N. J. rydder vejen for, at børn af illegale indvandrere til at få økonomisk støtte

0
39
Et brev fra HESAA, der forklarer, at en studerende, hvorfor de var blevet nægtet økonomisk støtte.

Efter år for at blive en forhindring efter den anden, og tusinder af studerende, der er børn af illegale indvandrere er ved at få lettere adgang til økonomisk støtte i staten New Jersey.

På onsdag, den Videregående Uddannelse Student Assistance Myndighed (HESAA), det statslige organ, der doles finansielle støtte, tilskud, fortalte CNNMoney, at det vil ikke længere afvise ansøgninger, der omfatter en manglende eller forkert cpr-nummer for ansøgerens forældre.

“Der begynder i det kommende akademiske år 2016-2017 … nogen studerende, der svarer, at deres forældre er i New Jersey beboere på FAFSA-selv hvis et ugyldigt cpr-nummer er fastsat — vil ikke længere modtage en første fornægtelse,” skrev agentur talsmand Marcia Karrow i en e-mail.

Relateret: jeg er ingen ‘anker baby, jeg er Yanely Gonzalez, og jeg har tænkt mig at stemme

Forvaltningsorganet har længe tilbudt de studerende mulighed for at indbringe et afslag og bevise deres egen status som fastboende udlænding i stedet, kun et lille antal af ansøgere, der faktisk har udøvet den mulighed, sagde Maria Juega, den administrerende direktør for Latin American Legal Defense og Uddannelse Fonden.

“Ofte børnene enten ikke vidste, de havde mulighed for at appellere], eller frygtede, at de ville udsætte deres forældre” udokumenterede status,” sagde Juega.

Men efter flere henvendelser fra CNNMoney i denne uge, HESAA sagde, at der er planer om at ændre sin politik.

Thelma Carrera var i stand til at appellere og sikre støtte fra staten.

“Det er en kæmpe overraskelse for mig, og et tiltrængt et,” sagde Juega.

For de år, hun og legal defense fund har arbejdet med ACLU, Ron Chen, der er dekan for Rutgers Law School, og borgerlige rettigheder gruppen, Latino Retfærdighed, for at få HESAA til at ændre den måde, det behandler ansøgninger fra børn af illegale indvandrere.

Relateret: jeg er ingen ‘anker baby, jeg er Michele Cantos — og jeg giver tilbage

I 2013, de selv havde indgivet et andragende i New Jersey Superior Court of Appeals for at ændre kravene til en appel.

I løbet af denne proces, de studerende havde til at dokumentere, at de havde eksamen fra en New Jersey high school, en kopi af en New Jersey state selvangivelse, en New Jersey kørekort, beviser af en ejerbolig eller en langsigtet lejekontrakt i New Jersey.

“De studerende var nødt til at gå gennem en farce af at anvende, og derefter venter på et brev nægte dem og så tiltalende og giver øget dokumentation,” Juega sagde.

Med Juega hjælp, 19-årige Thelma Carrera var i stand til at appellere og sikre støtte fra staten. Nu er hun deltager i The College of New Jersey i Ewing Township, og har en fuld-undervisning stipendium gennem Bonner Fundament, såvel som føderale Pell grant, som hun bruger til at betale for hendes bolig.

Relateret: jeg er ingen ‘anker baby, jeg er Jim Melo — en Ivy League-uddannede advokat

Alt dette er med Carrera at realisere sin næste store drøm. “Jeg har planer om at gå på law school,” sagde hun.

CNNMoney (New York) Først offentliggjort i juni 29, 2016: 7:27 PM ET