Sumner Redstone er ulæselig signatur væve over Viacom drama

0
516

Sumner Redstone i 101 sekunder

Sumner Redstone vil næsten helt sikkert ikke være i Massachusetts i retssalen på torsdag, når hans advokater og dem, der repræsenterer Viacom indkalde til en høring, der kan forme fremtiden for hans medieimperium.

Offentlige optrædener af den 93-årige Redstone, Viacom ‘ s kontrollerende aktionær, er blevet sjældne. Men den offentlige udtalelser af ham ikke.

I en domstol ansøgning i sidste uge, Redstone tugtet Viacom CEO Philippe Dauman, der har argumenteret for, at den aldrende mogul er at blive manipuleret af sin datter, Shari Redstone.

Tirsdag, Redstone underskrev hans navn til en anden offentlig irettesættelse af Dauman — et brev fra bestyrelsen bestyrelsen af Nationale Forlystelser, Redstone-ejet biograf-kæde, der kontrollerer 80% af Viacom ‘ s stemme lager.

Tirsdag brev forudsat, ved hjælp af Redstone ‘s underskrift, en påmindelse om, at det centrale spørgsmål i en indviklet juridisk drama, der har til tider føltes som en Coen brothers manuskript: Redstone’ s kompetence.

Dauman og Viacom bestyrelsesmedlem George Abrams har bedt en dommer i forstæder Boston for at bestille en umiddelbar medicinsk behandling af Redstone. Viacom føre uafhængig direktør Fred Salerno krævet af a Delaware domstol i sidste uge.

Salerno, Abrams og Dauman har været genstand for store shakeups, at de siger, er orkestreret af Shari Redstone. Dauman og Abrams indgivet en retssag i sidste måned i Canton, Mass., efter at de var blevet fortrængt fra den tillid, der vil tage kontrol af Viacom og CBS, når Sumner Redstone dør eller bliver uarbejdsdygtig.

Tidligere i denne måned, Dauman, Abrams og Salerno var blandt fem Viacom de bestyrelsesmedlemmer, der blev fjernet og erstattet af Nationale Forlystelser. Salerno har udfordret, der bevæger sig i Delaware Court of Chancery.

De spørgsmål omkring Redstone ‘ s helbred var omfattet af en anden juridisk kamp sidste år, da en ex-kæreste hedder Manuela Herzer indgivet en retssag med påstand om, at han ikke har den mentale kompetence til at fjerne hende som sin health care agent.

Hun var blevet udskiftet i den rolle, som Dauman gennem andre dokumenter, som også indeholder en ulæselig underskrift fra Redstone.

Som en del af retssager, i November Dauman faktisk inde for Redstone ‘ s kompetence, der beskriver tycoon, som “de er engagerede og opmærksomme.”

Dauman, der nu er klart satset en anden position, blev erstattet af Shari Redstone som sundheds-agent i April.

Sumner Redstone ‘ s jurister har insisteret på, at der, selvom hans tale er alvorligt svækket, hans mentale kompetencer er ikke. Reuters rapporterede tidligere i denne uge, at Viacom ‘ s bestyrelse afviste en ansigt-til-ansigt møde med Redstone, der blev anmodet om af hans advokater.

Redstone ‘ s jurister har indgivet en bevægelse til at afskedige den retssag anlagt af Dauman og Abrams; at motion, blandt andre, vil blive vurderet af en Massachusetts dommer under torsdagens retsmøde.

Advokater for Dauman har påpeget, at Redstone ‘ s forhold til sin datter har længe været anstrengt. I et svar til bevægelse til at afskedige, Dauman råd, der fremlægges for domstolen et par signerede meddelelser fra Redstone, hvor han gav udtryk for bekymringer om hans datters købmandskab.

“Desværre, jeg er kommet til at tro, at Sharia ikke har den nødvendige forretningsmæssige dømmekraft og evner til at tjene som formand for de tre virksomheder,” Redstone sagde i 2007 en skrivelse til fuldmægtige, med henvisning til Viacom, CBS og Nationale Forlystelser.

Hans underskrift, så var lidt mere læseligt.

Redstone indgivet en erklæring i retten i sidste uge, at bede dommeren om at flytte sager til Californien. Forestillingen om, at han var “unødigt påvirket” af sin datter, sagde han, “er krænkende og usande.”

Men i deres brev tirsdag, Redstone og de andre Nationale Forlystelser bestyrelsen argumenterede for, at det ikke ville noget, selv om påstande om utilbørlig påvirkning eller psykisk incompetency blev bevist til at være sandt. Hverken ændringer til bestyrelsen, og heller ikke den tillid, som ville være ugyldig, sagde de.

CNNMoney (New York) Først offentliggjort i juni 29, 2016: 5:37 PM ET