgeuse og Rigel i Orion, Castor og Pollux i Tvillingerne, og Regulus i Løven. Mars er nu skinner smukt lige ved siden af Castor og Pollux, der danner en karakteristisk trekant, som kan guide dig direkte til Kviksølv under dem.

Hvis du peger et teleskop på Kviksølv, du vil ikke se meget, da Kviksølv er meget lille og tæt på horisonten, hvor luften er mest turbulente, hvilket får lyset til at sløre. Følg Kviksølv med dit teleskop, så det kommer højere på himlen, og billedet gradvist vil forbedre, som Kviksølv stiger til over den turbulens. Dette er hemmeligheden til at få det bedste teleskop synspunkter af Kviksølv: find det i twilight, så følg det, som det stiger.

Over den næste uge, forholdet mellem disse lyse objekter vil ændre sig. På grund af Jordens bevægelse omkring solen, stjernerne vil alle skift opad og til højre, mens de to planeter vil bevæge sig nedad og til venstre.

Bemærk, at dette sætter Kviksølv og Regulus på “kollisionskurs.” Næste fredag morgen, Sept. 9, vil der være en sammenhæng mellem Kviksølv og Regulus. Disse to objekter kan derefter passe sammen komfortabelt i okularet af de fleste små teleskoper.

Denne artikel blev fastsat til SPACE.com ved Stjerneklar Nat, Uddannelse, leder i space science curriculum løsninger. Følg en Stjerneklar Nat på Twitter @StarryNightEdu.

Redaktørens Anbefalinger

  • Mest Varige Mysterier af Kviksølv

  • Mere nattehimlen Funktioner fra Starry Night Uddannelse

  • 2011 Skywatching Guide: Planeter i solsystemet