Secret X-37B Rum Fly Spottet Igen ved Amatør Skywatchers

0
124

Dette billede er taget fra en video af den Canadiske skywatcher Kevin Lænke viser, at X-37B rum fly, kendt som Orbital Test Køretøj 2, så det gik over hans hjemmeside på 24 Marts, 2011.
Kredit: Kevin Lænke

Denne historie blev opdateret 5:31 pm ET.

Efter en intens søgning, en besætning af amatør satellit-sporhunde har spottet af US Air Force ‘ s anden X-37B rum flyet – en robot rumfartøjer, der blev lanceret i kredsløb Marts 5.

Den mission de ubemandede X-37B plads flyet, som er kendt officielt som Orbital Test Vehicle 2 (OTV-2), er omgærdet af hemmelighedskræmmeri. Boeing-bygget rumfartøjer menes at være involveret i rekognoscerings — måske test stærk sensorer for en ny generation af spion satellitter. Det ser meget gerne en lille version af NASA ‘ s rumfærger og nedgjorde fra Opsendelse Komplekse 41 i Cape Canaveral Air Force Station i Florida.

Mens missionen er hemmelig, OTV-2 selv har tiltrukket øjne dedikeret skywatchers i håb om at få øje på det, der er i kredsløb blot, som de så sin forgænger – den første X-37B rumfartøjer, OTV-1 – under OTV-1 måned-lang flyrejse sidste år.

En ny video, som er indspillet af amatør Canadiske skywatcher Kevin Fetterof Brockville, Ontario, viser OTV-2 som et lyst punkt af lys skyhøje over nattehimlen. [Video: Skywatcher Pletter Anden X-37B Rum Flyet]

Lænke var en succes i at få video af OTV-2 glider forbi den binære stjerne Eta Serpentis Marts 24. OTV-2 og star kan let ses med det blotte øje, der skinner i en størrelsesorden 3 på skalaen astronomer bruger til at måle lysstyrken af sky objekter (med det laveste tal, der repræsenterer den største lysstyrke).

Secret X-37B rum flyet fundet igen!

Mange satellitter og rumfartøjer er regelmæssigt sporet af skywatchers. Den Internationale rumstation, for eksempel, kan se ud til at det blotte øje at overstråle Venus og den klareste stjerne på himlen, Sirius, i henhold til optimal visning betingelser. [Fotos: Spotting Rumskibe Fra Jorden]

Men at finde satellitter og rumfartøjer i kredsløb, skywatchers har brug for i forvejen at vide, hvor at se. Den fortrolige karakter af de OTV-2 s mission i det AMERIKANSKE militær gjorde, at opgaven er meget vanskelig.

Når OTV-2 blev lanceret, satellit-watchers begyndte at scanne himlen for at få et indblik af det. Skywatcher Ted Molczan af Toronto udviklet et sæt af orbital elementer, som er baseret hovedsageligt på sidste års OTV-1 fly til hjælpe kommende observatører i søgningen.

Og få dage efter lanceringen, Marts 9, Molczan meddelte, at OTV-2 var blevet observeret fra satellit-tracker Greg Roberts i Cape Town, Sydafrika. Roberts spottet af rumfartøjer “i vanskelige observationsforhold,” Molczan rapporteret.

Dette NASA Marshall Space Flight Center billede viser på bane funktioner for genanvendeligt X-37B rum flyet, nu under den fløj af US Air Force.
Credit: NASA/MSFC

Inden for få dage, andre observatører gjort observationer, som godt.

Orbital hældning af rummet flyet har været bestemt af Molczan at være med 42,8 grader i forhold til Jordens ækvator, hvilket betyder, at det kan vises over regioner, som langt mod nord som Boston; så langt sydpå som New Zealands Syd-Ø.

Det bevæger sig i en elliptisk bane, der måler 214 km (345 km) på sit højeste punkt, eller apogee, og 203 km (327 km) på sit lavpunkt, eller perigee, og tager 91.1 minutter at kloden rundt.

En ikke-så-hemmelige rum fly

Mens de nøjagtige mission X-37B rum flyet er klassificeret, ganske lidt er offentligt kendt om rumfartøjer design, fordi det oprindeligt startede i 1999 som en NASA-projekt.

Køretøjet har en stump næse, nyttelast bay og stumpet vinger, som gør det til at se noget som en NASA rumfærgen, selv om det er kun omkring en fjerdedel af længden. Et solfangeranlæg pakket inde i X-37B ‘ s lastbil seng-størrelsen nyttelast bay gør det muligt at holde i plads for flere måneder ad gangen.

