‘Apollo 18’ Tilbyder Konspirationsteori

0
540

Apollo 18 filmens plakat.
Kredit: Weinstein Company

Undskyld til nogen, hvis boblen vil briste, men “Apollo 18” filmen åbning fredag (Sept. 2), er fiktiv.

Filmen, der påstås at være fremstillet af optagelser holdes hemmelige af NASA, og lækket til medierne, skildrer en NASA mission til månen, der gik galt, da astronauterne fundet tegn på fremmede liv der.

Uanset om det er fordi studio faktisk mener nogen, der vil lade sig narre, eller simpelthen fordi det gør for en sjov vinkel markedsføring, Weinstein Co., der er produceret på billedet, er at kalde det en “dokumentarfilm.” [Top 10 Apollo Hoax-Teorier]

“Årtiers fundet optagelser fra NASA’ s forladte Apollo 18 mission, hvor to Amerikanske astronauter blev sendt på en hemmelig ekspedition, afslører årsagen til, at USA har aldrig vendt tilbage til månen,” lyder filmens officielle slogan.

Den forudsætning ikke begynder i virkeligheden. NASA oprindeligt planlagte Apollo 18 mission til månen (sammen med Apollo 19 og 20), men disse flyvninger blev annulleret i 1970 på grund af budgetmæssige begrænsninger. Den sidste NASA mission til månen var Apollo 17, i December 1972. [NASA ‘ s Apollo 17 Månen Missioner i Billeder]

Studiet har været med til at skubbe den “virkelighed” aspekt af filmen, der går så langt som til at tilbyde en “berømt videnskabsmand og forsker i UFO-fænomener,” Stanton Friedman, til interviews.

“Folk spørger, hvorfor var der ingen Apollo 18 mission,” Friedman sagde i pressen materialer. “Jeg spørger, hvad der skete med Apollo 18 og Apollo 19? De var begge har betalt for, og astronauter, der blev uddannet. Hvad skete der med disse opgaver?”

Friedman har ikke fået lov til at se filmen endnu, ifølge Los Angeles Times, men sagde, at han er åben for den mulighed, at Apollo 18 mission fandt sted, og at NASA har været dækker det op.

“En af de ting, de hemmelige vogtere drage fordel af, er, ego,” Friedman fortalte L. A. Gange. “Jeg siger ikke, at videoen eksisterer. Jeg siger, at det er muligt, at der er en helhed, der er klassificeret side til dette, og at det ville give mening. Jeg tillader denne mulighed.”

For sin del, NASA sagde, at det stoler de fleste medlemmer af offentligheden til at erkende filmen for hvad den er.

“Det er naturligvis en film til underholdning, og det faktum, at de bruger en mockumentary-stil i produktionen er blot en del af den markedsføring,” sagde Bob Jacobs, space agency ‘ s vicedirektør for kommunikation.

NASA forudsat producenter med public domain-optagelser fra selve månen missioner og endda tilladt dem at bruge sin officielle “frikadelle” logo på aktører ” rumdragter. Men space agency sagde, at det var ikke involveret i filmen.

I første omgang, NASA, var ikke klar over den filmskabere planlagt til at skildre historien som et real-life exposé.

“Vi var altid under indtryk af, at det var fiktive — det var stort set aldrig udråbt som noget, men fiktive,” sagde Bert Ulrich, NASA ‘ s samarbejde for mms -, film-og tv-samarbejde. “Efter at vi har lært om det, script gik gennem et par omskrivninger, de gjorde reshoots. Det endelige projekt ikke var præcis, hvad vi troede, det var at gå i. Det var en ‘Blair Witch’ mærke til det.”

“Blair Witch Project”, en 1999 horror-film, der blev gjort berømt “found footage” – genren, er overbevist om, at mange seere, at det blev udarbejdet af ægte amatør film-optagelser. Den indbildskhed føjet til den skræmmende faktor, og hjalp film brutto mere end $248 millioner på verdensplan.

“Apollo 18” er ikke det første forslag om, at Usa ‘ s bemandede månen missioner ikke går som planlagt. Lige siden den første månelanding i 1969, nogle har insisteret på månen resultat var en hoax.

“Der er en håndfuld historier, der er cykliske, og blandt dem er månen konspirationsteoretikere,” Jacobs fortalte SPACE.com. “Det lader til, at uanset hvad du producerer, de bare ikke tro det. Vi har alle disse nye billeder, for eksempel fra LRO [NASA ‘ s Lunar Reconnaissance Orbiter], der viser, landing site. Men konspirationsteoretikere tror, at vi på en eller anden måde har manipuleret billeder på månens overflade.”

I at vælge, hvordan man reagerer på “Apollo 18” marketing kampagne, NASA var på vagt over for at bryde et forhold med filmskabere.

“Vi var tilbageholdende med at bakke ud på grund af bekymring for, at der ville indgå i markedsføringen af konspirationsteoretikere,” Jacobs sagde. “Vi var i en vanskelig situation.”

I sidste ende, mens de fleste biografgængere kan ikke tro “Apollo 18” er reel, men de kan stadig finde ud af, at dets sande liv, stil og “Hvad nu hvis?” – historien øger spændingen for en spændende tur.

Du kan følge SPACE.com ledende forfatter Clara Moskowitz på Twitter @ClaraMoskowitz. Følg SPACE.com for det nyeste inden for rumforskning og-efterforskning nyheder på Twitter @Spacedotcom og på Facebook.

Redaktørens Anbefalinger

  • Månens Legacy: 45 Apollo Måne-Mission Fotos

  • Apollo 18 – Theatrical Trailer

  • Ti Alien Encounters Debunked