I 2006, efter at det amerikanske forsvarsministerium og den Air Force overtog program, en kappe af tavshedspligt ned på både projektets budget og fremtidige missioner. Den første X-37B blev lanceret April 22, 2010, med embedsmænd holde sin orbital flyvning sti hemmelighed, men amatør skywatchers fundet og sporet det alligevel.

Roberts og Lænke uafhængigt opdaget et mystisk objekt på Måske 20; Molczan var i stand til at kombinere de to observationer, og det bestemmes, at genstanden var faktisk OTV-1.

Mærkeligt nok, Lænke havde snuble på tværs af rummet flyet ved en tilfældighed på video, mens du leder efter noget andet. Derimod Roberts gjort en samordnet indsats for at spotte OTV-1, der udfører mange søgninger efter lanceringen. Han fangede den i otte timer efter Lænke.

Lænke var i stand til at finde OTV-1 igen på den næste nat, så gik det den tredje-lysstyrke-stjernede Sadalsuud i stjernebilledet Vandmanden.

Molczan indsendt orbital elementer af OTV-1 flyvning på SeeSat-L – en Internet mailing-liste består af ivrig satellit-seere rundt om i verden. Molczan er webstedets moderator.

Snart, mange andre, var at se, så godt. Med hensyn til lysstyrke, OTV-1 normalt dukkede op som lys, som tredje eller fjerde størrelsesorden, der svarer i lysstyrken til et medium-til-svag stjerne. Men nogle gange, den blev lysere.

En første-gang-observatør i Fort Davis, Texas, kommenterede, “Det var let at se. Jeg anslog dens størrelsesklasse på omkring +2.8.” Og en anden observatør fra Bradenton, Florida, fanget rummet flyet lysning pludselig til en overraskende omfanget af -0.8, eller omkring dobbelt så lyse som skabte bjørnen, en af de klareste stjerner på himlen. Måske et gunstigt stillet glimt af sollys kortvarigt, der reflekteres fra et solpanel til at forårsage flare-up i lysstyrke.

Den anden Boeing X-37B Orbital Test Køretøj, der er bygget til det AMERIKANSKE flyvevåben, er vist her i løbet af indkapsling i United Launch Alliance Atlas 5-raket ‘ s 5-meter udposning på Astrotech i Titusville, Florida, på Feb. 8, 2011. Air Force lanceret den nye plads fly fra den nærliggende Cape Canaveral Air Force Station Marts 5.
Kredit: Boeing

Hvordan til at finde den

Så hvad er OTV-2 tv-program til netop din hjemby? Du kan let finde ud af ved at besøge en af disse tre websteder:

Real time Satellit Tracking viser, at du på ethvert givet tidspunkt i løbet af dagen eller natten over, hvilken del af Jorden nogen satellit sker for at være. Når du først logge på, vil du se et kort, der sporer den Internationale rumstation. For at skifte til OTV-2, se under listen “Netop Lanceret”; klik derefter på OTV 2 (USA 226). Når siden er tændt, skal du blot klikke på Single Tracking/Spor er det nu!

Du vil derefter være i stand til at se, hvor OTV-2 er. Hertil kommer, at på højre side af siden er en fem-dages Forudsigelser link, som vil give dig detaljerne om nogen synlige passere i løbet af de næste fem dage.

Så er der Himlen-Over. Når du bliver registreret bruger, skal du se på hjemmesiden under Satellitter, og klik på “Vælg en anden satellit” (fra databasen). I feltet for “US Space Command-ID:” skriv det tal, 37375.

Du vil blive ført til en ny side, “Satellit Søgning Resultater,” hvor du vil finde et link til “OTV 2 (USA 226) i kredsløb om Jorden.” På denne nye side med oplysninger, skal du blot klikke på “der Går (synlige)”, som vil give dig en liste over, når OTV-2 vil være forbi i løbet af dit område i løbet af de næste 10 dage.

Endelig, Spaceweather.com giver satellit-visning af oplysninger via din mobiltelefon.

Joe Rao fungerer som en instruktør, og gæsteforelæser på New York ‘ s Hayden Planetarium. Han skriver om astronomi til The New York Times og andre publikationer, og han er også en on-kamera meteorolog for Nyheder 12 Westchester, New York.

Redaktørens Anbefalinger

  • Skywatchers Stedet Hemmelighed X-37B Plads Fly: OTV-2

  • Fotos: Air Force ‘ s 2nd Hemmelighedsfulde X-37B Plads Flyrejse

  • Fotos: Lokalisering af Satellitter Og Rumskibe fra Jorden